Etiquetes

4/11/13

Resum de la 12a jornada #2bg3

Videoresum #2bg3 | 12a jornada



Detalls #2bg3 | 12a jornada
Imatge: CD Alcoyano

52 punts de 72 possibles. Entre l’Atlètic Balears i el Llagostera, les dues grans revelacions del que portem de Lliga a #2bg3, han estat capaços de sumar gairebé el 75% dels punts en disputa en aquestes 12 jornades. No ens guanyarem la vida com a vidents, la veritat, però ben pocs (els primers, Fiol, López, Alsina, Tarragó o Carrillo) haurien dit que balearicos i llagosterencs viurien en un núvol quan tot just ens disposem a travessar el primer terç de competició. Nico López vol arribar als 42 punts (siguem precabuts i afegim-hi quatre més per anar tranquils) per assolir la permanència; els càlculs a Llagostera no diferiran massa dels que fan a Magaluf. Dos exemples de com les dinàmiques i els vestidors poden fer molt més que els zeros a la dreta en contractes plens de llum i color. Criteri i compromís, explotar les febleses per convertir-les en virtuts i mai donar res per perdut. Fins i tot, quan està perdut. No són l’Hospi, però això no treu que ens alegrem quan un altre modest fa la feina ben feta. De moment.

Imatge: Lluc Martorell
Magaluf i Alcoi han estat dues places de glòria aquest diumenge. I precisament no pels dos favorits que hi jugaven: Huracán i Alcoyano. Tots dos s’allunyen de la zona noble després de perdre contra balearicos i gironins. A Calvià, Chavero avançava un Huracán que tornava a rebre un cop dur al descompte; Fali empatava, en pròpia porteria, un partit que Cristian Sánchez, de penal, conduiria a l’èxtasi blanc-i-blau reproduïnt gairebé fil per randa la remuntada contra el Llagostera. 27 punts de 36 possibles. Podem repetir estadístiques, però la realitat parla per sí sola. Igual que la d’un Llagostera que, per fi, ha aconseguit guanyar a domicili. I com que a Can Tarragó són de fer-la grossa, ho han fet fent saltar la banca a Alcoi, en un Collao on Bouba mantenia la seva porteria verge. L’ha desflorada Jordi López, un que ha entès a la perfecció de què va això de la Segona B. Els de Carrillo, no guanyaven fora des de feia mig any (0-1 a Binissalem). I és que viatjar “a l’estranger” li prova al Llagostera: 9 de les 12 victòries a domicili des que són a Segona B les han aconseguides més enllà de les Cases d’Alcanar.

Imatge: Benicadell Esportiu
Escortant les dues revelacions hi ha dos equips que tot i disposar de més arguments (noms i estructura, vaja), estan sorprenent bona part del personal. Villarreal B i Reus comparteixen puntuació (21 punts) després d’imposar-se a domicili a Ontinyent i a Olot. Amb 16 anyets, l’argentí Nahuel ha donat tres punts als de Lluís Planagumà al Clariano; en sis partits fora de casa el Villarreal B ja ha igualat les dues victòries que van aconseguit en tota la passada temporada. Quarta derrota seguida d’un Ontinyent que ha vist com Oskar Martín s’autoexpulsava en la mateixa acció, una situació que no ha agradat gens a Juan Moreno. A Olot, cinc gols han vestit un partit atractiu en boca d’alguns dels 1.512 espectadors que l’han gaudit. Els d’Emili Vicente han sumat 20 dels últims 24 punts en joc i han passat de la 19a posició a la 4a en poc més d’un mes. Sisè gol d’Agudo, quart d’Álex López i estrena del ‘Negredo de bronze’; els gols de Carlos i Uri Santos maquillen un resultat per un Olot que, atenció, ha encaixat gols en 29 dels últims 34 partits oficials.

Imatge: Alba Ramos / Benicadell Esportiu
Els qui cauen de la zona noble són l’Ilicitano i el Lleida Esportiu. Amb moltes baixes, els de Vicente Mir sumen la tercera derrota consecutiva lluny d’Elx. La culpa, en aquest cas, d’un incombustible de la categoria com Pepín, que tot just marcava el seu sisè gol en 278 partits jugats a Segona Divisió B. L’Olímpic recupera l’essència que havia perdut en l’inici del campionat: Francis ja acumula 291 minuts sense encaixar cap gol. A l’Hospitalet, partit força avorrit entre dos equips cridats a ser a dalt al final de la temporada. Deia Seligrat, convençut, que els riberencs estaran a la zona alta quan acabi la temporada. Si cal, li pagarem un sopar al millor restaurant de Torrent al tècnic d’un Lleida Esportiu que durant quatre minuts s’ha vist guanyador amb el vuitè gol de Jaime Mata. Però a Lleida no tenen Aridai i a l’Hospitalet, sí. Factor desequilibrant en un senyor gol que suposa allargar a cinc la ratxa d’invicte d’un Hospi que sense fugir del descens segueix caminant cap a la confiança plena.

Imatge: Bernat López
Com hi pretén caminar un Badalona que ha passat quatre dies aguantant 19 equips per sobre a la classificació. Sense Enric (sancionat) ni Moha ni Jordi Sánchez, el canari Abraham ha donat el segon triomf del curs als escapulats (2-0), davant d’un Nàstic on comencen a sonar tambors de guerra: “No hem volgut. Si no vols guanyar un partit no el pots guanyar llevat que tinguis sort”. Són paraules del porter Manu Reina als micròfons de Tarragona Ràdio, tal com recordava el periodista tarragoní Joan Alfons López. Els grana són tan lluny del playoff d’ascens com a prop del 16è, l’Hospi. 5 victòries en 15 partits oficials per als de Santi Castillejo. A un punt del Nàstic s’hi queda l’Espanyol B. Victòria dels de Manolo Márquez per 2-0 sobre un Constància que, segons Patxi Salinas, no ha xutat a porteria. Gols d’Aday Benítez (el menys bo dels dos) i de Mamadou que converteixen en bona una ratxa que semblava dolenta: tres jornades sense perdre i un gol encaixat en els darrers cinc partits.

Borriana ha viscut un diumenge de contrastos: el primer equip (a Preferent) perdia per 2-3 davant l’Almassora (setena derrota en deu partits), però el seu veí Rubén Fonte s’erigia en protagonista de la primera victòria fora de Bunyol del Levante B. I en quina plaça: Paterna. I és que el Mestalla ha desaprofitat l’avantatge que li havia concedit el quart gol d’Hiroshi enguany... i un penal al descompte, que Leandro li ha aturat a Manu Molina, que fallava la seva segona pena màxima consecutiva en quinze dies. Tercera derrota oficial dels de Nico Estévez a l’Antonio Puchades, on no ha estat capaç de guanyar cap dels últims quatre derbis entre ches i granotes. I al Narcís Sala, la jornada es tancava amb l’empat sense gols entre el Sant Andreu i el Prat. Tot allò referent a aquest encontre ho trobareu a la crònica amb regals que us hem penjat fa unes hores.

Atlètic Balears 2-1 Huracán
Fali 87'(pp), Cristian 93'pen / Chavero 64'
Badalona 2-0 Nàstic
Abraham 26', 54'

Espanyol B 2-0 Constància
Aday 32', Mamadou 49'
L'HOSPITALET 1-1 Lleida Esportiu
Aridai 67' / Mata 63'
Mestalla 1-2 Levante B
Hiroshi 65' / Fonte 81', 83'
Olímpic 1-0 Ilicitano
Pepín 56'
Olot 2-3 Reus
Carlos 32', Uri Santos 78' / Agudo 7', Negredo 52', Álex López 71'
Alcoyano 0-1 Llagostera
Jordi López 76'
Ontinyent 0-2 Villarreal B
Nahuel 8', 76'
Sant Andreu 0-0 Prat
 

Classificació #2bg3 | 12a jornada


Propera jornada #2bg3 | 13a jornada

Dissabte, 9 de novembre
16:30 Levante B-Alcoyano
16:30 Villarreal B-Olímpic
17:00 Espanyol B-Sant Andreu
18:00 Huracán-Ontinyent

Diumenge, 10 de novembre
12:00 Constància-Nàstic
12:00 Ilicitano-Mestalla
12:00 Llagostera-Olot
12:00 Lleida Esportiu-Atlètic Balears
12:00 Prat-L'HOSPITALET
17:00 Reus Deportiu-Badalona

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada