Etiquetes

18/8/14

#2bg3 | Chumbi busca relleu

Imatge: València CF
Difícilment mai un gol va ser tan estèril com el que Rafael Fernández Martínez, "Chumbi" (Águilas, 1989) va marcar fa poc menys d'un any. 24 d'agost de 2013, Paterna. Corria el minut 35 de partit quan el davanter murcià rematava amb cama esquerra al fons de les malles un córner que havia picat el seu ja excompany Gayá. Era l'1-0, el València Mestalla s'avançava a l'Hospi i, d'aquesta manera, Chumbi marcava el primer gol de la temporada 2013-2014 al grup 3 de Segona Divisió B. Després, passarien coses, moltes més coses: Robert eixamplaria distància, Gayá es marcaria el 2-1 en pròpia porteria i Akinsola, al temps de descompte salvava un punt per als riberencs. Un punt que, dies després, es convertirien en tres per culpa de la reclamació hospitalenca per l'alineació indeguda del valencianista Mario Arques. Total, que el gol no va comptar a efectes classificatoris però sí quant a l'estadística d'una temporada que va registrar un total de 881 dianes sobre els terrenys de joc. Enguany, Chumbi no podrà repetir honor ja que ha fitxat per l'Albacete Balompié, equip de Lliga Adelante. Curiosament, però, el partit de l'Hospi pot tornar a ser el lloc on es marqui el primer gol del nou curs.

Dissabte a les 7, la temporada 2014-2015 començarà de forma simultània a Elx (Ilicitano-Hospi), Torrent (Huracán-Atlètic) i a Vila-real (Villarreal B-Reus). Hi ha força números, doncs, que dissabte visquem el primer gol del nou curs. Serà, doncs, una nova oportunitat per tal que un futbolista català anoti el primer gol de la temporada, una situació que no s'ha produït d'ençà que el curs 2002-2003 els equips valencians i catalans hagin compartit grup. I no és que cap equip català no hagi estat capaç de marcar el primer gol de la temporada, però tant el Sabadell 2008-2009, dirigit per Ramon Moya, com el Gavà 2009-2010 que entrenava Jaume Bonet van recórrer a futbolistes andalusos per anotar el seu primer gol del curs. El 2008, el gadità Fernando Carralero avançava el Sabadell a la Nova Creu Alta amb el que, finalment, seria el gol de la victòria arlequinada sobre l'Eivissa; un any després, una autèntica institució a Gavà com és Quino, nascut a Màlaga, avançava els blaugrana a la Ciutat Esportiva de Paterna, per bé que el noruec Alex Olsen els arrabassaria dos punts en temps afegit (1-1).

Com l'any passat, només dos jugadors dels últims dotze 'obrellaunes' podrien repetir honor aquesta temporada. Un, el paraguaià Roberto Amarilla, és el que compta amb més números ja que el seu Huracán s'estrena dissabte a Torrent contra l'Atlètic Balears. Fa tres anys, el capità d'Huracán va fer el primer gol de la història de l'entitat en el duel contra l'Olímpic, un gol que també era el primer de la temporada a #2bg3. L'any abans, en una jornada sense partits avançats, era l'actual jugador de l'Alcoyano Óscar López qui avançava el Dénia a l'Estadi Balear. 1-3 acabarien guanyant els alacantins, entrenats aleshores per Nino Lema. Enguany, el central valencià ho tindrà més complicat ja que el partit de l'Alcoyano serà el cinquè de començar (ho farà diumenge, a dos quarts de dotze, al camp del Zaragoza B).

1 comentari: