Etiquetes

12/11/13

Incombustibles #2bg3

El passat diumenge, Xapi Arnau (Sant Andreu) i Xisco Hernández (Atlètic Balears) veien la cinquena groga de la temporada i causaven baixa pels següents compromisos dels seus equips a Sant Adrià i Lleida, respectivament. Tots dos jugadors havien disputat, fins aleshores, els 1.080 minuts de competició al grup 3 de Segona Divisió B. Les seves absències reduïen a 29 la xifra de jugadors incombustibles a #2bg3, però la 13a jornada es cobraria una altra baixa per motius, simplement, tècnics: al minut 58, del Llagostera-Olot, ja amb 3-0 al marcador, Edu Vílchez decidia retirar del camp l’exriberenc David Corominas per donar entrada a Xavi Ferrón; Coro posava fi a 1.138 minuts disputats de forma consecutiva. Sense ell, només són 28 els jugadors (13 porters i 15 jugadors de camp) que no s’han perdut ni un sol minut dels 1.170 que han disputats els seus equips en aquestes 13 jornades de campionat. Però alguns van més enllà: n’hi ha que diumenge vinent podrien arribar als 5.000 minuts de joc consecutius. Ho desgranem a continuació.

Toni Texeira, a tocar dels 5.000

Toni, sempre al capdavant de l'AE Prat
Tradicionalment, els guardametes han estat els més incombustibles al llarg d’una temporada regular. Pocs equips opten per les rotacions si no hi obliguen les sancions o les lesions i, en aquest capítol, el capità de l’AE Prat ha estat afortunat en les últimes tres temporades. Toni, que diumenge contra l’Hospi va viure un dels seus partits més amargs des que l’any 2005 va debutar amb el conjunt del seu poble, és titular indiscutible sota els pals del Sagnier. Tanmateix, amb el de diumenge són 55 els partits consecutius de Toni Texeira defensant la porteria del Prat, 58 si hi afegim els duels contra el Nàstic, l’Oviedo i el Llagostera a la Copa del Rei. En total, 4.950 minuts encetant alineació rere alineació del conjunt potablava, gairebé 5.000 minuts en què ha rebut tot just 52 dianes, una cada 95 minuts (i escaig) de joc. Tota una garantia de seguretat per a qualsevol equip, Toni s’erigia en protagonista la passada temporada al Nuevo Tartiere com un dels artífexs de l’eliminació de l’Oviedo a mans del Prat, però també de l’ascens dels pratencs davant l’Atlético Sanluqueño, especialment en una memorable actuació al Palmar de Sanlúcar.

Pau Torres, incombustible sota els pals del Lleida Esportiu
Toni és tot just un dels quatre porters que encapçalen el rànquing dels incombustibles de bronze. No s’hi queda massa lluny un altre porter barceloní, de Capellades, que de fet podria assolir la màgica xifra dels 5.000 minuts consecutius l’1 de desembre a Paterna. Parlem de Pau Torres, porter del Lleida Esportiu. Torres es convertia en un dels noms propis de l’històric curs 2012-2013 pels blaus: només un cop a la zona de la melsa a la segona jornada, al Nuevo las Gaunas, va impedir que Pau Torres completés tota la temporada (playoff inclòs) defensant la porteria de l’equip que dirigeix Toni Seligrat. Per només 18 minuts. Pau Torres va encaixar 37 gols en els 42 partits que va disputar (41 d’ells complets). El final, però, va ser trist: ell mateix va ser l’encarregat de llançar el darrer penal a la tanda de Jaén, pena màxima que va aturar Toni García i va eliminar els lleidatans. Enguany, conjuntament amb els seus companys, Pau Torres voldrà treure’s l’espina de la desfeta a Andalusia. 4.800 minuts jugats de forma consecutiva en què ha encaixat, com Toni, 52 gols; una diana cada 92 minuts i poc.

Paco (Huracán), un clàssic de la Segona B
Completen la zona noble de metes incombustibles dos històrics de la categoria. I és que entre José Miguel Morales (Sant Andreu) i Paco Fernández (Huracán) sumen ni més ni menys que 566 partits jugats a Segona Divisió B: 342 pel porter quadribarrat i 224 per l’actual meta d’Huracán. Una lesió a mitjans de la primera volta va provocar que Morales es perdés el partit de la 13a jornada contra l’Espanyol B; va ser l’únic matx dels darrers 63 que el meta barceloní s’ha perdut des de la primavera de 2012. Morales duu 3.600 minuts jugats de manera consecutiva. Alguns menys duu Paco, titular des de la 27a jornada (1-1 vs Prat a Manises), just després de complir un partit de sanció arran de la seva expulsió a l’Estadi Balear (25a jornada, 2012-13). Paco, com Toni i Pau Torres, també va tenir la seva quota de protagonisme en una fase d’ascens: el meta valencià va convertir-se en l’artífex de la classificació d’Huracán per la final contra el Jaén aturant el penal decisiu contra el Bilbao Athletic a la segona eliminatòria, curiosament en un partit on l’actual jugador de l’Hospi Carreño havia fet el 2-1 al minut 90 per conduir el partit a la pròrroga. Amb els de dissabte contra l’Ontinyent, ja són 3.090 els minuts que Paco porta defensant la porteria d’Huracán de forma consecutiva.

Esteban Muñoz i Juan Vich, ironmen balearicos
Pere Mairata, Juan Vich i Esteban Muñoz, els incombustibles de l'Atlètic Balears
Dels 7 jugadors que fa més minuts que juguen de forma ininterrompuda hi ha, tan sols, dos jugadors de camp. Curiosament, tots dos juguen en l’equip de moda del grup 3, amb permís del Llagostera, flamant líder. Juan Vich i Esteban Muñoz, Esteban i Vich, són indiscutibles per a Nico López en la magnífica temporada que està duent a terme l’Atlètic Balears enguany. Baluarts del sistema defensiu dels palmesans, l’idil·li futbolístic dels dos mallorquins amb Nico López no és nou: el central palmesà de 28 anys ja va ser sota les ordres de López al Constància que va aconseguir l’ascens a Segona B fa dues temporades (2011-12), igual que l’incansable lateral dret. Nico López va ‘rescatar’ Juan Vich del Son Ferrer i va fer-lo partícip, també, de l’ascens contra el Villarrobledo.

Vich ja va ser un fix als onzes de Joan Esteva el curs passat a Inca
Aquest estiu, tots dos van ser protagonistes del transvasament de jugadors que va haver-hi d’Inca cap a Magaluf arran de l’arribada de Nico López al vaixell balearico. Tant Esteban com Juan Vich van ser protagonistes d’una bona temporada del Constància en el seu retorn a Segona B... tot i el descens a la promoció contra el Zamora. Tots dos van ser peces indiscutibles per a Joan Esteva; de fet, Esteban només es va perdre 90 minuts i per sanció: va jugar-ho tot des de la 25a jornada al camp del Levante B, promoció inclosa, i la seva ratxa personal s’allarga fins a l’actualitat, on ha arribat a actuar com a tercer central en el partit de fa dues jornades contra Huracán; en total, 3.060 minuts de joc sense pausa. ‘Gareth Vich’, sobrenom del periodista d’IB3 Pere Guasp, també era indiscutible per al tècnic de Sant Cugat i ho és, novament, per a Nico López. 15 grogues i 3 vermelles van privar Juan Vich de completar la temporada amb el Constància. El lateral palmesà va ser expulsat per darrer cop a Manises i des de la 34a jornada del curs passat, a Paterna, hi ha jugat absolutament tot, 2.250 minuts.

Edu Ramos, l'únic migcampista que ho ha jugat tot. Imatge: Sergio Sanz
Hi ha una dada força curiosa quan apropem la lupa al llistat d’incombustibles #2bg3. Dèiem que dels 28 jugadors que queden, 13 són porters mentre que els 15 restants són jugadors de camp. D’aquesta quinzena de jugadors ‘sense guants’, però, només un no és defensa. L’excepció que en aquest cas confirma la regla és el migcampista malagueny del Villarreal B d’Edu Ramos, internacional sots-19 amb la selecció espanyola i peça indiscutible per a Lluís Planagumà durant el tram final del passat campionat i l’inici d’aquesta temporada. L’any passat, Ramos va ser el sisè jugadors amb més minuts dels 37 que va utilitzar el tècnic català. Enguany, el migcampista malagueny dirigeix el mig del camp del filial groguet en un any on els castellonencs han arribat a acumular gairebé una desena de baixes a l’enfermeria de la Ciutat Esportiva de Miralcamp. Ramos se n’ha lliurat fins el moment, un fet que li ha permès 1.530 minuts de forma consecutiva.

Completen la llista d’incombustibles, pel que fa a jugadors de camp José Ángel i Marín (Ilicitano), Barreda (Lleida Esportiu), Tomás Ruso (Huracán), Jordi Hostench (Olot), Antonio Navarro (Alcoyano), Canelada (Sant Andreu), Pepín (Olímpic), Vallho (Llagostera), Mairata (Atlètic Balears), Raíllo (Espanyol B) i Ñoño i Socias (Reus). Pel que fa als guardametes, el riberenc Carlos Craviotto ocupa la setena posició del rànquing total empatat amb el balearico Juan Vich i per darrera del porter de l’Olímpic Francis (2.520 minuts consecutius). Completen el llistat Vicente Flor (Ontinyent), Leandro (Levante B), Marcos (Badalona), Pau López (Espanyol B), Moragón (Llagostera) i Aitor (Villarreal B).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada