Etiquetes

23/11/13

Un altre fortí | UE Sant Andreu - CE l'Hospitalet (diumenge, 12:00 hores)

Algun dia haurà d’arribar la primera derrota de Kiko Ramírez, però com més trigui, millor. Aquesta evidència és el que buscarà el Centre d’Esports l’Hospitalet demà al migdia (12:00 hores) en un dels fortins per excel·lència del grup 3 de Segona Divisió B, un Narcís Sala que ningú ha pogut conquistar d’ençà que l’Huracán hi guanyés el passat 9 d’octubre… de 2012. Més de 13 mesos sense que la Unió Esportiva Sant Andreu, abans amb Piti Belmonte i ara amb Patxi Salinas, hagi cedit tots tres punts de cop jugant com a local: ni a la Lliga, ni a la Copa del Rei, ni a la Copa Federació. Partit i repte d’alçada per als riberencs, que més enllà del resultat final confien a competir al màxim i aspirar al triomf fins al darrer instant. Dinàmica positiva a Can Hospi aigües lleugerament tèrboles a Sant Andreu del Palomar, després del toc d’atenció de Patxi Salinas als qui fan volar coloms (dins i fora del club) i amb el partit de Copa contra l’Atlético cada cop més a proa. Però no val a badar: el descens no és lluny i la manca de concentració és el pitjor enemic en una categoria com aquesta.

El Sant Andreu
Una categoria a la qual s’hi ha hagut de readaptar Patxi Salinas. Contractació peculiar, sens dubte, la del tècnic biscaí per fer-se càrrec d’un Sant Andreu que ha tornar a engegar l’enèsim projecte amb l’arribada de jugadors nous, majoritàriament joves i, fins i tot, alguns sense experiència a Segona B, almenys al grup 3. Això sí, Patxi Salinas sembla tenir les idees força clares i compta amb un esquelet clar sobre el terreny de joc amb força homes fixos que només surten de l’onze inicial obligats per sancions i/o lesions. Els Morales, Chapi Arnau, Canelada, Ibon, Mouriño o Ander Vitoria són fixos sí o sí, amb Quim Araujo com a habitual mestre de cerimònies amb la seva vareta màgica. A l’espera, un Aitor Ramírez en alça o els Azparren, Melo i Dídac a l’eix de la defensa fent parella segons les necessitats i obligacions de la competició.

Equip ferm a casa, només Llagostera (1-1) i Prat (0-0) han aconseguit puntuar en un Narcís Sala on han caigut bons equips com Ilicitano o Huracán. Can Dragó ja forma part del passat i el present real obliga a que l’equip mostri una altra cara lluny del Narcís Sala. I és que dels 19 punts que els andreuencs han sumat en aquest campionat, el 89,5% els han aconseguit jugant com a locals; és a dir, el Sant Andreu ha sumat 17 punts a casa i només 2 a domicili, on l’equip no guanya des del passat mes de gener (0-1 al Prat). Doctor Jekyll i Mr Hyde. Toca, doncs, donar la cara en un tram de Lliga que marcarà a què pot aspirar un equip amb qualitat i futur però al que, potser, li manca una mica de profunditat a la banqueta vista la clara diferenciació entre titulars i suplents, aquells a qui Patxi no dóna més minuts dels que creu estrictament necessaris.

Tres de les apostes de Salinas són, amb dos gols, els màxims artillers andreuencs: Ander Vitoria, Adrián Mouriño i Francis Ferrón. Precisament el davanter andalús és un dels homes que la parròquia andreuenca voldria veure com a titular habitual al Narcís Sala, un fet que podria succeir demà mateix. Els dubtes resideixen en conèixer l’estat de José i Boris, que diumenge no van poder participar contra el Constància per lesió. Xapi Arnau tornava contra el Constància després d’un partit de sanció i Víctor Alonso rebia l’alta mèdica la setmana passada, però el seu estat de forma fa complicat que el jove jugador andreuenc entri a la convocatòria per enfrontar-se a l’Hospi. Un equip, el Sant Andreu, que a casa rendeix millor a les segones parts: només ha marxat al descans en una ocasió amb avantatge al marcador, mentre que a les segones parts, com a mínim, sempre ha mantingut el marcador (l’ha millorat en quatre partits i l’ha igualat en els altres tres).

L'Hospi
Per la seva banda l’Hospi segueix treballant amb la tranquil·litat que permet veure l’evolució positiva de l’equip. El llast dels primers vuit partits sembla haver desaparegut en l’ànim d’una plantilla confiada en el seu estat de forma. L’arribada de Kiko Ramírez, sens dubte, ha capgirat la dinàmica d’un equip que ja suma set jornades sense perdre, sis d’elles (tres victòries i tres empats des de l’arribada del tècnic tarragoní. Segons Ramírez, tal com recull l’entrevista que publicava ahir divendres el 9 Esportiu “calia que a l'equip no li creessin ocasions de gol, i en aquest aspecte el bloc ha respost molt bé. Potser ens ha costat més en el vessant ofensiu, però tot és més fàcil quan els resultats acompanyen. Hem estat un conjunt pràctic, perquè és el que toca”.

En aquest sentit, les baixes sensibles que ha tingut l’equip no s’han notat en aquest creixement anímic i futbolístic. Dani Provencio, ja sense crosses, podria començar a córrer al llarg dels propers dies, però per precaució el seu retorn s’allargarà unes quantes setmanes. Tampoc serà de la partida, en principi, Pau Senent, també per motius físics. La resta de jugadors podran ser de la partida demà per al tècnic tarragoní, que tornarà a convocar tots els jugadors disponibles per remenar i triar els 16 escollits hores abans de l’important duel al camp del Sant Andreu. Sense pensar-hi però per tenir-ho en compte, els jugadors advertits de sanció, amb 4 targetes: Manel Gómez, David Haro i Pirulo (a banda dels lesionats Provencio i Pau). Sobre la gespa del Narcís Sala es preveuen poques novetats, si bé no és descartable el retorn de Manel al mig del camp si Ramírez opta per introduir una mica més de força a la zona medul·lar.

UE SANT ANDREU - CENTRE D'ESPORTS L'HOSPITALET
Diumenge, 24 de novembre - 12:00 hores - Narcís Sala
Jornada 15 - Campionat de Lliga del grup 3 de Segona Divisió B

Possible onze del Sant Andreu: Morales, Xapi Arnau, Canelada, Azparren, Dídac, Ibon Gutiérrez, Ton Alcover, Xavi Jiménez, Mouriño, Quim Araujo i Ander Vitoria.

Possible onze de l'Hospi: Craviotto, Peque, Valentín, Moyano, Viale, Fragoso, Manel, Aridai, David Haro, Pirulo i Carreño.

Àrbitre: Sergio Usón Rosel (Aragó).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada