17/11/13

L'Hospi es vesteix de Lochte | CE l'Hospitalet 2-0 RCD Espanyol B

Com a Can Hospi és complicat que un partit acabi sense que hagi passat res de poc habitual, avui la pluja s’ha encarregat d’escalfar el setè partit consecutiu sense perdre d’un Hospi que ha sumat aquest migdia la segona victòria consecutiva del campionat en derrotar per 2-0 l’Espanyol B de Manolo Márquez. Pirulo ha posat fi a la ratxa de 479 minuts dels pericos, i en particular del seu porter Pau López, sense rebre cap gol. Un partit marcat pels dubtes sobre la seva disputa, ja que la pluja que ha caigut de forma constant fins aproximadament les 12:10 ha fet perillar un encontre que pels volts de les 12 es feia complicat de jugar: camp totalment inundat, dificultat per fer rodar la pilota i núvols negres a l’horitzó. L’Espanyol B ha pressionat més per la suspensió que no pas l’Hospi; l’àrbitre també apostava pel ‘sí’ del partit i els 27 minuts d’espera han jugat a favor del futbol: el drenatge ha sumat per eliminar bona part dels tolls i el partit ha evolucionat cap a la normalitat aquàtica en un terreny joc ràpid que ha permès les contres d’un Hospi a qui només li ha mancat tancar el partit. 17 punts, equip in crescendo i bateries ‘a tope’ per la complicada visita de diumenge a Sant Andreu.

L’entrada de Canario a l’onze inicial en detriment de Manel ha estat l’única novetat a l’onze que presentava de partida Kiko Ramírez. Fent parella amb Dani Fragoso, els quatre homes de dalt i els de darrere han repetit titularitat juntament amb Carlos Craviotto. La incertesa per la celebració de l’encontre ha marcat un inici sense un clar dominador i amb força imprecisions en tots dos equips, tot i que l’Hospi ha tornat a apostar pel pragmatisme i la rapidesa a l’hora de buscar les pessigolles a la defensa blanc-i-blava. Aridai ha estat el primer a rematar, desviat des de la frontal (2’) i quatre minuts després, Akinsola veia com Areces Franco li anul·lava un gol per fora de joc després d’una bona acció i posterior centrada de Canario (6’). Encert. Un altre Canario, l’avui capità de l’Espanyol B, també ha provat fortuna amb un xut llunyà que Craviotto ha blocat en dos temps (8’). El meta lleidatà de l’Hospi s’ha tornar a erigir en salvador del seu equip un cop més: dues accions gairebé consecutives al quart d’hora del partit han tingut el porter riberenc com a protagonista, traient una bona rematada de Mamadou i responent als pocs segons enviant a córner un cop de cap de Carlos Clerc (15’).

Aquesta doble ocasió ha estat el màxim perill de l’Espanyol B en tota la primera meitat. Els de Márquez han tingut intenció, però les accions individuals de l’Hospi han acabat espantant la rereguarda periquita, un dels motius de queixa se li podien sentir a Márquez durant la primera meitat. En una d’aquestes accions, Pirulo ha agafat la pilota, ha retallat cap a dins i ha etzibat un xut amb cama esquerra que s’ha acabat allotjant amb misteri al fons de les malles espanyolistes després de picar en un defensa visitant (38’). D’aquesta manera, Pau López posava fi a 479 minuts en Lliga sense encaixar cap gol. L’1-0 s’hagués pogut doblar, però, abans del descans, en un contracop de l’Hospi amb igualtat numèrica, ben conduït per Aridai però pitjor finalitzat per Akinsola, que ha xutat massa fluix amb cama dreta a les mans de Pau López (42’).

L’inici de la segona meitat ha resultat dinàmic, amb un Espanyol B que ha tingut més arribada que no pas rematada. Manolo Márquez havia fet entrar Borja en el lloc de Pere Martínez. Reestructuració defensiva i presència en atac; al minut 47, doble opció per al filial, però ni Rubén Duarte ni Joan Jordán encertaven a trobar diana (47’). L’ambició de l’Espanyol B comportava, en paral·lel, les contres d’un Hospi que com fa set dies al Prat s’ha trobat ben còmode en aquest rol. Exemple: Bona cursa de David Haro, que després de retallar un parell de defenses perdia angle de xut i estavellava la seva centrada als peus d’un defensa blanc-i-blau. Més encertat estaria Aridai onze minuts després, recuperant una pilota en zona d’atac, plantant-se davant Pau i resolent magistralment la sortida del porter espanyolista per tancar el partit (64’).

I és que com reconeixia Márquez en roda de premsa, l’encontre va estar més a prop del 3-0 que no pas del 2-1. Ramírez va donar entrada a Iban Salvador, Manel i Mousa, i seria l’extrem badaloní que estaria més a prop del gol en una rematada de cap després d’una falta picada per Pirulo (82’) i després en una acció a tocar del 90 que enviaria als núvols. Abans, Canario i David Haro havien tornat a gaudir d’opcions per matar l’encontre però primer Pau (65’) i després la defensa (72’) s’encarregaven d’evitar la sentència. També tindria la seva opció l’Espanyol B, especialment en un bon xut des de 30 metres de Xavi Puerto que ha aprofitat que hi havia un rival estès per fer volar un Carlos Craviotto que amb l’aturada del partit ha enviat la bola a córner (76’). El 2-0 final ajusta les distàncies entre l’Hospi i l’Espanyol B, que passaran la setmana en zona tranquil·la a l’espera de visitar el Sant Andreu i rebre l’Atlètic Balears, respectivament.

CE L'HOSPITALET: Craviotto, Peque, Valentín, Viale, Moyano, Fragoso, Canario (Manel, 74'), Aridai (Iban Salvador, 70'), David Haro, Pirulo i Akinsola (Mousa, 81').

RCD ESPANYOL B: Pau López, Pere Martínez (Borja, 46'), Rubén Duarte, Raillo, Eric, Xavi Puerto, Joan Jordán (Kilian, 83'), Canario, Clerc, Aday (Marc Caballé, 67') i Mamadou.

Gols: 1-0 Pirulo (38'); 2-0 Aridai (64').

Àrbitre: Víctor Areces Franco (Astúries). Ha amonestat els locals Canario (45'), Pirulo (59'), Manel (78'), Mousa (84') i els visitants Pere Martínez (6'), Clerc (37'), Rubén Duarte (40'), Joan Jordán (44'), Canario (58').

Incidències: partit corresponent a la 14a jornada del Campionat de Lliga del grup 3 de Segona Divisió B celebrat a l'Estadi de Futbol de l'Hospitalet davant d'uns 225 espectadors. Matí plujós i gespa en mal estat. El partit ha començat amb 25 minuts de retard per tractar que el camp estigués en l'estat menys dolent possible. A l'Hospi, Carreño i Álex Sánchez han completat la convocatòria; a l'Espanyol B ho han fet Koke i Héctor.