Etiquetes

8/11/13

Som de... l'AE Prat

Diumenge al Sagnier hi ha un bon partit, d'aquells que ens agrada de forma especial. Pel rival i per la rivalitat, pel tracte que s'hi dispensa i pels amics que hi ha a la premsa del contrari. Noms que també han ascendit al futbol de bronze de la mà d'una AE Prat que viu un inici de campionat un xic convuls, que dilluns es cobrava Agustín Vacas com a primera víctima d'una situació poc agradable, amb l'equip instal·lat en el penúltim lloc de la classificació. De tot això, del passat, del present i del futur que es dibuixa tan immediatament com diumenge ens en parla el Pol Cervera, un dels homes potablava de la gent del Prat Esports, sense fils als partits del Sagnier (i alguns a domicili), cronista al 9 Esportiu i redactor a l'extinta La Jornada.cat. Veu doncs, autoritzada, per fer-nos cinc cèntims del que ha passat i pot passar a l'altra banda del Llobregat.

El viratge potablava
Per Pol Cervera

La parròquia pratenca no travessa el seu millor moment, ans el contrari, viu els seus dies més inquiets, incòmodes i neguitosos. Agustín Vacas va agafar el timó de l’equip el juliol de 2011, amb la intenció de guiar l’embarcació potablava cap a un futur millor. Dit i fet. Des d’aleshores i fins a aquestes darreres setmanes, la família del Prat s’ha acostumat a assaborir l’èxit: un campionat de Tercera Divisió, un ascens a la categoria de bronze, una experiència inigualable a la Copa del Rei i una salvació agònica després d’una primera volta d’escàndol. Ara, però, les coses han canviat i el club s’ha instal·lat en la incertesa més trontollant. Per una banda, els mariners pratencs, uniformats de blanc i blau com marquen els cànons, s’atansen a la popa i observen amb nostàlgia un passat gloriós i ple d’alegries, i el valoren, sense dubte. Per altre costat, es pregunten qui ha deixat anar l’àncora a alta mar, qui o què els priva de seguir avançant i d’obtenir allò que estan mereixent. I per últim, la tripulació mira més enllà de la proa i vacil·la, dubta, perquè desconeix quin és el rumb correcte per arribar a bon port. 

Imatge: Paco Carrasco / AE Prat
Amb aquest escenari, el president del club, Luis Quiñonero, va decidir dilluns passat fer el cor fort i proposar a Agustín Vacas una reestructuració de l’organigrama del club, que passava per canviar el responsable de la banqueta del primer equip i oferir a l’entrenador un nou càrrec dins l’entitat. L’endemà, Miguel Zurro i Juan Manuel Barroso van ser presentats al Sagnier com a nou entrenador i nou director esportiu de l’AE Prat respectivament. Així doncs, els nous capitans del vaixell potablava van prendre el timó de l’equip aquell mateix dia i van dirigir el primer entrenament de la nova era, amb l’objectiu de canviar el rumb del conjunt i reconduir-lo cap a les places tranquil·les de la taula. Per la seva banda, i segons informen els companys d’El Prat Esports, Agustín Vacas i el seu segon Juanjo Raga no han acceptat la proposició del club de realitzar una altra tasca dins l’organigrama esportiu i es volen deslligar completament de l’AE Prat. Aquest fet, en cas que es confirmi, pot suposar un greuge econòmic molt important per al club, ja que es veuria obligat a pagar-los la quitança en un sol termini.

També es desconeix si Miguel Zurro podrà figurar físicament a la banqueta potablava en el matx d’aquest diumenge contra l’Hospitalet, perquè fins que la baixa de Vacas com a entrenador no sigui definitiva, no es pot donar d’alta al nou tècnic. Formalismes a part, el que és clar és que Zurro té un enorme repte per endavant, el desafiament de liderar un viratge sense precedents per aturar el descens de l’equip i capgirar-ne la dinàmica. A hores d’ara, el Prat és penúltim classificat a la taula amb nou punts, a quatre unitats de la salvació directa. El més preocupant, però, és que l’equip no venç un matx des de la tercera jornada de campionat i ha sumat només 2 punts dels darrers 15 possibles. La trajectòria del conjunt no és bona, i encara menys si ens referim només als duels que ha disputat al seu estadi. El Prat és el pitjor local de la categoria amb un bagatge de dos empats i quatre derrotes, i tan sols una diana anotada. Són registres esfereïdors, que espanten, però, sobretot, que no s’adeqüen al nivell de joc que ha demostrat l’equip. El combinat pratenc ha plantat cara a la gran majoria de rivals amb què s’ha topat en aquest primer terç de campionat i, excepte un parell de derrotes merescudes, s’ha trobat constantment amb circumstàncies estranyes que l’han dut a ocupar, a hores d’ara, una de les places calentes de la classificació: arbitratges peculiars, gols encaixats en els darrers minuts, manca de punteria en els darrers metres...i altres afers insòlits que, per altra banda, no deixen de ser part d’aquest esport. 

A partir d’ara, però, cap d’aquests elements valdrà com a excusa. Zurro arriba al Prat amb ganes de fer funcionar l’equip i amb la responsabilitat d’aconseguir victòries. La manera, el com, el joc de l’equip resten ara en un segon pla, en favor dels gols, els resultats i els números, que dictaran si la decisió del club ha estat encertada o no. El Prat de Miguel Zurro té la primera cita aquest diumenge contra l’Hospitalet al Sagnier. El màxim golejador de l’equip, Kante, i el lateral esquerre titular, Larios, no podran ser al terreny de joc per sanció; mentre que el segon jugador més anotador, Manu Balda, és seriós dubte per molèsties físiques. Baixes sensibles per a un equip que necessita la victòria com l’aire que respira. Diumenge comença el viratge potablava.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada