Etiquetes

9/11/13

Rivalitat i drama | AE Prat - CE l'Hospitalet (diumenge, 12:00 hores)


Fa uns anys, el periodista Jordi Mèlich acostumava a qualificar els Hospi-Cornellà com a ‘derbis de la vergonya’; no pas pels verds, sinó pel fet que els riberencs fossin a Tercera. Apuntava que, tant de bo, aquest partit es pogués disputar, mínim, a Segona Divisió B. El fet és que, mapa en mà, l’Hospi-Cornellà difícilment es pot qualificar de derbi, sí potser de duel de rivalitat. Creuant el Llobregat hi trobarem el Prat de Llobregat, ciutat que acollirà un Prat-Hospi amb efluvis de drama tot i els aires de canvi que bufen a un cantó i l’altre del riu. Una AE Prat que estrena tècnic en la persona de Miguel Zurro i un Hospi que tot i seguir encara en zona baixa, no coneix la derrota d’ençà que Kiko Ramírez es va fer càrrec de l’equip. Partit clau per tornar a guanyar i no allargar una situació de patiment que dura massa per un equip cridat a metes majors.

El Prat
Fa tres mesos, en ple Torneig d’Històrics, la crítica sobre el joc i perspectiva de futur de l’AE Prat pel poc que havíem pogut veure era força positiva. Millor plantilla, més fons d’armari i, a més, un joc atractiu en comparació amb el de la segona volta del curs passat, on els potablava les van passar magres per salvar la categoria. Era estiu, però la cosa pintava prou bé. A la Lliga, empat a Badalona, derrota contra el Nàstic i triomf a Reus que situaven l’equip amb 4 punts de 9 possibles. Però des d’aleshores, els del Baix Llobregat no coneixen la victòria i ja han passat nou partits. La mala ratxa ja s’ha cobrat la víctima de l’entrenador de l’ascens, un Agustín Vacas que números en mà només ha guanyat 4 dels 33 partits de Lliga que els pratencs han jugat en aquest 2013.

Dilluns el Prat anunciava la destitució de l’exjugadors de l’Hospi i, l’endemà, la contractació del biscaí Miguel Zurro (també la de Juanma Barroso com a director esportiu) per tractar de redreçar el rumb del vaixell pratenc. Amb 6 gols, el Prat és el segon equip dels quatre grups de Segona B que menys gols ha marcat (només empitjora la marca el Sariñena amb 3 gols en 12 encontres). 0,5 dianes per encontre que anclen els veïns en la penúltima posició. Una victòria en tot el campionat; va a ser a domicili, ja que al Sagnier els pratencs no hi coneixen la victòria des del passat mes de maig (1-0 vs Yeclano Deportiva). Dades tremendament negatives que queden en suspens davant el revulsiu que pot suposar l’arribada d’un tècnic, amb el possible canvi emocional que això pot comportar.

No hi ajudaran, però, dues baixes sensibles per al quadre pratenc. Diumenge passat al Narcís Sala, José Kante (un dels millors homes del Prat), veia la cinquena groga del curs i haurà de descansar per sanció. Tampoc hi serà Luís Larios; l’exriberenc va ser expulsat al temps de descompte i també es perdrà un duel que sí podrà jugar un altre exHospi com és Óscar Sierra, que precisament a Sant Andreu va quedar fora de la llista per acumulació d’amonestacions. El principal dubte per al flamant tècnic pratenc, Miguel Zurro, serà el concurs de Manu Balda, que arrossega molèsties físiques. Això situa Antonio Matas amb força números de convertir-se en referent ofensiu en la punta d’atac del Prat demà al migdia.

L’Hospi
Retorn a la normalitat en una setmana de preparació clàssica, després de la jornada intersetmanal de fa 10 dies que va marcar la distribució de les sessions de preparació. Setmana que l’Hospi saldava amb 5 punts de 9 possibles davant tres rivals de la zona alta, partits tancats amb sensacions força positives però que, tal com reconeixia Kiko Ramírez aquesta setmana, havien d’evolucionar positivament en la creació, tot d’una que l’equip sembla haver trobar una certa solidesa defensiva tal com va demostrar en els duels contra Huracán i Lleida Esportiu. La millor noticia de la setmana ha estat el retorn al treball grupal d’Iván Hammouch, que es va lesionar fa un mes en l’escalfament previ al duel contra el Levante B.

Tot i la normalitat, el de Badalona és un dels quatre jugadors que queden fora de la convocatòria per al duel de demà, una llista que conformen 18 homes. No hi haurà Hammouch ni tampoc Jordi Quintillà, Pau Senent i Dani Provencio, tots ells fora de la convocatòria per problemes físics. Si tot va bé, Provencio podria reincorporar-se als entrenaments entre finals de la setmana vinent o principis de la propera, tot i que haurà de recuperar ritme de competició després d’un mes i mig allunyat dels terrenys de joc. Veurem per quin patró d’onze inicial aposta demà al Sagnier Kiko Ramírez; no es preveuen canvis a línia defensiva, però sí que podria haver-hi canvis de mig camp en endavant, per exemple en la persona d’un Pol Llonch teòricament recuperat de les seves molèsties i que podria ser de la partida.

AE PRAT - CENTRE D'ESPORTS L'HOSPITALET
Diumenge, 10 de novembre - 12:00 hores - Complex Esportiu Sagnier
Jornada 13 - Campionat de Lliga del grup 3 de Segona Divisió B

Possible onze inicial del Prat: Toni, Artabe, Sierra, Rafa Murillo, Ricarte, Rubén, Sebas, Ignacio, Granell, Fran Bea i Matas.

Possible onze inicial de l'Hospitalet: Craviotto, Peque, Valentín, Moyano, Viale, Manel, Fragoso, Pirulo, David Haro, Pol i Akinsola.

Àrbitre: Pablo Fernández Brito (Tenerife).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada