Etiquetes

22/11/13

Pinzellades #2bg3 | 15a jornada

L'Olot buscarà recuperar els aplaudiments
Elche Ilicitano - UE Olot
Dissabte, 16:30 hores | Isabel Fernández
Sancionats | Corominas (OLO).

El segon equip més golejat visita el camp del segon equip més golejador del grup. És a dir, l’Olot rendeix visita a un Ilicitano que ha marcat en sis dels set partits disputats com a local i que no perd a casa des del 19 de gener (0-1 vs Castellón). Des d’aleshores, 18 partits sense perdre: només Catarroja (0-0), Borriol (2-2), Villarreal B (1-1) i l’Hospitalet (0-0) han estat capaços de sumar en terreny il·licità. Retorn a Elx de dos exjugadors franjaverds: Óscar Fornés (2004-06) i Arnal Llibert (2002-04); el davanter gironí, fins i tot, compta amb una penya a Elx amb el seu nom, la Zona 24 Arnal. Partit important per l’Olot i Vílchez, que podria començar a jugar-se alguna pilota de partit amb algun suplent ja a la recàmera. Un triomf com a visitants en tot el campionat, 12 gols encaixats en els darrers tres partits i porteria a zero només en 3 dels 14 partits pesen en alguns sectors de l’entitat que presideix Joan Agustí.

Huracán CF - València Mestalla
Dissabte, 16:30 hores | Vicent Martínez Catalá
Sancionats | Carlos Delgado (VME).

Derbi valencià a Manises, on un visitant buscarà trencar la ratxa d’imbatibilitat dels d’Iñaki Alonso a casa d’una vegada per totes. Vincles emocionals i de passat entre Huracán i València, evidents des de fa temps que no valdran per a res quan l’àrbitre xiuli l’inici d’un partit que hauria d’elevar Huracán a tocar dels quatre primers. Un triomf huracà implicaria la cinquena derrota consecutiva del Mestalla de Nico Estévez, extècnic d’Huracán. No hi ha soroll de sables a Paterna, de moment, just la setmana en què Estévez celebrava els seus primers 100 partits a Segona B (45 victòries, 34 empats i 21 derrotes). 1 punt dels darrers 18 és el pobre balanç d’un filial que no ha guanyat en cap de les dues visites fetes a Manises però que l’any passat va contribuir a esguerrar el possible campionat d’Huracán (0-0). Dia de retrobaments: a banda de Nico Estévez o Óscar Suárez, el porter Jaume Domenech també va formar part d’Huracán el curs passat; a Huracán, Alexis, Amarilla, Ruso, San Julián i Morgado han jugat amb el filial valencianista mentre Jorge Juliá, Keita i Jorge Perona han passat també pel futbol base Che.

Per 1r cop aquest curs, Leandro no defensarà la porteria granota.
Levante UD B - CF Badalona
Dissabte, 16:30 hores | Ciudad Deportiva Levante UD
Sancionats | Fer i Leandro (LEV) i Bermudo i Abraham (BDN).

La confiança a prova de bomba en Piti (sobretot pel que fa resultats) tornarà a ser examinada demà a Bunyol. Partit entre dos equips amb dinàmiques no oposades però sí ben diferents. El Levante B eleva la seva mirada i cada cop té més equips per sota després de vèncer 3-4 l’Olot. José Gómez perdrà Fer i Leandro però buscarà allargar a set els partits sense perdre a la Ciudad Deportiva. Per contra, el Badalona buscarà treure’s el mal regust de boca després de la derrota davant el Llagostera (2-3) cercant el primer triomf a domicili des del passat 10 de març (0-1 vs Mallorca B). No hi serà un Abraham (sancionat) que ha marcat 6 dels 10 gols dels homes de Piti Belmonte. 5 precedents en terres valencianes i només un triomf escapulat (2-3, 2007-08).

Villarreal CF B - CD Alcoyano
Dissabte, 18:00 hores | Mini Estadi

Arran d’alguns incidents previs i durant el partit que va enfrontar groguets i alcoians fa dues temporades a la Lliga Adelante, les penyes de l’Alcoyano han decidit, per segon any consecutiu, no organitzar viatge a Vila-real. Precisament al Mini Estadi els de David Porras van ser un dels tres equips en guanyar-hi el curs passat (1-2). Després de retrobar-se amb el triomf, l’Alcoyano buscarà els tres punts a domicili, un fet que no s’ha donat en cap dels darrers 4 desplaçaments (1 punt de 12 possibles). Per la seva banda el filial buscarà una victòria que li permeti eixamplar a cinc la distància de punts amb els alcoians, que han marcat en quatre de les cinc visites que han fet a Vila-real. Retorn a Miralcamp de Javi Rubio i Rayco, jugadors de l’Alcoyano que van defensar la samarreta del filial groguet (el migcampista va arribar a debutar a Primera). Dada curiosa: el Villarreal B és un dels quatre equips que ha ocupat ja plaça de descens i posició de playoff d’ascens.

El Reus buscarà el quart triomf a domicili.
CE Constància - CF Reus Deportiu
Diumenge, 12:00 hores | Nou Camp d’Inca
Sancionats | Borja Abenia (REU).

18 de juny de 2000, el Balaguer perd per 2-1 a Inca ja sense opcions d’ascens en un grup que completaven Orihuela i Benidorm. En aquell partit, on segons les cròniques tan sols es van vendre cinc entrades, hi va jugar un tal Emili Vicente, atacant del Balaguer. Diumenge Vicente tornarà a Inca 13 anys després però com a entrenador... i al Reus. Un Reus que té Sergi Parés de director esportiu, un Parés que també va disputar aquell partit a Inca fa 13 temporades. Curiositats a banda, el Reus buscarà allargar a onze les jornades sense perdre (6 victòries i 4 empats), segon partit a domicili (l’equip només ha perdut a Lleida i Sant Adrià). Per la seva banda el Constància buscarà continuar recuperant al Nou Camp el que no guanya fora d’Inca: els de Joan Esteva són el tercer equip amb major percentatge de punts aconseguits com a local i no com a visitant. 10 dels 12 últims punts a casa en un equip sense exreusencs però amb dos tarragonins com Alfons Serra i Joel Coch.

RCD Espanyol B - Atlètic Balears
Diumenge, 12:00 hores | Ciutat Esportiva Dani Jarque
Sancionats | Pere Martínez (ESP) i Joan Vich (ATB).

Partidàs a la Ciutat Esportiva Dani Jarque amb la visita d’un Atlètic Balears que està causant sensació. Nico López no podrà comptar amb Joan Vich, que diumenge contra el Prat va veure la cinquena groga del curs i es perdrà els primers minuts de la temporada. Una derrota en 14 partits pel millor inici dels balearicos a Segona B, conjuntament amb l’Atlètic de Siviero fa dos cursos. El filial perico, que ahir perdia 2-1 contra Catalunya amateur a la UAB, és un conjunt fort com a local: no obstant això, la derrota el passat mes de maig contra l’Alcoyano (0-1) és la única en els darrers 14 partits jugats a Sant Adrià. 8 gols en 7 partits és el trist balanç golejador a Sant Adrià, el camp on es veuen menys dianes de tot el grup; els partits de l’Atlètic Balears lluny de Magaluf no permeten ser massa més optimistes: 12 gols en 7 partits, només empitjorat pel Badalona (11 gols en 7 encontres). El curs passat, l’Atlètic només va perdre un partit en camp filial: contra l’Espanyol B (1-0).

De blanc o de blaugrana, el 'Llagus' vol fer més i més història.
UE Llagostera - Club Gimnàstic
Diumenge, 12:00 hores | Municipal de Llagostera
Sancionats | Barnils (LLA).

Fins on aguantarà aquest Llagostera? És la pregunta que ens fem molts vista la trajectòria d’un equip que sembla tocat per una vareta màgica. No és ni molt menys qüestió de sort, però, que els gironins defensin liderat per segona setmana consecutiva i ho facin davant d’un equip cridat a ser un precisament es troben els del Gironès. Vicente Moreno buscarà contra el ‘Llagus’ la victòria que li va birlar el “veí” Àlex López al descompte del Nàstic-Reus. 2-2 i segon punt de sis possibles que deixen el Nàstic en zona mitjana amb 18 punts, més a prop de baix que no pas de dalt. Els de Carrillo buscaran el cinquè triomf seguit a la Lliga i fer un 24 de 24 al Municipal que ens faria gastar hores i hores a les hemeroteques digitals i de paper. Retorn grana a l’escenari on va cavar la seva tomba el curs passat amb l’expulsió i pèrdua de papers de Javi Salamero amb Cristian Lixandru. Duel, també, d’extramotivació per als ex: Moragón, Óscar Álvarez, Álex Cruz i Eloy Gila van passar per Can Nàstic amb sort diversa. Al Nàstic, Lucas Viale podria tornar al lloc del ‘crim’: un gol seu fa dos anys i escaig classificava l’aleshores ‘seu’ Hospi pels 1/16 de final de la Copa del Rei (0-1).

AE Prat - Ontinyent CF
Diumenge, 12:00 hores | Sagnier
Sancionats | Juanjo Pereira (ONT).

El Sagnier viurà un duel tremendament dramàtic amb el penúltim classificat i el cuer com a protagonistes col·lectius. En el capítol individual, però, l’atenció estarà centrada en ambdues banquetes, que estrenaran propietari: estrena al Prat de Pepe Delgado i Matias Borsot i de Nino Lema a la banqueta de l’Ontinyent. L’any passat, el Prat va vèncer per 4-1 l’Ontinyent que va dirigir un Clarkson que no va fer roda de premsa al·legant malaltia i que va acabar menjant pizza al maleter de l’autocar dels valencians. No cal golejar; amb un simple triomf per la mínima els potablava en faran prou per sumar el primer triomf a casa en tot el campionat; no guanyen des del 12 de maig (1-0 vs Yeclano Deportivo). José Kante ha marcat els tres últims gols dels barcelonins i quatre dels set que han marcat en tot el campionat. A l’Ontinyent, veurem si Vicente Flor recupera la titularitat que li va arrabassar Juan Moreno en el seu trist comiat de l’Ontinyent (ja és el tercer). El davanter madrileny del Prat, Antonio Matas, podria tenir minuts contra el seu exequip (2009-10), tot i que només Kikín i Raúl Muñoz resten d’aquella històrica plantilla que va acariciar l’ascens a LFP en un trist final a Alcorcón.

Els nous colors de Seligrat.
Lleida Esportiu - CD Olímpic
Diumenge, 17:00 hores | Camp d’Esports de Lleida
Sancionats | Barreda (LSP).

Per primer cop des que va deixar l’Olímpic (o el van convidar a no renovar), Toni Seligrat s’enfrontarà el seu darrer exequip. De fet, coincidint amb la pernoctació dels blaus a Énguera, un grup de la Penya Socarrats va reunir-se amb Seligrat per lliurar-li una samarreta de l'Olímpic per al seu fill. Duel emotiu al Camp d’Esports entre dos equips en forma com són lleidatans i xativins, que dintre de dues setmanes rebran el Betis i el Real Madrid als 1/16 de Copa. Els blaus enllacen set partits sense perdre (4 victòries i 3 empats) mentre que els de Toni Aparicio fa cinc partits que no perden (2 victòries i 3 empats) i acumulen 471 minuts sense rebre gol. En aquest sentit, Francis podria batre la marca de 486 minuts sense encaixar que va establir a inicis de la passada temporada fins que el pratenc Alcaraz va fer-li el primer gol del curs. Tres de les quatre derrotes de l’Olímpic en aquesta campionat han estat per més d’un gol de diferència. En l’únic precedent existent (2011-12), els lleidatans van vèncer de forma contundent per 3-0.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada