Etiquetes

24/11/13

Resum de la 15a jornada #2bg3

Videoresum #2bg3 | 15a jornada


Detalls #2bg3 | 15a jornada

Pitu mantenia el liderat el dia del seu 30è aniversari. Imatge: Isaac Navarra
En una jornada plena d’empats, el Llagostera aconseguia mantenir el liderat del grup 3 de Segona Divisió B tot i cedir els primers dos punts de la temporada al Municipal. El culpable, un Nàstic de Tarragona que amb Vicente Moreno a la banqueta compta els seus partits per empats (Constància, Reus i Llagostera). Els grana acumulen set jornades sense conèixer la victòria; lluny del Nou Estadi, l’equip no hi guanya des de la 2a jornada (0-1 al Prat), sumant ja set desplaçaments amb 4 punts de 21 possibles. El Llagostera, que es quedava sense marcar per tercera vegada aquesta temporada, manté el liderat amb 32 punts de 45 possibles. Moragón deixava la porteria a zero per setè cop aquest curs i l’equip enllaça la seva 7a jornada consecutiva sense perdre. A casa ja en van 8, lluny encara de la marca de 28 partits consecutius sense caure com a local establerta entre abril de 2008 i novembre de 2009.

L'alegria de Xisco Hernández. Imatge: Lluc Martorell
Els gironins mantenen la primera plaça empatats a punts amb un Atlètic Balears que marxava de Sant Adrià amb un punt al sarró. Xisco Hernández avançava els de Nico López amb un bon gol de falta, però Borja empatava nou minuts després. Igualtat en un duel que estadísticament feia presagiar pocs gols i dinàmiques que es mantenen: l’Espanyol B és un dels sis equips que encara es mantenen invictes jugant com a locals i l’Atlètic Balears es consolida com el segon millor visitant. En l’aspecte negatiu, l’Espanyol B segueix amb els problemes ofensius: quart equip menys golejador del campionat i un dels cinc que encara no ha marcat més de dos gols en cap partit. També l’Atlètic té marge de millora: els balearicos han rebut gol per desè partit consecutiu, vuitè seguit rebent-ne exactament un. Quart gol de Xisco Hernández en Lliga i quart a pilota aturada: els altres tres, però, havien estat de penal.

Els dos golassos de Carlos van ser insuficients. Imatge: Laura Ruiz
Tercer, a sis punts dels líders hi ha un Elche Ilicitano que acabarà adoptant l’Olot com a equip fetitx. Els de Vicente Mir semblaven encarar el partit per la via ràpida amb les estrenes golejadors d’Anaba i Charlie, però els dos gols de Carlos Martínez (ja en porta 7 i empata amb Coro) van posar emoció en un partit on Sergio León marcava el 3-1 provisional per, també, estrenar el seu compte golejador amb el filial franjaverda el dia abans de Cristian Herrera s’estrenés marcant amb el Primer Equip. 19è partit consecutiu sense perdre com a local del filial, acostumat a guanyar posicions quan juga com a local i a perdre-les quan juga lluny d’Elx. L’Olot suma la quarta derrota seguida en Lliga; cal remuntar-se a l’any 2005 per trobar una ratxa similar: cinc derrotes seguides a Regional Preferent contra Sant Cugat (2-1), Martorell (0-1), Mollet (1-0), Cassà (1-4) i Vilassar de Dalt (2-1). També a destacar l’aspecte gols en contra: amb 28 dianes encaixades, l’Olot (que ja ha utilitzat tots tres porters amb el debut dissabte de Sergio López), és l’equip més golejat del grup juntament amb el Levante B.

L'Alcoyano va guanyar la batalla de Miralcamp. Imatge: ACF Fotografía
Tanca la zona de playoff l’Alcoyano, que dissabte sorprenia el Villarreal B amb un gol de Carles Salvador passat el primer quart d’hora de partit. Segon triomf a Vila-real dels blanc-i-blaus d’ençà que van retornar a Segona B fa dues temporades (1-2 l’any passat). Contrast entre el balanç casa-fora dels groguets aquesta temporada i l’actual: la setmana passada el 72% dels punts els va sumar a casa mentre que enguany només el 54% dels punts els ha sumat com a local. Segon partit seguit sense marcar a casa i tercera derrota consecutiva del Villarreal B al Mini; cal viatjar a la primavera de 2011 per trobar una ratxa més negativa: set derrotes consecutives, a la Lliga Adelante, contra Girona, Rayo, Xerez, Barcelona B, Córdoba, Nàstic i Alcorcón. Després de l’immaculat tram inicial, l’Alcoyano torna a enganxar dues jornades sense rebre gol per deixar enrere la ratxa de quatre sortides sense sumar els tres punts. Estrena golejadora de Carles Salvador amb l’Alcoyano; cinquè gol del castellonenc des que milita a Segona B.

Debut amb mal peu de Pepe Delgado. Imatge: Paco Carrasco / AE Prat
Per sota, el duel dramàtic de la jornada acabava somrient l’Ontinyent malgrat que el gol de Fran Bea semblava somriure el Prat. La segona expulsió de Kante en dos anys el Prat acabaria sent un llast excessiu per als de Pepe Delgado, debutant avui a la banqueta local del Sagnier. A la visitant, un Nino Lema que s’estrenava amb els de la Vall d’Albaida amb millor sort: els gols de David Verdú, Antonio Trujillo i Mauro Melo situaven l’1-3 final a l’electrònic del Sagnier. Sisè gol del davanter gandià a Segona B... però primer cop que un gol seu coincideix amb un triomf del seu equip (cinc gols amb el Gandia 2011-12, tres empats i dues derrotes). Com l’any passat a Oriola, Lema debuta amb triomf a domicili (va fer-ho per 0-1 a Llagostera). Els valencians no feien tres o més gols lluny del Clariano des del 13 de maig de 2012 (1-5 a Na Capellera vs Manacor). Triomf ontinyentí amb remuntada, el cinquè en quatre anys. Curiosament, en les cinc ocasions el rival era català: Gramenet i Terrassa (2009-10), l’Hospitalet (2010-11), l’Hospitalet (2012-13) i Prat (2013-14).

36 partits consecutius. Més de 20 mesos porta ja Huracán sense conèixer la derrota com a local a Manises. Dissabte contra el Mestalla, un partit més a sumar a la llarga llista d’èxits el dia que Estévez, Suárez i Villagrasa tornaven al Vicent Martínez Català. Golàs d’Adrià i millor golàs encara de Luismi per situar Huracán a només un punt de la quarta plaça. Només Llagostera i Ontinyent han batut a Manises Paco, porter del tercer equip menys golejat del grup 3 de Segona Divisió B. Llum a Manises i foscor a Paterna: cinquena derrota consecutiva d’un equip que només ha sumat un punt dels darrers 21 en dansa, que acumula ja 10 derrotes al Campionat de Lliga i que amb 10 gols a favor i 15 en contra, és el tercer equip més golejador i menys golejat lluny del seu estadi. Després de tres visites a Huracán, dues victòries locals i un empat; cinc gols d’Huracán i cap del Mestalla.

L'ofici de jugadors com Rifaterra va premiar l'Olímpic. Imatge: Lleida Esportiu
Podria semblar un pacte de no agressió per seguir sumant, però llegides les cròniques l’empat a zero entre Lleida Esportiu i Olímpic tindria un punt de fictici si ens atenem a les ocasions de gol dels uns i dels altres. Però és clar, sota els pals de l’equip de la Costera hi ha Francis, que ja acumula 561 minuts (6 partits i part d’un setè) sense encaixar gol. De fet, el porter malagueny podria superar la marca que va establir fa dues temporades: 649 minuts. Va fer-ho amb Toni Seligrat a la banqueta; ahir, el tècnic de Torrent era rival de Francis i malgrat no guanyar, ni marcar, l’equip va sumar la vuitena jornada consecutiva sense perdre. Amb tot, el punt és insuficient per continuar immers en la zona de protagonistes positius del campionat. Cinquè empat a zero com a local dels blaus en tota la seva història: Llagostera i Atlètic Balears (2011-12), Sestao i Real Unión (2012-13) i Olímpic (2013-14).

La cara de Marcos ho diu tot. Imatge: Raquel Cuartero / Golsmedia
L’únic triomf català de la jornada va córrer a càrrec del Badalona, un fet que no succeïa des de la 13a jornada de la passada temporada (curiosament el dia que debutava Nino Lema amb l’Orihuela). L’estrena com a golejador de Joan Castillo a la primera meitat donava tres punts d’or als de Piti Belmonte davant d’un Levante B que feia sis partits que no perdia a casa. El 19è gol a Segona B de Joan Castillo era, gairebé, una assegurança: només en una ocasió una diana seva va ser en un partit on el seu equip va caure derrotat. No va acabar el partit Marcos Pérez, expulsat, que per tant abandona la llista d’intocables #2bg3. Els escapulats no marxaven al descans amb avantatge lluny del Centenari des del passat mes d’abril... contra el Sant Andreu... de Piti Belmonte. En clau granota, ara són 3 els partits que els de José Gómez no guanyen a Bunyol (2 punts de 9 possibles). Va debutar com a titular sota pals Ovejero.

Joan Esteva, novament expulsat. Imatge: Sergio Sanz
Finalment, IB3 va oferir un partit prou interessant i amb alternatives entre el Constància i el Reus. 1-1 final que s’obria amb un gol ben matiner de Rubén Carreras. Tot i el gol de l’empat d’Álex Colorado (el primer del curs), els roig-i-negres continuen sense vèncer els del Raiguer des que aquests van tornar a Segona B. Mal menor, ja que els d’Emili Vicente sumen ja 11 jornades sense perdre. Els del Baix Camp s’apropen a la ratxa de 14 partits invicte que van acumular el curs 2010-11 entre les darreres 8 jornades de Lliga i els 6 partits de playoff, als quals s’hi pot sumar l’inici 2011-12 a Segona B amb 4 partits invicte més. Per la seva banda, el Constància allarga a cinc les jornades sense conèixer la derrota a Inca (lluny encara de les 8 de la passada temporada) en un partit on Joan Esteva va ser expulsat. Situació gens sorprenent ja que és la sisena expulsió del tècnic barceloní entre el curs passat i l’actual; segona vermella aquesta temporada. 

Huracán 2-0 Mestalla
Adrià 9', Luismi 58'
Ilicitano 3-2 Olot
Anaba 4', Charlie 12', Sergio León 52' / Carlos 36', 53'
Levante B 0-1 Badalona
Joan Castillo 34'
Villarreal B 0-1 Alcoyano
Carles Salvador 17'
Constància 1-1 Reus
Rubén Carreras 1' / Álex Colorado 39'
Espanyol B 1-1 Atlètic Balears
Borja 35' / Xisco Hernández 27'
Llagostera 0-0 Nàstic
Prat 1-3 Ontinyent

Fran Bea / Verdú 55', Trujillo 63', Mauro Melo 74'
Sant Andreu 2-2 L'HOSPITALET
Francis 49', Rubén 91' / Fragoso 55', Carreño 78'
Lleida Esportiu 0-0 Olímpic

Classificació #2bg3 | 15a jornada

Propera jornada #2bg3 | 16a jornada

Dissabte, 30 de novembre
18:00 Mestalla-Lleida Esportiu

Diumenge, 1 de desembre
12:00 Atlètic Balears-Sant Andreu
12:00 Badalona-Ilicitano
12:00 L'Hospitalet-Constància
16:30 Olímpic-Prat
16:30 Olot-Villarreal B
17:00 Alcoyano-Huracán
17:00 Nàstic-Levante B
17:00 Reus Deportiu-Llagostera
20:00 Ontinyent-Espanyol B

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada