15/11/13

Els precedents de l'Hospi-Espanyol B

Des que es van enfrontar per primer cop al vell Municipal la temporada 1995-96, el duel entre l'Espanyol B i l'antic filial perico, el Centre d'Esports l'Hospitalet, ha estat un partit habitual en força temporades. El de diumenge serà el 12è enfrontament en terreny riberenc, 11è a Segona Divisió B i 9è a l'Estadi de Futbol de l'Hospitalet, escenari on els blanc-i-blaus encara no han estat capaços de vèncer. De fet, l'únic triomf espanyolista a l'Hospitalet ens fa viatjar al mes de gener de 1997 (0-1). En total, 11 precedents amb un balanç força positiu per als interessos riberencs: 6 victòries de l'Hospi, 4 empats i un únic triomf periquito amb 12 gols marcats per l'Hospi i 4 a càrrec de l'Espanyol B, que fins ara mai ha marcat més d'un gol en terreny hospitalenc. Tot seguit, repassem alguns d'aquests precedents.

Temporada 2012-2013 | L'Hospitalet 3-0 Espanyol B

La temporada 2012-13 va ser històrica en clau riberenca, més enllà de no aconseguir finalment l'ascens a la Lliga Adelante. Uns quants dels 48 partits oficials que va disputar van ser d'aquells per emmarcar i un d'ells va ser precisament el que va enfrontar els homes de Miguel Álvarez a la cinquena jornada amb un Espanyol B que arribava a l'Estadi com a líder #2bg3 i que va sortir escaldat amb un clar 3-0 en contra. Magnífic encontre dels riberencs en un matí ennuvolat de diumenge i que significava el segon triomf del curs. L'estratègia i la pressió serveixen per qualificar els dos primers gols del partit, obra d'Ismael Moyano i d'Aday Benítez. A dos minuts del final, Sergio Cirio certificava la golejada quan l'Espanyol B encara no havia disparat a porta. Només al descompte, Carlos Craviotto va haver d'intervenir per salvar el gol periquito en botes de Víctor Armero i Iker Seguín.

Altres precedents
Temporada 2008-2009 | L'Hospitalet 1-1 Espanyol B
Únic precedent entre tots dos equips a Tercera Divisió en un partit on dos gols d'estratègia pels volts de la mitja hora d'encontre van convertir el doble donut en empat. Va ser l'única ensopegada de l'Hospi de Julià Garcia a l'Estadi en els sis primers partits, ja que Víctor Ruiz empatava al minut 31 la diana que el riberenc David Andreu havia fet sis minuts abans. També abans del descans, Toni Velamazán fallava un penal favorable a l'Hospi.
Temporada 2007-2008 | L'Hospitalet 1-0 Espanyol B

Segona victòria de l'Hospi amb José Luís García a la banqueta, segona de les quatre consecutives que va aconseguir l'equip. Una jugada magnífica de David Giménez la va culminar Rubén Quintero amb el seu segon i últim gol vestint de riberenc. Raúl Salas va ser expulsat al minut 85 després de veure dues grogues en tres minuts... i d'haver saltat a la gespa al minut 87 substituïnt un David Giménez que només va durar 22 minuts sobre el camp per culpa d'una lesió. A l'Espanyol B, un que després passaria gairebé tres temporades a Can Hospi: Marc Pedraza.

Temporada 2006-2007 | L'Hospitalet 1-1 Espanyol B
Estrena com a local de Juan Carlos Oliva en un partit que va veure concentrada bona part de la seva acció al tram final del partit. L'Hospi s'avançava al minut 87 amb un golàs gairebé sense angle en un cacau de Felipe Sanchón, però un gol de David de Pablos al minut 89 salvava un punt el dia que Joan Francesc Ferrer 'Rubi' retornava a l'Estadi.

Temporada 1998-1999 | L'Hospitalet 1-0 Espanyol B
Quart partit de l'Hospi de Moya a l'Estadi de Futbol de l'Hospitalet i tercera victòria gràcies a un gol, com no, de Peri Ventura que marcava al minut 86, com no podia ser d'una altra manera, des del punt de penal. El partit també amagava una circumstància curiosa que cridava l'atenció aquell curs: l'àrbitra del partit era la mallorquina Carolina Doménech Ceballos, primera dona en xiular a Segona Divisió B. L'arbitratge aquell dia no va ser, precisament, massa lluït (9 grogues, 1 penal i el riberenc Diego Martín, expulsat).

Temporada 1996-1997 | L'Hospitalet 0-1 Espanyol B
Primer i únic triomf de l'Espanyol B en terreny de joc riberenc. Va ser al vell Municipal, justament en el segon partit que el Canal 33 televisava, en Lliga, des de l'antic Municipal de Futbol (el primer havia estat contra la Grama l'any anterior). Partit disputat en horari alemany (dissabte 4 de gener, 15:30 hores) on el fred va apretar de valent.