Etiquetes

11/11/13

Resum de la 13a jornada #2bg3

Videoresum #2bg3 | 13a jornada


Detalls #2bg3 | 13a jornada

Confit de potablava.
El confit de pollastre és un plat que pot arribar a ser deliciós orgàsmic, si a banda de tenir una bona matèria primera se segueix de forma correcta el minuciós procés d’elaboració. No cal anar de pressa, però sí ser constant: el punt de cocció (a baixa temperatura) és vital per aconseguir que el pollastre, sobretot si és potablava, aconsegueixi la textura que desitgem. Després, s’hi afegeix una guarnició, també a l’alçada de la cocció, per acabar rematant un plat que pot salvar més d’un àpat o, molts cops, ser l’inici d’un idili cuinat des de l’estómac. Al futbol, d’estómacs agraïts n’hi ha molts, dels interessats i dels que, simplement, ho fem per gaudir. Per a molts, el futbol no és més que una excusa per conèixer gent amb qui compartim passió, sense cap intenció més que passar l’estona, informar millor o pitjor, però sense voler creure’ns el centre del món pel que fem, que és, simplement, gaudir d’un esport i de tot allò (i aquells, que l’envolten). Avui ha tocat un fantàstic confit de potablava; abans, un partit d’alta cuina al Sagnier, un ‘restaurant’ sempre acollidor que mereix seguir a la particular guia Michelin del futbol de bronze.

Tota aquesta parrafada gastronòmica perquè avui als de l’Hospi ens ha tocat posar-nos el pitet. I és que guanyar 0-5 no es veu cada dia; pocs socis riberencs més enllà de Lluís Sellarès ho havien viscut, de fet. I és que el d’avui ha estat tot just el segon 0-5 de l’Hospi en 56 anys d’història. I curiosament, el primer i fins avui únic datava de l’any 1970… al camp del Prat, aleshores a Regional Preferent. Un 5-0 evoca la consulta de l’hemeroteca per contrastar rècords i dades històriques. En clau riberenca, cinquè cop a Segona B que l’Hospi marca 5 gols a domicili; quarta golejada més àmplia fora de casa en tota la història de l’entitat, tercer doblet de David Haro a Segona Divisió B, primer cop en un any que l’equip marca més d’un gol en una primera meitat lluny de l’Estadi… En clau pratenca: els potablava no rebien 5 gols a la Lliga des de l’octubre de 2006 (derrota per 5-2 a Gavà, a Tercera); primer 0-5 que encaixen com a locals, en categoria nacional, des de 1985 (0-5 vs Manresa) i primer cop que Toni Texeira encaixa 5 gols en un partit de Lliga des que vesteix la samarreta de l’AE Prat.

Imatge: Jun Ying
On també s’han atipat com a lladres és a Llagostera. Els del Gironès havien convidat a dinar un rival que ha defensat una aposta concreta pel “bon futbol”, un Olot que ha sortit escaldat de Llagostera amb una maneta espectacular que eleva els de Lluís Carrillo i Oriol Alsina al més alt de la classificació. Sisè doblet de Marc Sellarès des que juga a Segona B i gols d’Eloy Gila, Jordi López i Enric Pi per completar una maneta històrica. Primer cop que el Llagostera fa cinc gols a Segona B (la darrera vegada a Terceram un 5-2 contra el Vilafranca l’any 2011). L’últim 5-0 a casa, contra l’Amposta (2009-10 a Tercera). Pel bàndol olotí, drama i autocrítica: 5 punts de 21 lluny de la Garrotxa, tercer equip més golejat del grup sobre la gespa i records de l’humiliant 2-5 contra el Palamós (un altre derbi gironí) el curs passat. També en un derbi els garrotxins van encaixar cinc gols a domicili per darrer cop (5-1 a Blanes, a Regional Preferent, l’any 2005). Cal viatjar al març de 2003 per trobar el darrer 5-0, a Roses, també a Preferent.

Imatge: Josep Riart / Fútbol Balear
Història també ha estat a punt de fer l’Atlètic Balears, que ha acariciat els tres punts al Camp d’Esports fins al minut 87, quan Jesús Imaz. Cinquè gol del lleidatà a la Lliga i, curiosament, en quatre dels cinc partits en què ha marcat l’equip no ha guanyat el partit. El gol de l’Atlètic, que se situa ara colíder empatat a punts (28) amb el Llagostera, l’ha fet Florin Andone: quart gol en quatre jornades del davanter romanès. Sisena jornada seguida sense perdre dels de Toni Seligrat (3 victòries i 3 empats) i, curiosament, primer empat en set enfrontaments del tècnic valencià contra els balearicos. Els de Nico López segueixen amunt: una derrota en 13 partits. Però sempre hi ha números a millorar: l’Atlètic ha encaixat gol en tots i cadascun dels darrers vuit encontres disputats.

Imatge: Elche CF
A Elx, Cristian Herrera ha enviat un avís a Sergio León, que avui ha debutat amb l’Ilicitano al minut 87 substituint, precisament, el davanter canari. Herrera és més killer que mai després de les dues dianes d’aquest matí contra un Mestalla que suma la seva tercera derrota consecutiva al campionat. I això que un excompany de León al Reus, Chumbi, havia avançat els de Nico Estévez a Torrellano amb el seu quart gol a la Lliga. Un altre Nico, Cháfer, tancava el triomf dels de Vicente Mir amb el 3-1 definitiu. I curiosament davant el Reus, el València Mestalla ha sumat l’únic punt dels darrers 12 en joc. Mala ratxa que situa el filial che en zona de promoció de descens a Tercera Divisió. També en promoció, però d’ascens, dorm d’un Elche Ilicitano que segueix invicte com a local: només l’Hospi ha sortit indemne d’Elx, sense encaixar cap diana.

Imatge: Sergio Sanz
Tres catalans han estat protagonistes dels dos empats d’aquest diumenge. Vicente Moreno ha estrenat càrrec a la banqueta del Nàstic amb un empat a Inca. Ferran Giner ha igualat el gol inicial de Rubén Carreras i ha impedit el quart triomf consecutiu del Constància al Nou Camp, on tanmateix sembla haver trobat la solidesa que li va mancar la passada temporada. De fet, els de Joan Esteva porten gairebé tants gols en 7 partits (8) com en tot el curs passat (10 en 21 partits). 2 punts de 12 per als grana, que diumenge (17:00 hores, Esport 3), afronten el derbi tarragoní. I ho faran davant un Reus llançat, que acumula nou jornades invicte després del doble donut davant del Badalona. No guanyar a casa no acostuma a ser bo, però la ratxa roig-i-negra positivitza el punt davant d’un Badalona que continua sense vèncer lluny del Centenari (més de mig any).

Imatge: Villarreal CF
Com si d'un duel sota el sol al bell mig del desert es tractés, a Herrero Arenas li ha sortit un competidor a l'hora de desenfundar el targeter per amonestar els jugadors. Aquest dissabte a Vila-real, el navarrès Josu Galech Apezteguía cosia a grogues (10 i una de doble) els jugadors del Villarreal B i l'Olímpic (0-2). Al minut 3, Fran García i Ermin Alic ja estaven amonestats sense que hagués passat gairebé res en un partit que ha registrat un fet inusual: els de Toni Aparicio han assecat l'atac groguet a casa, on havien marcat consecutivament en els darrers 25 encontres disputats. L'estrena de Samu a la Lliga certificava un triomf que havia obert Christian Perales a l'inici de la segona part. Francis eixampla a 381 la ratxa de minuts sense recollir l'esfèrica del fons de la seva porteria. Expulsat Fran García, i també el seu delegat, el Villarreal B suma la segona derrota a casa aquest curs, tercera al campionat en els darrers quatre partits.

Imatge: Judit Andreu
Per la seva banda, la Ciutat Esportiva Dani Jarque vivia el derbi barceloní de la jornada, un duel on Espanyol B i Sant Andreu perllongaven les seves dinàmiques. Absolutament positiva al bàndol perico, que acumula la seva quarta jornada sense perdre, quarta també amb Pau López mantenint la porteria a zero i suma el tercer triomf seguit gràcies al segon gol de Raíllo al campionat. Feia tot just dues setmanes, el lloc de Manolo Márquez perillava i ara, com qui diu, tot són flors i violes abans de visitar l'Hospi diumenge vinent. Per la seva banda, els gols d'Ander i Araujo a Bunyol i a Vila-real continuen com les úniques dues dianes dels quadribarrats lluny del Narcís Sala. 10 mesos sense guanyar a domicili i un punt de 21 possibles fora de casa és el trist balanç dels de Patxi Salinas, que han sumat un punt dels darrers 9 en joc i fa 270 minuts que no veuen porteria contrària.

Imatge: Raquel Cuartero / Golsmedia.com
En els altres dos partits de dissabte, els penals i una greu lesió han marcat el devenir dels altres dos duels valencians. A Bunyol, Andy i César Remón han transformat dos llançaments des dels 11 metres que conduïa el Levante B-Alcoyano a l'empat al descans; al final, Higón i Pedro Conde han doblat el guarisme sense canviar-ne el signe: sisè partit sense perdre del filial com a local i quarta sortida sense guanyar d'un Alcoyano que ha sumat un dels darrers nou punts en joc. A Manises, Huracán sí aconseguia deixar enrere la ratxa de tres partits sense perdre a costa d'un Ontinyent que s'enfonsa a la taula classificatòria per culpa de la cinquena derrota seguida. 3-1 amb gols de Luismi, Javi Navarro i Adrià que feien estèril la diana ontinyentina d'Ángel Ortega. La noticia negativa, la greu lesió de Nico, que dimarts serà operat del tendó d'Aquil•les arran del trencament que ha patit en el primer minut del partit al camp d'Huracán, tal com informa el Benicadell Esportiu.

Levante B 2-2 Alcoyano
Andy 11'pen; Higón 50' / César Remón 23'pen, Pedro Conde 72'
Villarreal B 0-2 Olímpic
Christian 47', Samu 69'
Espanyol B 1-0 Sant Andreu
Raíllo 49'
Huracán 3-1 Ontinyent
Luismi 2', Javi Navarro 65', Adrià 82' / Ortega 56'
Constància 1-1 Nàstic
Rubén Carreras 11' / Ferran 62'
Ilicitano 3-1 Mestalla
Cristian 47'pen, 63'; Nico Cháfer 80' / Chumbi 43'
Llagostera 5-0 Olot
Eloy Gila 4'; Marc Sellarès 37', 41'; Jordi López 73'; Enric Pi 79'pen
Lleida Esportiu 1-1 Atlètic Balears
Jesús Imaz 87' / Florin 32'
Prat 0-5 L'HOSPITALET

Fragoso 15', Akinsola 20', David Haro 78', 81'; Iban Salvador 87'
Reus 0-0 Badalona

Classificació #2bg3 | 13a jornada
Propera jornada #2bg3 | 14a jornada

Dissabte, 16 de novembre
17:00 Mestalla-Villarreal B


Diumenge, 17 de novembre
12:00 Atlètic Balears-Prat
12:00 Badalona-Llagostera
12:00 L'Hospitalet-Espanyol B
12:00 Sant Andreu-Constància
16:30 Olímpic-Huracán
16:30 Olot-Levante B
17:00 Alcoyano-Ilicitano
17:00 Nàstic-Reus
17:00 Ontinyent-Lleida Esportiu

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada