Etiquetes

17/11/13

Resum de la 14a jornada #2bg3

Videoresum #2bg3 | 14a jornada


Detalls #2bg3 | 14a jornada
Quan hi ha futbol de seleccions, els calendaris de les lligues més importants del món pateix una aturada que bona part d’aficionats i mitjans de comunicació titllen d’aturada a les competicions. “No, aquest cap de setmana no hi ha futbol”. Frase clàssica en dies com el d’avui. Però als que els milions i els focus no ens emocionen ni tan sols criden l’atenció (ans al contrari), aquest cap de setmana no ha diferit en massa de l’anterior en clan futbolística. O potser sí, perquè la 14a jornada #2bg3 ha vingut farcida de tot tipus d’ingredients que converteixen el campionat en una competició que no té res a envejar a les que s’emporten tota la quota mediàtica. Ahir hi havia neu i avui pluja, a dojo. Grans gols, pilotes al pal i remuntades, però també espai per a la polèmica: penals xiulats i no xiulats, expulsions, partits esbojarrats i d’altres a tocar de la suspensió. Tensió als túnels de vestidors i a les rodes de premsa, on els que li la setmana passada no van presumir de “poderío” avui han volgut deixar clar que no són el Bayern München. Al barri hi ha de tot i com deia diu el gran Jordi Sunyer, el vostre equip és al costat de casa.

Imatge: Isaac Navarra / UE Llagostera
El líder segueix fent realitat somnis que difícilment molts haguessin arribat a somiar. Victòria del Llagostera aquest matí per 2-3 al Camp del Centenari, on el Badalona tornava a perdre després de dues victòries seguides. El sisè gol d’Abraham a la Lliga igualava el segon dels dos gols que faria Eloy Gila. Abans, Joaquín havia eixugat el primer avantatge dels gironins El tercer, d’Enric Gallego en pròpia porteria, suposava el 2-3 definitiu que certificava el segon triomf consecutiu a domicili dels llagosterencs, fita que no assolien des de febrer de 2012 (victòries a Badalona i a Reus). Amb 25 gols, els blaugrana són l’equip més golejador del grup, el millor equip a les primeres parts i el segon millor a les segones parts. Símptomes que el liderat no comença a ser casualitat. A Badalona, més del mateix: anclat en descens, els escapulats no encaixaven tres gols a casa des de feia 20 mesos (2-3 vs Mestalla, 2011-12), si bé l’any passat van perdre per 0-4 amb el Yeclano Deportivo.

Imatge: Lluc Martorell / Atlètic Balears / Fútbol Balear
Al Llagostera li trepitja els talons un Atlètic Balears que segueix endollat. No faran el futbol que li agrada a Toni Seligrat, però els de Nico López estan tocats per un aura de confiança que els permet treure endavant, gairebé, qualsevol tipus de partit. Florin i ‘Gareth’ Vich han encarrilat el triomf davant d’un Prat que continua cercant tècnic; el romanès marcava el seu cinquè gol en cinc jornades. José Kante (qui si no) retallava distàncies a la segona meitat però el 2-1 seria inamovible per a una AE Prat que segueix penúltima a la classificació. Els potablava no guanyen des de la 3a jornada (1-2 a Reus) i passaran la setmana a 6 punts de la 16a posició. L’Atlètic Balears, per contra, s’aferma en zona noble i eixampla a set la distància amb el cinquè classificat, l’Ilicitano. Això sí, novena jornada consecutiva encaixant gol.

Imatge: València CF
Comparteixen puntuació el tercer i el quart classificats; Villarreal B i Lleida Esportiu obrien i tancaven la jornada de forma similar: guanyant a domicili per la mínima. Lluís Planagumà posava fi a la seva ratxa personal en camp filial guanyant a Paterna per 0-1 amb el cinquè gol de Cámara aquest curs. El Mestalla s’ensorra en zona de descens ja que ha sumat únicament un dels darrers 18 punts en joc; 9 derrotes en 14 partits. Per la seva banda, el Lleida Esportiu torna a zona de playoff després de guanyar per 1-2 al Clariano d’Ontinyent. Cinquena derrota en sis partits dels homes d’un Juan Moreno que ha estat acomiadat aquest mateix vespre segons informa el Benicadell Esportiu. En part, per culpa dels gols de Jesús Imaz (sisè a la Lliga) i de Biel Medina, que feia sis anys i mig que no marcava a València (Levante B 0-2 Hospi, 2006-07). Segon triomf lluny del Camp d’Esports per als blaus, que fa set partits que no perden.

Imatge: Nàstic de Tarragona
Cau de la zona de descens el Reus, tot i l’empat al temps de descompte que ha aconseguit Àlex López al Nou Estadi de Tarragona. Derbi vibrant, polèmic i acordeònic, com diria el mestre Roger Sánchez. Dos gols en pròpia porteria han avançat primer el Reus (Pablo Marí) i després el Nàstic (Socias). Pel mig, gran gol de David Sánchez. La trista anècdota de l’encontre l’ha protagonitzada Borja Abenia, que ha simulat rebre l’impacte d’un objecte que com demostren les imatges d’Esport3 ni tan sols l’ha tocat. Després del partit, alguns aficionats del Nàstic haurien llançat pedres a l’autocar roig-i-negre segons el central reusenc Carlos Quesada. Desena jornada invicte d’un Reus que acumula 6 victòries i 4 empats des que va perdre contra el Prat; el Nàstic, per contra, fa cinc partits que no guanya i ha sumat 3 dels darrers 15 punts en joc. Un curs més, i ja en farà 50, el Reus continua sense guanyar a Tarragona en Lliga.

Imatge: Joan Sabaté / UE Olot
El partit boig de la jornada l’han viscut a la Garrotxa, on l’Olot ha perdut per 3-4 contra el Levante B. Tercera derrota consecutiva dels d’Edu Vílchez malgrat, entre d’altres, el setè gol de David Corominas aquesta temporada. Bona part de culpa n’ha tingut el triplet del granadí Andy Rodríguez, que confirma el bon moment d’un filial granota que fica els seus veïns valencianistes a la zona de descens directe. Segon triplet de la temporada a #2bg3 després del de Cristian Herrera a Bunyol (1a jornada). Tercera derrota dels olotins a casa, totes tres rebent tres gols com a mínim. Els de Vílchez ja són el segon conjunt més golejat del campionat, en part pels 12 gols encaixats en els darrers 3 partits; feia 8 anys que els garrotxins no encaixaven tres o més gols en tres partits seguits: vs Montcada (3 gols), Roses (4) i l’Escala (3) a Regional Preferent (2005-06). Segon triomf consecutiu dels de José Gómez, que marquen 4 gols a domicili per segon cop en la seva història a Segona B; l’altre cop, l’any passat a Binissalem (1-4).

Imatge: Pablo Orts / Golsmedia
El festival de gols a Olot contrasta amb la sequera que darrerament viuen a Xàtiva. Camp Murta ha vist un gol en els últims 3 partits que s’hi han jugat i encara rai que va córrer a càrrec dels de la Costera. Avui, 0-0 davant Huracán en un marcador de poc risc a les cases d’apostes. Tots dos equips segueixen ocupant la zona mitjana-alta de la classificació, temorosos d’entrar en zona noble. Francis ja enllaça 471 minuts sense encaixar cap gol i es queda a tan sols 15 minuts d’igualar la marca que va fer l’any passat en les sis primeres jornades fins que Rubén Alcaraz va perforar la porteria a l’Olímpic 0-1 Prat. Després de set sortides, Huracán només ha tornat a Manises amb una victòria (1-3 al Prat), tres sortides sense guanyar i una victòria en els últims 5 partits. I dissabte, derbi contra el Mestalla a Manises.

Així estava el Collao ahir al matí. Imatge: Nacho Cantó / CD Alcoyano
Per tancar, dues victòries locals que alleugen la situació dels vencedors. A Alcoi, Rayco i Rubén Martínez derrotaven l’Elche Ilicitano en un partit on la neu d’ahir de dissabte encara es deixava veure el perímetre del terreny de joc; de la tempesta que podria haver estat a la calma per a David Porras i un Alcoyano que amb 22 punts torna a viure a tocar del quart classificat; els il·licitans no troben la tecla a domicili, on són el tercer equip més golejat del grup. Per la seva banda, el gol de Francis Ferrón confirmava dinàmiques a Sant Andreu. 1-0 per allargar a 29 la ratxa de partits oficials sense perdre com a local (Lliga, Copa del Rei i Copa RFEF). Els andreuencs deixen enrere tres partits sense guanyar mentre el Constància no arrenca lluny del Nou Camp d’Inca: només l’Ontinyent és pitjor visitant que ells. Després de cinc jornades de respir, els del Raiguer recauen en zona de protagonistes negatius.

Mestalla 0-1 Villarreal B
Cámara 55'
Atlètic Balears 2-1 Prat
Florin 3', Joan Vich 23' / Kante 50'
Badalona 2-3 Llagostera
Joaquín 55', Abraham 71' / Eloy Gila 10', 62'; Enric Gallego 83'pp
L'HOSPITALET 2-0 ESPANYOL B
Pirulo 38', Aridai 72'
Sant Andreu 1-0 Constància
Francis 60'
Olímpic 0-0 Huracán
Olot 3-4 Levante B

Corominas 51', David López 59', Arnal 80' / Andy 37', 68', 70'; Rubén Fonte 78'e
Alcoyano 2-0 Ilicitano
Rayco 34', Rubén Martínez 62'
Nàstic 2-2 Reus
David Sánchez 50', Ángel 71'pp / Pablo Marí 27'pp, Álex López 92'
Ontinyent 1-2 Lleida Esportiu 

Fran Giménez 75' / Jesús Imaz 37', Biel Medina 48'

Classificació #2bg3 | 14a jornada


Propera jornada #2bg3 | Horaris 15a jornada

Dissabte, 23 de novembre
16:30 Huracán-Mestalla
16:30 Ilicitano-Olot
16:30 Levante B-Badalona
18:00 Villarreal B-Alcoyano

Diumenge, 24 de novembre
12:00 Constància-Reus
12:00 Espanyol B-Atlètic Balears
12:00 Llagostera-Nàstic
12:00 Prat-Ontinyent
12:00 Sant Andreu-L'HOSPITALET
17:00 Lleida Esportiu-Olímpic

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada