Etiquetes

28/11/13

Pinzellades #2bg3 | 16a jornada

El Mestalla necessita reaccionar ja.
València Mestalla - Lleida Esportiu
Dissabte, 18:00 hores | Antonio Puchades

L’únic valencià a la plantilla del Lleida Esportiu és Toni Seligrat. Nascut a Torrent, l’entrenador blau va convertir-se de forma involuntària en botxí de Juan Moreno fa dues setmanes a Ontinyent. Demà a Paterna, tot i que es diu que la confiança en Nico Estévez es màxima, absoluta, els lleidatans poden clavar una estocada important a un filial que fa setmanes que les veu quadrades. Cinc derrotes consecutives convertien el Mestalla en el pitjor equip del mes de novembre; sense guanyar des del 12 d’octubre, els valencianistes necessiten reaccionar davant d’un equip a l’alça tot i haver empatat 4 dels darrers 6 partits. Pau Torres ha assegurat la seva porteria: 4 gols encaixats en els últims 8 partits. Seligrat no ha estat capaç de guanyar mai Estévez i Estévez mai ha guanyat contra el Lleida Esportiu; empat al canto?

Atlètic Balears - UE Sant Andreu
Diumenge, 12:00 hores | Estadi Balear
Sancionats | Mairata (ATB) / Mouriño (STA).


Cara a cara, el tercer millor local (un dels sis invictes del grup) contra el segon pitjor visitant. Les cases d’apostes ho tindrien clar, però aquest Atlètic Balears-Sant Andreu pot fer pinta de sorpresa. Ambient enrarit al Narcís Sala a la prèvia del duel de Copa contra un altre Atlètic (de Madrid). Símptomes de problemes interns no són la millor forma d’encarar un duel davant d’un rival que es presumia directe a inicis de Lliga... tot i tenir un pressupost sensiblement més baix que els andreuencs (Salinas no tindrà la típica excusa a la sala de premsa). Els de Nico López només han cedit un empat a Magaluf en tot el campionat, un recinte on han guanyat els seus últims quatre partits pel mateix marcador: 2-1. Els balearicos porten 13 partits marcant com a locals; darrer cop a zero el 10 de març de 2013 (0-1 vs Nàstic). Gairebé 8 mesos sense perdre com a local, menys temps del que fa que el Sant Andreu no guanya a domicili (gener de 2013, 0-1 al Prat). Els andreuencs, per exemple, són el segon equip visitant menys golejador (2 gols) i el darrer cop que van fer més d’un gol lluny del Narcís Sala va ser el passat febrer a Vila-real (2-2). Històricament, l’Atlètic és un bon rival per als quadribarrats, que han guanyat 6 dels 9 partits jugats a Mallorca.
CF Badalona - Elche Ilicitano
Diumenge, 12:00 hores | Camp del Centenari
Sancionats | Marcos (BDN) / Miguel Ángel i Omgba (ILI).

Primer enfrontament a la història entre el Badalona i l’Elche Ilicitano en un partit on els de Piti Belmonte voldran demostrar que el triomf suat a Bunyol sí és el punt d’inflexió que necessitaven i on l’Ilicitano de Vicente Mir voldrà tornar a sumar a domicili, on no hi guanya des del 29 de setembre (0-2 al Prat). No hi serà Marcos, expulsat dissabte al camp del Levante B; amb ell, els badalonins havien recuperat solidesa al darrere mantenint la porteria a zero en tres dels últims quatre partits. La situació contrasta amb la d’un Ilicitano que perd la plaça de playoff sempre que juga a domicili; acumula quatre sortides consecutives perdent i ha encaixat gol en sis dels set desplaçaments realitzats i duu quatre sèries consecutives de partit sense perdre a casa i derrota lluny d’Elx. Dissabte contra l’Olot aconseguia tres punts que no vol, però, que siguin l’inici de la cinquena sèrie de resultats. Dada positiva en les visites d’equips filials al Centenari: el Badalona només ha perdut tres partits contra filials jugant com a local des de febrer de 2008... i tots tres han estat contra el València Mestalla.

CD Olímpic - AE Prat
Diumenge, 16:30 hores | Camp Murta
Sancionats | Kike Alcázar (OLÍ) / Kante (+1) (PRT).

Gairebé tot el partit a zero. Ja posats, Francis voldrà completar el setè partit sencer consecutiu sense encaixar cap gol, una bona forma d’arribar a l’esperat duel a Murta contra el Real Madrid als 1/16 de Copa. Mentre es comencen a instal·lar les graderies supletòries, l’Olímpic buscarà mantenir la bona ratxa de marcadors i de seguretat defensiva en un duel trampa davant d’un Prat necessitat. Els d’Aparicio porten sis partits sense perdre, però només s’han imposat en dos dels darrers vuit encontres. Pepe Delgado buscarà, sense José Kante (sancionat dos partits tot i que l’àrbitre li reconegués el seu error en l’expulsió), la reacció d’un equip que no guanya des del passat 8 de setembre (1-2 a Reus). No es mala plaça, Xàtiva: tanmateix, el Prat va sumar-hi l’any passat el seu primer triomf lluny del Sagnier amb un gran gol de Rubén Alcaraz, curiosament, el primer que encaixava Francis el curs passat. Casualitats a banda, el Prat demostra competitivitat a domicili: si perd, ho fa per la mínima d’ençà que va perdre 4-1 contra el Mestalla el passat mes de març. Equip menys golejador del grup (8 dianes en 15 partits), però novè millor visitant del grup.

Els groguets poden causar un important terrabastall a Olot.
UE Olot - Villarreal CF B
Diumenge, 16:30 hores | Estadi Municipal d’Olot

Diumenge a Olot, Edu Vílchez viurà un autèntic matchball. Diu l’ABC del futbol que quan un president o responsable (a vegades les dues paraules no casen, és cert) ratifica públicament un entrenador està signant alhora la seva sentència. Potser Elx no era una plaça adequada per fer fora l’entrenador tot i el fred inici de partit (2-0 als 12 minuts). La clandestinitat no és el millor aliat per justificar decisions com aquesta i la reacció del pública en una hipotètica nova ensopegada, a casa i contra un filial irregular en els darrers partits com és el Villarreal B, pot ser l’excusa perfecta per a Joan Agustí per cercar el relleu a la banqueta garrotxina (i potser, el relleu no el trobarà massa lluny). Ens podem reiterar en els fluixos números d’un Olot que suma cinc jornades sense guanyar, quatre derrotes seguides i 15 gols encaixats en els darrers quatre partits. Així, l’equip més jove del grup 3 es frega les mans per jugar en un camp on equips d’estil similar (Levante B i Mestalla) ja n’han marxat amb els 3 punts (3-4 i 0-3). Qui va ser un dels millors locals l’any passat podria trobar-se en una estranya situació: un triomf del Villarreal B faria que els groguets haguessin sumat més punts a domicili que no pas a Miralcamp.

CD Alcoyano - Huracán CF
Diumenge, 17:00 hores | El Collao
Sancionats | Alexis i San Julián (HUR).

Possiblement, amb permís dels encontres de playoff i Copa del Rei, l’eclosió d’Huracán com a entitat va tenir lloc en partits com el del curs passat a Alcoi. Ja fa dues temporades a Ontinyent, el desplaçament de l’afició blanc-i-vermella va ser important, però un 0-1 de penal no vesteix igual que el triomf per 1-4 al camp d’un rival directe. Els gols de Javi Navarro, Capdevila i Amarilla van certificar la classificació per a la fase d’ascens, però no van ser suficients per aconseguir un títol que es va adjudicar l’Hospitalet de Miguel Álvarez. Diumenge, dos transatlàntics de la Comunitat Valenciana es veuran les cares en, qui sap, el primer cap de setmana sense televisió pública valenciana. Huracán sembla despertar després d’un inici tímid, però els d’Iñaki Alonso necessiten guanyar lluny de Manises: només cinc equips han sumat menys punts a domicili que Huracán. Retorn al Collao de Jorge Perona i Adrià Granell; també el guineà Keita va passar pel futbol base d’un Alcoyano que buscarà el tercer triomf consecutiu al campionat, tercer davant d’un equip de la Comunitat. Rangel sembla haver recuperat la titularitat de forma definitiva (l’experiència és un grau en els moments delicats). A l’Alcoyano, qui es retrobarà amb els seus excompanys serà Javi Rubio. Alonso ha guanyat els dos duels que ha dirigit contra l’Alcoyano, un d’ells contra David Porras (2011-12, a la Lliga Adelante).

El Levante B buscarà que l'encert no li giri l'esquena a Tarragona
Club Gimnàstic - Levante UD B
Diumenge, 17:00 hores | Nou Estadi

Vista l’estadística, a Can Nàstic la dita es reconvertirà en alguna cosa així com “a entrenador nou, empat segur”. Els tres partits de Vicente Moreno com a tècnic grana han acabat amb empat. L’equip és més lluny del quart (a sis punts) que del 16è (quatre punts), una posició que ocupa precisament el Levante B, rival de diumenge. Setmana carregada per als grana, que dimecres juguen a Elx el seu partit de la 17a jornada #2bg3 abans de rebre en Copa el València (diumenge 8, 17:00 hores). Contra el Llagostera, Manu Reina va aconseguir mantenir la porteria a zero després d’11 partits amb els grana encaixant, mínim, un gol. Ara, toca tallar una ratxa de sis partits sense guanyar i d’una victòria en els últims 10 compromisos. En clau granota, l’equip buscarà recomposar-se i recuperar la bona línia després de l’ensopegada contra el Badalona dissabte passat. Els de José Gómez han rebut gol en tots els seus desplaçaments; de fet, el curs passat només van acabar el partit amb clean sheet en 3 de les 21 sortides realitzades; els granota no deixen la porta a zero lluny de Bunyol des del 12 de gener (0-1 a Llagostera). Dos precedents a Tarragona i dues victòries grana per la mínima (2-1, 2012-13 i 3-2, 1968-69).

CF Reus Deportiu - UE Llagostera
Diumenge, 17:00 hores | Estadi Municipal de Reus
Sancionats | Ramon Folch (REU).

Fa més de 21 mesos, el Llagostera aconseguia una victòria curiosa a Reus en el seu debut a Segona B. Immers en una ratxa que es va allargar fins als 10 partits sense perdre, la segona part d’aquell partit començava sense Enric Pi, que s’havia quedat tancat al lavabo del vestuari visitant. L’exreusenc va veure la groga per no demanar permís però el seu company Pere Tarradellas va cobrar-se la factura amb un gol al minut 91 que donava els tres punts als d’Oriol Alsina. Els Reus-Llagostera són un dels pocs partits a #2bg3 que enfrontarà dos equips per cinquena temporada consecutiva (juntament amb els duels entre Badalona, Sant Andreu i Ontinyent). Tots dos equips arriben en magnífica forma al partit de la jornada: els d’Emili Vicente acumulen 11 jornades sense perdre i només el Prat ha estat capaç de guanyar a Reus; el Llagostera, per contra, defensarà liderat per tercera setmana consecutiva buscant la tercera victòria consecutiva a domicili i la vuitena jornada seguida sense perdre. Moragón i Enric Pi són els dos integrants del Llagostera amb passat roig-i-negre.

L'Espanyol B vol sortir sec i indemne d'Ontinyent.
Ontinyent CF - RCD Espanyol B
Diumenge, 20:00 hores | El Clariano
Sancionats | Oskar Martín i Botella (ONT) / Aitor (+1) i Raíllo (ESP).

La jornada es tancarà tard i no es preveu que al Clariano hi faci massa calor, precisament. Estrena de Nino Lema com a local després d’iniciar el seu periple amb els de la Vall d’Albaida remuntant i guanyant al Sagnier (1-3). Cap dels dos equips jugarà la propera setmana (tots dos tenen rivals amb compromís a la Copa) i vèncer un dels tres partits que els resten abans d’acabar l’any és vital per les aspiracions de valencians i espanyolistes. Márquez no sap què és perdre contra l’Ontinyent (3 victòries i 2 empats). Curiosament, Nino Lema té el mateix balanç quan s’enfronta a l’Espanyol B (3 victòries i 2 empats). En el balanç entre Lema i Márquez, guanya el tècnic barceloní amb dues victòries contra una del gallec i dos empats (tots dos entre Dénia i Badalona). L’Ontinyent ha perdut tres dels quatre últims partits que ha jugat com a local mentre que l’Espanyol B ha caigut derrotat en 6 dels 7 desplaçaments que ha realitzat. Nino Lema s’enfrontarà al club que el va acollir com a jugador una temporada (1989-90).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada