23/8/14

Resultat dolent, sensacions positives | Elche Ilicitano 2-1 CE l'Hospitalet

Tot i no fer un mal partit l'Hospi comença la Lliga amb derrota.
Rubio, amb dos gols i dues rematades als pals, ha estat el malson dels riberencs.
Sisena estrena seguida de l'Hospi sense guanyar. No ho fa des de 2008.

SALA MULTIMÈDIA: galeria de fotos i rodes de premsa.

No ha estat l'inici somiat. L'Hospi ha començat la temporada 2014-2015 amb una derrota per la mínima al camp d'un Elche Ilicitano que, per ocasions, potser ha opositat més a la victòria que no pas els riberencs. Al final del partit, Kiko Ramírez manifestava el seu descontent amb la imatge de l'equip i feia evident que l'Hospi té, encara, molt de camí per recórrer i marge per millorar. Amb tot, el Centre d'Esports l'Hospitalet marxava d'Elx amb coses positives a destacar, especialment pel que fa a la creació ofensiva i a l'actitud d'uns jugadors que mai no han donat el seu braç a tòrcer. No ho han fet quan Rubio ha fet l'1-0 als nou minuts de partit, amb la Lliga encara a mig vestir ni tampoc quan el mateix Rubio ha anotat el segon i definitiu gol ben entrada la segona meitat. Fins i tot, l'Hospi ha tingut fases de domini i control que haurien pogut fer desnivellar la balança al seu favor. No ha estat així, finalment, però que a la primera jornada l'equip mostri la sensació de poder crear perill en qualsevol moment ja és un punt positiu al qual agafar-se per seguir creixent. Amb 111 punts per davant, cal ser optimistes tal com ha recordat el tècnic de l'Hospi, convençut que aquest equip està capacitat per repetir la bona campanya anterior. La propera pedra el camí serà tot un favorit a l'ascens com el Nàstic.

L'onze de l'Hospi era tota una incògnita que s'ha fet pública passades les sis de la tarda. Finalment Peque ha estat suplent, José Rodríguez ha ocupat el lateral dret i els riberencs han jugat amb vuit fitxatges a l'onze inicial. Un onze on Nano, Luque i Canario també han estat titulars i han assegut Morgado, Barrera i José Ángel Bueno, d'inici, a la banqueta. Al filial franjaverda, també força novetats amb la baixa de Samu, convocat per Fran Escribá amb el Primer Equip. L'inici de l'Hospi no ha estat bo per bé que no hi havia dominador clar. Al minut 5 el madrileny Jesús Tamayo ha provat fortuna amb un xut llunyà que ha marxat al camp annex. Desgraciadament, quatre minuts més tard Rubio no ha enviat la seva rematada al mateix lloc: passada en profunditat, l'11 del 'Tano' guanya l'esquena a Agustín i Valentín, es planta sol davant Craviotto i resol tot creuant la pilota ajustada al pal (9'). Vaja, que era complicat començar pitjor la temporada.

Al balanç de coses positives hi anotarem que l'Hospi ha sabut reaccionar i ha posat en problemes un Ilicitano que ha passat per problemes en la següent mitja hora de partit. Dos serveis de cantonada han estat l'antesala del gol de l'empat, iniciat en una bona acció personal de Nano que la defensa ha rebutjat en primera instància; la pilota ha caigut als peus de Rubén Carreras i, finalment, ha estat Haro qui ha rebut la pilota, ha buscat l'espai i l'ha enviada al fons de la xarxa per establir l'empat (1-1). El filial tampoc estava massa fi al darrere, però a l'Hospi li ha mancat rematada per aprofitar les concessions: al minut 24, era Miguel Ángel Luque qui ho intentava des de la distància amb un potent xut que es perdia alt. Precisament, el sabadellenc seria protagonista negatiu ja que hauria d'abandonar el camp per lesió; José Ángel Bueno ingressava sobre el pèssim terreny de joc del Díez Iborra (31'). Els de Vicente Mir no han aconseguit espolsar-se el domini fins els darrers cinc minuts del primer acte, amb una centrada de Peral que no ha trobat rematador (41') i amb una falta picada per Nico que el central Fran ha rematat de cap fregant el pal esquerre de Craviotto (44').

A la represa, el tècnic il·licità introduïa un primer canvi amb la sortida del danès Tobias i l'entrada al camp de Rafa Gálvez. I el cert és que durant el primer quart d'hora l'Hospi ha tornat a tenir presència en atac però li ha faltat culminar. En una jugada embolicada, Bueno ha topat en dues ocasions amb la defensa i el rebuig ha caigut als peus de Canario, que ha enviat la bola alta (60'). El partit ha entrat en una fase de frenesí poc habitual en un inici de Lliga a #2bg3. El local Rubio enviava una pilota al pal després de guanyar novament l'esquena a la defensa de l'Hospi (64') però en l'acció posterior era David Haro qui perdonava el gol després de retallar un defensa però creuar massa el seu xut (65'). Kiko Ramírez feia el segon canvi i Álex Barrera debutava a Segona B en substitució de Canario (67'). Al mateix minut, l'Ilicitano perdonava el 2-1 després que Rubio estavellés al travesser una rematada després d'una gran passada de Jesús.

Eren massa avisos i tres minuts després, l'Ilicitano no trairia en una acció engegada pel gironí Jordi Hostench en banda esquerra i culminada, com no, per un omnipresent Rubio que batia Craviotto amb un bon xut (70'). El gol tornava a caure com una gerra d'aigua freda, però els riberencs traurien caràcter per buscar un gol de l'empat que no arribaria. I no ho faria per culpa, entre d'altres, de Pol: el porter local treia una mà espectacular per enviar a córner una bona rematada de cap d'Agustín a servei de falta de Bueno (75'). Van ser vàries les opcions a pilota aturada que va tenir l'Hospi, poc encertat en aquest capítol. Sense anar més lluny, al minut 79 era Valentín qui connectava malament un servei de falta executat per Pablo Morgado, que instants abans havia entrat per Carreras. Seria, pràcticament, la darrera ocasió clara del partit tot i que dins el temps de descompte, Aleix Coch encara tindria una rematada en posició forçada que marxaria a l'esquerre de Pol (92').

ELCHE ILICITANO: Pol, Peral, Hostench, Nacho, Fran, Mario Arques (Joaquín, 58'), Sergi, Nico (Franco, 88'), Tobias (Rafa Gálvez, 46'), Rubio i Jesús.

CE L'HOSPITALET: Craviotto, José, Valentín, Agustín, Aleix, Alcaraz, Luque (Bueno, 32'), Canario (Barrera, 67'), Carreras (Morgado, 73'), David Haro i Nano.

Gols: 1-0 Rubio (9'); 1-1 David Haro (21'); 2-1 Rubio (70').

Àrbitre: Raúl Nicolás Espejo (Múrcia). Ha amonestat els locals Jesús (56') i Sergi (74') i el visitant Barrera (88').

Incidències: partit corresponent a la 1a jornada del Campionat de Lliga del grup 3 de Segona Divisió B celebrat al Díez Iborra d'Elx davant d'uns 1.000 espectadors. Tarda agradable a Elx, fins on s'han apropat diversos aficionats riberencs per fer costat a l'equip. A l'Hospi, Oliver i Peque han completat la convocatòria mentre que a l'Ilicitano ho han fet José Carlos i Pepe.