Etiquetes

16/11/13

Preparen la cassola | CE l'Hospitalet - RCD Espanyol B (diumenge, 12:00 hores)

Pedra de toc important la que tindrà demà l’Hospi de Kiko Ramírez a l’Estadi. Com els riberencs, la situació del RCD Espanyol B no pintava un futur massa positiu fa, posem un mes, quan l’equip de Manolo Márquez flirtejava amb el descens, no massa per sobre d’un Hospi ancorat al descens i que es va cobrar Martín Posse, experico, com a víctima. Després de sis i cinc jornades consecutives sense perdre, l’Hospitalet i Espanyol B mesuraran les seves forces i uns sistemes defensius evolucionats respecte a les debilitats mostrades a l’inici de Lliga amb l’ànim de seguir escalant posicions i d’eixamplar una dinàmica més d’acord amb el potencial de totes dues plantilles. Després del 0-5 al Sagnier, l’Hospi cercarà al segon triomf a l’Estadi en un partit on caldrà evitar qualsevol tipus de relaxació vinculat al còmode triomf de diumenge al Prat, triomf que ja és història. Nova oportunitat de reivindicar-se per un equip, l’Hospi, que encara té molt a dir.

L’Espanyol B
La ruta erràtica del futbol base de l’Espanyol B semblava redreçar-se l’any passat arran del canvi a la presidència amb Joan Mollet i l’arribada d’homes com Jordi Lardín o Antonio Uceda a l’organigrama de la base del club. El filial trontollava després d’haver comprat plaça; Longhi va ser acomiadat i l’arribada de Manolo Márquez va capgirar el rumb d’un equip sense ADN espanyolista però amb qualitat i experiència sobrades a la categoria. Amb tot, calia fer un gir de 180º retornant la confiança al sempre prolífic planter perico i a jugadors joves que rebaixessin la mitjana d’edat d’una plantilla que poc podia envejar als clàssics de la categoria. Rentat de cara, foc gairebé nou i dificultats inicials en un projecte que sembla alçar el vol.

El partit al Martínez Valero amb una primera part infame segons les cròniques i que va cabrejar d’allò més Manolo Márquez va ser el punt d’inflexió per al filial, tot i que la victòria trigaria en arribar tres jornades més després d’empatar contra el Villarreal B (0-0) i perdre a Manises (1-0). L’empat contra el Lleida Esportiu va ser el punt d’inici d’una setmana gairebé màgica en què l’Espanyol B va vèncer el Prat (0-1) i el Constància (2-0), ratxa de 7 punts de 9 possibles que va tenir continuïtat dissabte amb un nou triomf a la Dani Jarque contra el Sant Andreu (1-0). Pany i forrellat al darrere, on Pau López fa ja 441 minuts que no encaixa cap gol. Si hi té a veure Jesús Salvador, exentrenador de porters de l’Hospi i ara a Can Perico no ho sabem (tot i que tampoc ens estranyaria).

Márquez ha acabat per imposar la seva impremta en un equip fins fa poc mancat de confiança i que s’ha convertit a la religió del pragmatisme que tants seguidors té en una categoria com la Segona Divisió B. Mono de treball i oblidar-se en algunes fases de la missió prioritària formativa d’un equip filial per qüestions de supervivència. Veurem si Márquez opta per donar continuïtat a l’onze inicial que dissabte va formar contra el Sant Andreu; en principi, el preparador espanyolista, que ja ha advertit que “l’Hospi passa pel seu millor moment”, només compta amb les baixes per lesió de dos jugadors: Paul Quaye i Albert Miravent. La resta de la plantilla, llevat de novetats, es troba en perfectes condicions per entrar a la llista de 16 pel duel de demà a l’Estadi.

L’Hospi
El triomf per 0-5 de diumenge al Sagnier va comportar una dosi d’optimisme important a la plantilla i al cos tècnic del CE l’Hospitalet, que va veient la llum al final del túnel. Marcador concloent que recull el treball de moltes setmanes i la creença en les possibilitats d’un equip que va recuperant la confiança en les seves possibilitats partit rere partit i que, de moment, ja ha aconseguit passar la setmana allunyat de les sis últimes posicions del campionat. Amb tot, la rèmora que comporta el pèssim tram inicial obliga l’Hospi a no abaixar la guàrdia, més encara després d’una golejada que podria comportar un excés d’eufòria a l’equip i a l’afició, que tornarà a donar suport a l’equip a l’Estadi com ja va fer diumenge a la veïna localitat del Prat.

De nou, Kiko Ramírez haurà de tornar a fer mans i mànigues per dissenyar la convocatòria de 16 per enfrontar-se a l’Espanyol i, especialment, un onze inicial on no hi podrà ser Pol Llonch, que diumenge al Prat va veure la cinquena groga del curs i descansarà per sanció. En principi, tampoc no hi seran ni Dani Provencio ni Pau Senent, que segueixen recuperant-se de les seves respectives lesions. Una de les novetats podria ser el retorn d’Iván Hammouch a la llista, tot d’una que el capità ja ha pogut entrenar amb la resta del grup i amb plena normalitat; amb tot, la bona tasca de Peque al lateral dret riberenc podria fer que Hammouch no fos titular en cas d’entrar a la convocatòria. El que sembla clar és que Fragoso i Manel tornaran a ocupar el doble pivot, en part forçats per les baixes de la resta d’homes del mig del camp. Al davant, Carreño podria recuperar la titularitat si Ramírez continua optant per donar minuts i oportunitats a tots els homes d’atac. I l’altre dubte, veure si Iban Salvador torna a entrar a la llista per tercer cop a la temporada.



CENTRE D'ESPORTS L'HOSPITALET - RCD ESPANYOL B
Diumenge, 17 de novembre - 12:00 hores - Estadi de Futbol de l'Hospitalet
Jornada 14 - Campionat de Lliga del grup 3 de Segona Divisió B 

Possible onze inicial de l'Hospitalet: Craviotto, Peque, Valentín, Moyano, Viale, Fragoso, Manel, Aridai, David Haro, Pirulo i Carreño.

Possible onze inicial de l'Espanyol B: Pau López, Pere Martínez, Aitor, Raillo, Eric, Marc Caballe, Joan Jordán, Borja, Clerc, Aday i Mamadou.

Àrbitre: Jonathan Cruz Quintero (Tenerife).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada