Etiquetes

18/8/14

Primer Equip | Balanç de la pretemporada

Ahir diumenge el Centre d'Esports l'Hospitalet va posar punt i final a la pretemporada, a quatre setmanes intenses de sessions d'entrenament a la gespa, a la platja i fins i tot a la piscina, sessions que s'han completat amb sis partits encaminats a preparar l'inici de la temporada oficial, que tindrà lloc aquest dissabte (19:00) al Díez Iborra d'Elx davant l'Elche Ilicitano. Sis partits (quatre d'amistosos i dos de Copa Catalunya) que deixen un balanç de tres victòries riberenques i tres empats; els de Kiko Ramírez, doncs, no han perdut aquest estiu, un fet poc habitual en la història recent de l'Hospi, ja que amb l'excepció de la pretemporada 2010 amb Ángel Pedraza com a tècnic, els riberencs no acabaven sense perdre en una pretemporada des de l'any 2000 amb Lluís Pujol a la banqueta. Enguany, l'Hospi tanca el període amb victòries en els amistosos més 'assequibles' (0-1 a Vilassar de Mar, 1-5 a Terrassa i 4-0 contra el Prat) i amb tres empats en els compromisos més complicats, com són les dues eliminatòries de Copa Catalunya (0-0 a Sant Feliu i 1-1 a Gavà) i l'empat d'ahir a l'Estadi contra el Sant Andreu (2-2).

Precisament, l'enfrontament contra el Sant Andreu va suposar una bona pedra de toc per un Hospi que fins diumenge només s'havia enfrontat a cinc rivals de Tercera Divisió, una circumstància similar a la de la passada temporada, quan l'equip de Martín Posse només va jugar un dels seus set partits contra un conjunt de bronze (va ser a la semifinal dels Històrics contra el Prat). Se sol dir que els resultats a la pretemporada no són importants i, probablement, l'afirmació sigui prou certa. Però també és cert que els resultats acostumen a ser conseqüència de fer més o menys coses millor o pitjor i, en general, cal ser optimista amb la pretemporada que ha dut a terme l'Hospi. Amb 13 gols, els riberencs han estat el quart equip amb millor promig golejador aquest estiu, només superats pel Lleida Esportiu, el Zaragoza B i l'Huracán. 13 gols en 6 partits i un repartiment dels gols interessant, ja que cap jugador n'ha fet més d'un parell. Amb dos gols, jugadors de perfil tan diferent com Rubén Alcaraz, José Rodríguez, Mario Roque o Èric Via s'han erigit en màxims golejadors estiuencs a l'Hospi; per la seva banda, David Haro, Joel Méndez, Valentín, José Ángel Bueno i Luque també han tastat el sabor del gol i han deixat en nou la nòmina de golejadors.

Bones xifres per un equip que tancaria una hipotètica classificació de pretemporada al grup 3 de Segona Divisió B en vuitena posició, amb el 66,7% dels punts aconseguits. Al capdavant, un Lleida Esportiu que només ha cedit un empat davant el Barcelona B i que ha sumat cinc victòries davant el campió del Marroc, dos Tercera com Vilafranca i Terrassa i dos equips de Territorial com són Tàrrega i Tamarite. Curiosament, l'exriberenc Juan Antonio Osado, amb 7 gols, ha estat el màxim golejador dels lleidatans... i de tot el grup en aquesta pretemporada. Per darrere dels d'Idiákez hi ha l'Atlètic Balears de Nico López i l'Olot. Els garrotxins són, juntament amb l'Hércules, el Lleida Esportiu i l'Hospi, els únics equips que no han perdut aquest estiu. El cinquè en discòrdia és, de moment, l'Elche Ilicitano. El proper rival de l'Hospi a la Lliga no ha perdut cap dels nou partits que ha jugat aquestes últimes setmanes, però aquest dimecres encara disputarà un darrer amistós al camp del Santa Pola; els de Vicente Mir, amb només un gol encaixat, seran un rival d'alçada per estrenar la nova temporada.

Debut històric al Díez Iborra (l'any passat l'Hospi va jugar a Torrellano) amb un equip completament nou, ja que només sis dels actuals integrants de la plantilla riberenca ja hi eren l'any passat. I és que en total són 27 els jugadors que han gaudit de minuts al llarg d'aquesta pretemporada amb l'Hospi. Algun com Iban Salvador ha causat baixa; d'altres, com Negro, Hamed i Roger Nolla s'han entrenat amb l'equip un cop acabada la seva etapa de juvenil mentre que homes com Albert Yagüe o Iu Ranera han estat a prova, igual que un Álex Barrera que és l'únic dels tres a qui se li ha fet, de moment, fitxa. El jugador més utilitzat de l'estiu ha estat un Rubén Alcaraz que ha jugat el 86% dels minuts (4 partits complets, 45 minuts a Vilassar i 62 ahir contra el Sant Andreu). També superen els 400 minuts Agustín i José Rodríguez. Si ens atenem als minuts jugats, l'onze tipus seria el format per Craviotto sota pals; Peque i Valentín als laterals, amb José i Agus a l'eix de la defensa; doble pivot per Alcaraz i Barrera, bandes per David Haro i Èric Via i Joel Méndez i Pablo Morgado com a homes més avançats.

Cert és, també, que per diversos motius alguns jugadors s'han perdut alguns partits. Per exemple, Rubén Carreras, Canario i Nano s'han anat incorporant a l'equip un cop iniciada la pretemporada (l'alaiorenc, per exemple, és el dotzè home amb més minuts aquest estiu). De l'altra, jugadors com Miguel Ángel Luque, José Ángel Bueno o Aleix Coch han tingut diversos problemes físics que els han impedit tenir els minuts que el cos tècnic tenia pensats, si bé posteriorment han gaudit de més estona un cop recuperats de les seves lesions: Bueno va jugar el partit complet a Gavà, Aleix va fer-ho ahir contra el Sant Andreu i Luque va jugar 74 minuts ahir contra els quadribarrats. Així, Kiko Ramírez podrà triar i remenar per confeccionar la llista de convocats que el proper divendres cap a terres alacantines per obrir la Lliga, per obrir foc. Perquè això, ara sí, ja va de debò.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada