Etiquetes

30/11/13

Bona oportunitat | CE l'Hospitalet - CE Constància (diumenge, 12:00 hores)

No hi ha rival petit, no ens podem confiar, però la visita del Constància a l'Estadi (diumenge, 12.00 hores) és una bona oportunitat per tal que el Centre d'Esports l'Hospitalet enllaci el segon triomf consecutiu a casa i distancii qui, ara mateix, és rival directe en la lluita per fugir de la zona baixa. Pas a pas, des de l'arribada de Kiko Ramírez l'evolució futbolística i emocional de l'equip és evident; en tenen bona part de culpa els resultats (que en alguns casos haurien pogut ser millor i tot), però també la rutina de treball diària en un bloc que ha recuperat la confiança i el somriure. La il·lusió i l'esperança s'ha instal·lat a Can Hospi però això és massa llarg com per refiar-se de qualsevol rival, per molt que sigui l'equip menys golejador lluny del seu camp. Només dos punts de distància mereixen tot el respecte, el mereix un equip que està aconseguint sobreposar-se a les importants baixes patides aquest estiu a base de treball i sacrifici. No serà fàcil, però l'Hospi té una oportunitat d'or amb dos partits consecutius a casa davant els dos conjunts mallorquins del grup; oportunitat per seguir creixent, per elevar-se a la classificació i per millorar sensacions.

El Constància
Després d'un mal inici de campionat con 4 punts de 18 possibles van conduir l'equip a la penúltima posició de la classificació, el Constància de Joan Esteva va aconseguir reaccionar fins a situar-se gairebé a mitja taula a base de solidesa al Nou Camp d'Inca. Tres victòries consecutives amb Alcoyano, Olot i Badalona com a víctimes van aportar tranquil·litat a un equip rejovenit respecte al de l'any passat, potser menys sòlid al darrere però que ha guanyat un pèl de potencial a la parcel·la atacant. I és que durant bona part del curs anterior, Joan Esteva amb prou feines va comptar amb més atacants purs que Mateu Ferrer, factor que va llastar l'aspecte ofensiu dels del Raiguer. Amb tot, els constanciers encara no han explotat en el capítol golejador: amb 10 gols en 15 partits, els blanc-i-negres són el segon equip menys golejador del grup 3, només millorant els números del Prat. Només quadre jugadors (Jaime, Mateu Ferrer, Nico i Rubén Carreras) han aconseguit marcar; el de Ciutadella és, amb 4 gols (el 40% del total), el màxim golejador d'un equip que ofereix dues cares ben diferenciades segons un juga.

A casa, els d'Esteva s'han fet forts. Tot i haver empatat els darrers dos duels davant el Nàstic i el Reus (1-1), el Constància ha enllaçat cinc partits sense perdre al seu estadi (11 punts de 15 possibles). De fet, les 4 victòries que han aconseguit els mallorquins enguany han estat com a locals. Un rendiment que difereix molt del que mostra 'fora camp'. Amb 2 punts i només un gol marcat, el Constància és el pitjor visitant del grup 3. Rubén Carreras va anotar, a Vila-real, un gol estèril, l'únic que han marcat els balears fora d'Inca. Amb dos empats (contra Huracán i Prat), els d'Esteva tenen en els seus desplaçaments el seu taló d'Aquil·les. Raons? Potser aquella teoria de la manta que quan et vols tapar els peus passes fred al cap; les precaucions defensives minimitzen les opcions atacants dels constanciers, si bé en partits com ara el de Sant Andreu, la intervenció del porter rival (etern Morales, en aquest cas), també privaven l'equip d'aconseguir un premi millor.

Demà, el Constància tornar a jugar ocupant plaça de promoció de descens a Tercera després d'haver viscut cinc jornades fora de tot perill. Acostumat a torejar en places pitjors, Esteva (que veurà el partit des de la grada, sancionat), no variarà l'estratègia que té dibuixada en camps com el de l'Hospi. Si haurà, però, de modificar el seu onze habitual davant les baixes d'Óscar Navarro i d'Alberto López, que diumenge van veure contra el Reus la cinquena groga i, per tant, descansaran per sanció. Els dubtes seran els de Miquel Forteza i de Sergi Campoy, que tenen problemes físics que no els han impedit actuar amb normalitat en les darreres setmanes.

L'Hospi
El gol al temps de descompte de Rubén Canelada diumenge al Narcís Sala va suposar una gerra d'aigua freda per a l'Hospi. Els riberencs van fer, probablement, el millor partit en el que portem de curs. L'equip va passar per sobre d'un Sant Andreu que tot i gaudir també d'alguna acció clara les va passar magres per aturar la maquinària ofensiva hospitalenca. A més, la polèmica que va acompanyar l'acció del gol de l'empat va provocar una sensació agredolça a la plantilla. Dies després, el que queda són les sensacions positives que va deixar l'immens partit de l'Hospi a Sant Andreu, una línia que els jugadors volen continuar en un tram de Lliga que ofereix quatre dels propers cinc partits a l'Estadi. Oportunitat d'or, doncs, per aconseguir el màxim de punts que segueixin millorant la classificació d'un Hospi que fa vuit partits que no perd i que, com no, vol allargar la ratxa el màxim temps possible.

Per a fer-ho realitat, Kiko Ramírez seguirà sense poder comptar amb el concurs de Pau Senent ni Dani Provencio. El d'Usera, però, protagonitzava la noticia positiva de la setmana ja que va tornar a córrer després d'un mes i mig sense poder-ho fer a causa de la seva lesió al peu. Amb tot, la incorporació a l'equip encara es demorarà unes setmanes. El dubte és el d'Aridai, que no va poder ser present diumenge al Narcís Sala per culpa d'uns problemes físics als isquiotibials, arran del partit de fa 15 dies contra l'Espanyol B. Si Peque o Hammouch ocuparan el lateral dret, si Akinsola o Carreño seran la referència d'atac, si tornarà a l'onze Manel o tornarà a repetir titularitat Canario ho veurem tot just abans de començar l'encontre.

CENTRE D'ESPORTS L'HOSPITALET - CE CONSTÀNCIA
Diumenge, 1 de desembre - 12:00 hores - Estadi de Futbol de l'Hospitalet
Jornada 16 - Campionat de Lliga del grup 3 de Segona Divisió B

Possible onze de l'Hospi: Craviotto, Peque, Valentín, Moyano, Viale, Fragoso, Canario, Pol, David Haro, Pirulo i Akinsola.

Possible onze del Constància: Gaspar, Jaime, Joel Coch, Víctor, Jaume Calonge, Mozo, Serra, David Karg, Mateu Ferrer, Rubén Carreras i Nico.

Àrbitre: Miguel Bosch Domenech (Comunitat Valenciana).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada