Etiquetes

15/11/13

Pinzellades #2bg3 | 14a jornada

Planagumà buscarà tornar a conquistar un camp filial.
VALÈNCIA MESTALLA - VILLARREAL B
Dissabte, 17:00 hores | Antonio Puchades
Sancionats | Sergio Ayala (VME) i Fran García (VIL).

7 derrotes al camp més una de propina als despatxos, 1 punt de 15 possibles. Fluix balanç en els darrers partits d’un Mestalla que només ha guanyat dos partits a Paterna i que buscarà no enfonsar-se més a la classificació davant d’un Villarreal B que arriba amb tres derrotes en quatre partits. Com a entrenador, Lluís Planagumà no ha guanyat cap dels darrers 6 partits que ha dirigit al camp d’un rival filial: el darrer triomf va ser al Reddis 2-3 Pubilla Casas, el maig de 2011, a Preferent Territorial.

Retrobaments | No van passar pel ‘B’ groguet, però el porter Jaume Domènech i el polivalent migcampista Mario Arques van passar pel planter del Villarreal CF.

ATLÈTIC BALEARS - AE PRAT
Diumenge, 12:00 hores | Municipal de Magaluf
Retransmès per IB3 Televisió
Sancionats | Joan Oller (ATB).

L’Atlètic Balears fa 9 partits (7 mesos i escaig) que no perd com a local (1-2 vs Villarreal B, abril de 2013). Els de Nico López, que porten 8 partits seguits encaixant gol, només han mantingut la porteria a zero contra l’Olot (4a jornada). Possible retorn sota pals de Xavi Ginard davant d’un Prat que compta per derrotes les quatre visites que ha fet a Mallorca al llarg de la seva història (Binissalem 2-0, Constància 1-0, Mallorca B 2-1 i Atlètic Balears 1-0, totes elles la darrera temporada). Si no hi ha novetats, Manolo Anguas tornarà a dirigir l’equip per tercer cop en set dies: de moment, dues derrotes, cap gol a favor i sis dianes encaixades.

Retrobaments | Partit sense exjugadors d’Atlètic o Prat, el més destacable és el retorn d’Alfonso Artabe a la seva Mallorca natal (va jugar al juvenil del Mallorca, al Ferriolense i al Manacor).

Badalona i Llagostera reeditaran la 1a semifinal dels Històrics
CF BADALONA - UE LLAGOSTERA
Diumenge, 12:00 hores | Camp del Centenari
Sancionats | Lobato (LLA)

Després de no marcar en els tres primers partits com a local, el Badalona duu tres encontres sucant al Centenari i dues victòries consecutives (vs Alcoyano i Nàstic). Els escapulats són l’únic equip català que ha aconseguit vèncer els dos partits d’una temporada al Llagostera des que els gironins militen a Segona B. Un triomf en sis partits lluny de Llagostera, segon equip que més gols marca a #2bg3 gràcies a nou golejadors diferents. Només dos dels 22 gols (Masó a Sant Andreu i Salva a Calvià) no van ser en un triomf dels nois d’Oriol Alsina i Lluís Carrillo.

Retrobaments | Sense exjugadors llagosterencs al Centenari, tres jugadors de la UE Llagostera retornaran a Badalona, tots tres titulars habituals: Pitu (2009-10), Pere Tarradellas (2005-08) i un Marc Sellarès que hi va viure dues etapes (2001-03 i 2010-11).

UE SANT ANDREU - CE CONSTÀNCIA
Diumenge, 12:00 hores | Narcís Sala
Sancionats | Jaume Calonge (CON).

Reiteració. El Sant Andreu no perd al Narcís Sala des del mes d’octubre de 2012 (1-2 vs Huracán). Fort a casa, dèbil a domicili, els quadribarrats acumulen tres jornades sense guanyar... ni marcar (270 minuts sense veure porteria rival). El Constància només ha marcat un gol a domicili (Rubén Carreras a Vila-real). Dos empats sense gols és el balanç del segon pitjor equip fora de casa. 8 victòries del Constància en 45 partits jugats a Segona B lluny d’Inca i només dos triomfs a Catalunya (0-2 a Reus i 1-3 a Tarragona, el curs passat).

La pregunta | El Sant Andreu fa més de 13 mesos que no perd al Narcís Sala. El Constància, segon pitjor equip del curs a domicili, només ha marcat 1 gol lluny d’Inca. Es trencaran les dinàmiques?

Huracán vol tornar a evitar la tragèdia del temps afegit
CD OLÍMPIC - HURACÁN CF
Diumenge, 16:30 hores | Camp Murta
Sancionats | Álex Vaquero (OLÍ).

Duel valencià que l’any passat va comportar una de les úniques dues derrotes d’Huracán en Lliga regular (3-1). En dues visites a Camp Murta, triomf setabense i empat d’Huracán, que cercarà vèncer fora de Manises després de dues derrotes consecutives al temps d’afegit. L’Olímpic d’Aparicio, en alça: 4 partits sense perdre, 8 punts de 12 possibles i 381 minuts de joc sense que Francis encaixi cap gol. Fins a 20 jugadors de tots dos equips (10 per bàndol) ja saben què és marcar aquesta temporada.

Copa | Veurem si a Xàtiva la Copa pesa més del compte i Huracán ho pot aprofitar. Els d’Aparicio rebran el Real Madrid a Murta (dissabte 7, 22:00 hores). Entrades al voltant dels 50 euros pels no socis, 50% pels socis i opció d’ampliar l’aforament amb grades supletòries.

UE OLOT - LEVANTE UD B
Diumenge, 16:30 hores | Estadi Municipal d’Olot

Feia dos anys i mig que un equip vestit de blaugrana no trepitjava l’Estadi Municipal d’Olot en partit oficial (2-1 vs Tàrrega, maig de 2011). Després del 5-0 a Llagostera, Vílchez buscarà frenar la mala ratxa de 5 punts dels darrers 21 en joc. Segon equip més golejat del campionat, els olotins només han marxat al descans guanyant en dos dels 13 partits disputats. Per la seva banda, el filial va millorant. Una derrota en els últims set partits i 5 punts dels darrers 9 possibles situen els de José Gómez a un punt del Mestalla. Pobre balanç del filial a Catalunya: 3 victòries (Llagostera 12-13, Reus 12-13 i Lleida 07-08) en els darrers 22 precedents.

Gestió de la derrota | Algunes veus crítiques ja dirigeixen el seu altaveu cap a Edu Vílchez després del 5-0 a Olot. Dèiem a l’estiu que la gestió de les dinàmiques negatives seria una de les claus de la temporada als quadre garrotxí. Veurem. Un exgranota a l’Olot, Albert Serra.

13 anys després, l'Ilicitano vol tornar a guanyar a Alcoi.
CD ALCOYANO - ELCHE ILICITANO
Diumenge, 17:00 hores | El Collao
Sancionats | Óscar López (ALC)

Sis victòries de l’Alcoyano, un empat i tan sols un triomf del filial il·licità (abril de 2000, 0-1) és el balanç dels 8 enfrontaments entre alcoians i franjaverds. Els de Porras necessiten guanyar després d’un sotrac que els ha conduït a sumar 5 punts de 21 possibles. Des de 2004, només tres equips filials han vençut al Collao: Levante B (3 vegades), Mestalla (2 vegades) i Barcelona B (1 cop). L’Ilicitano buscarà trencar la ratxa de tres derrotes seguides lluny de Torrellano (Sant Andreu, Magaluf i Xàtiva). Serà el primer cop que Vicente Mir s’enfronti a l’Alcoyano com a entrenador.

Retrobaments | Calderón (fins el 2007) i Lolo Ivars (fins 2011) van passar per l’Elche Ilicitano; a més, l’ex del Nàstic va arribar a debutar amb el Primer Equip il·licità a la Lliga Adelante (2006-08).

CLUB GIMNÀSTIC - CF REUS DEPORTIU
Diumenge, 17:00 hores | Nou Estadi
Retransmès per Esport3

49 anys fa de la primera i única victòria del Reus en terreny grana si comptabilitzem categoria nacional (3-4, 1963-64 a Tercera). En 23 visites, el Reus només ha estat capaç de marcar més d’un gol en dues ocasions. Xoc de dinàmiques oposades: 9 partits sense perdre (6 victòries i 3 empats) per al Reus; un triomf en 8 partits de Lliga per un Nàstic que acumula quatre jornades sense vèncer i que viurà el debut de Vicente Moreno al Nou Estadi. Duel de pistolers entre Marcos de la Espada (3 gols) i David Agudo (6 dianes).

Retrobaments | Tot i la destitució de Santi Castillejo (i la marxa del seu segon, Miki Aguza), encara queden tres jugadors amb passat roig-i-negre al Nàstic: Beñat (2010-13), Xavi Molina (2006-07 i 2008-09) i David Querol (2006-11). Al Reus, també hi ha tres jugadors amb passat grana: els defenses Ñoño (fins 2005 i després, 2012-13) i Enric Socias (2000-01) i el davanter David Cuéllar (2004-07). També el director esportiu reusenc, Sergi Parés, va jugar en dues etapes al Nàstic (1986-90 i 1996-99).

3-0 fa dues temporades. El Lleida Esportiu cercarà vèncer al Clariano
ONTINYENT CF - LLEIDA ESPORTIU
Diumenge, 17:00 hores | El Clariano
Sancionats | Mario Fuentes (LSP)

Veurem si l’estil de joc de l’Ontinyent (sobretot el resultat final) acaba traient de polleguera un Toni Seligrat que va empatar en l’única visita que ha fet com a tècnic al Clariano en partit oficial. Un altre empat no trauria de pobre el cuer del grup, un Ontinyent que enllaça cinc derrotes en els darrers sis compromisos de Lliga. Millor moment d’un Lleida Esportiu que suma sis jornades sense perdre amb 3 victòries i 3 empats, dos d’ells les darrers dues jornades. En sis de les nou derrotes de l’Ontinyent, l’equip ha acabat marcant un gol.

Gespa artificial | Serà el 16è partit en Lliga de la història del Lleida Esportiu sobre gespa artificial. El darrer triomf va ser a Gandia l’abril de 2012 (0-3), des d’aleshores, dos empats (Izarra i Hospi) i tres derrotes (Sant Andreu, Llagostera i Huracán).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada