Etiquetes

22/8/14

Pintures de guerra | Elche Ilicitano - CE l'Hospitalet (dissabte, 19:00)

Ja no haurem de dir més allò de "per preparar el primer partit oficial de la temporada". Divendres 22 d'agost, moment per a la primera prèvia de la temporada al Blog. Demà a aquesta hora, el Centre d'Esports l'Hospitalet ja haurà saltat sobre la gespa del Campo Municipal Díez Iborra per enfrontar-se a l'Elche Ilicitano, el primer dels 19 rivals amb què s'enfrontarà al llarg d'una primera volta que s'extendrà fins a principis de gener de 2015. S'ha acabat el temps de fer provatures, per bé que cap equip arribarà aquest cap de setmana ni de bon tros al 100%. A Segona B n'hem de tots colors quant a dinàmiques després d'un bon o mal inici de Lliga, però el cert és que resulta evident pensar que tot el que sigui puntuar demà a Elx serà un bon punt de partida per un equip absolutament renovat, que ha viatjat a terres valencianes amb només quatre jugadors que repeteixen de la temporada passada. Per això, amb l'equip en ple període d'acoblament, sumar serà bo per augmentar la confiança d'un grup jove però desvergonyit, que sense oblidar el "partit a partit" autoimposat la passada temporada, tornarà a no renunciar a res en un curs que es preveu, fins i tot, més complicat que l'anterior vist com s'han reforçat bona part de rivals.

L'Elche Ilicitano
De la mateixa manera que el desconeixement general convertia l'Elche Ilicitano en tota una incògnita a l'hora de valorar les seves opcions a #2bg3 la passada temporada, possiblement la inèrcia guanyadora d'un brillant curs 2013-2014 etiqueti el filial franjaverda com un candidat a repetir presència a la zona noble del Campionat. Probablement, amb raó: l'ascens del Primer Equip a la Lliga BBVA ha anat vinculat a una evolució dels principals equips de la Base amb la intenció d'acabar assortint l'equip principal en un futur immediat. Per a fer-ho possible, l'Elche no ha dubtat a 'gastar-se els quartos' per confeccionar novament una plantilla de garanties per, almenys, aspirar a lluitar fins el final per un lloc entre els quatre primers. Novament, el Díez Iborra o la condició de local seran importants: l'equip fa un any i mig que no perd quan juga a casa (sigui al Martínez Valero, a Torrellano a l'Iborra, on dissabte rebran l'Hospi). Els ingredients: un patró de joc atractiu i alhora efectiu, un entrenador amb les coses clares, jugadors de qualitat però també curtits en categories importants i, com dèiem, un projecte de club que enfila tots aquests punts per teixir un equip d'allò més interessant.
Imatge: Juan Enrique Acevedo / Diario Franjiverde
Un equip que per tercera temporada dirigirà Vicente Mir, que prèviament ja coneixia la categoria del seu pas pel València Mestalla. Mir treballarà, com sempre, a mig camí de la competitivitat i de la necessitat de ser graó inferior d'un Elche que acostuma a servir-se del filial per complementar el seu Primer Equip. Per això, els franjaverda disposaran d'una plantilla àmplia i del suport puntual del Juvenil de Divisió d'Honor per respondre a les expectactives creades en una pretemporada en què el filial es manté invicte i en què la línia defensiva (només un gol encaixat en nou partits) ha tingut un rendiment interessant. Mir perd tòtems com són els cedits Miguel Ángel, Sergio León o Charlie, que l'any passat van ser titulars indiscutibles. Tanmateix, Mir conserva la columna vertebral amb una dotzena de renovacions (segueixen Chiri, Anaba, Samu, Nico Cháfer o Sergi Guilló) i amb les arribades de futbolistes que ja coneixen la categoria (Pol, Pepe, Hostench, Mario Arques, Joaquín o Rafa Gálvez) i incorporacions forasteres com la del danès Tobias, la de l'italià Iotti i la de l'argentí Mauro que converteixen els il·licitans amb un dels equips més variats amb cinc nacionalitats diferents a la plantilla.

De la pretemporada que han dut a terme els il·licitans podem extreure dues dades interessants. La primera, la seva imbatibilitat: no han perdut cap dels seus 10 partits per bé que només en quatre (Villena, Selecció de Llevant/Almeria, La Nucía i Saguntino) van acabar amb triomf per als de Mir. L'altra, més a tenir en compte, és el fet que només han encaixat dos gols en 810 minuts de joc (contra els reserves del Hull City i dimecres al camp del Santa Pola). Amb tot, Mir ja ha anunciat que l'equip no renunciarà a l'estil que la temporada passada els va conduir a les portes del playoff i, des de demà mateix, l'equip buscarà enganxar la parròquia local a base de bon futbol i victòries. Sense baixes aparents, el major handicap que tindrà el tècnic de l'Elche Ilicitano serà que disposarà a l'onze inicial de jugadors que han fet tota la pretemporada amb el Primer Equip i que amb prou feines han entrat en la dinàmica del filial, cas de jugadors com el danès Tobias o l'ex del Melilla Pepe Romero. Tots dos, en principi, seran de la partida demà en una llista de convocats i conseqüent onze inicial difícils d'esbrinar. 

L'Hospi
A darrera hora, l'eliminació del Juvenil A del Barcelona al torneig COTIF va obrir la possibilitat de jugar un darrer amistós de preparació dimecres passat contra els blaugrana. Més ritme, més competició, una nova oportunitat de posar en pràctica els conceptes que ha hagut d'assolir en poc més d'un mes una plantilla nova de trinca. A la Ciutat Esportiva Joan Gamper, amb l'1-3, l'Hospi tancava una pretemporada sense perdre cap dels set partits que ha jugat; un fet simbòlic que no valdrà per a res de cara al duel de demà contra l'Elche Ilicitano però que sí indica que s'han fet coses bé per apropar l'Hospi a un estat de forma òptim de cara a la seva estrena oficial. Curiosament, l'Hospi torna a visitar el rival davant el qual, podem dir, va renéixer la temporada passada el dia que Kiko Ramírez va debutar a la Lliga amb els riberencs.
Un equip, l'Hospi, que ahir va fer el darrer entrenament a l'Estadi i que aquest migdia ha partit cap a Elx. Abans, però, l'equip ha fet una aturada a la Ciutat Esportiva del València per fer una darrera sessió de preparació abans d'afrontar la recta final del trajecte cap a terres alacantines. Finalment, han estat setze els jugadors que pernoctaran a Alacant. La darrera incorporació, Nano, ha entrat a la llista tot i no portar ni una setmana a l'entitat. Amb 20 fitxes a dia d'avui, Kiko Ramírez ha hagut de descartar quatre jugadors; per diversos motius, Iván Hammouch, Èric Via, Lucas del Campo i Joel Méndez s'han quedat a casa i no entren a la primera convocatòria de la pretemporada. Quant a l'onze inicial, també es fa difícil preveure de quina manera el perfil del rival que es trobarà l'Hospi condicionarà la disposició tàctica de l'Hospi, tal com ja vam veure la passada temporada en alguns partits a domicili. Pels pocs entrenaments que han fet amb l'equip, no està previst que Canario o Nano formin partit d'un onze inicial on sí tenen el concurs assegurat Craviotto, Peque, Valentín i David Haro, els quatre 'supervivents' del passat curs.

ELCHE ILICITANO - CENTRE D'ESPORTS L'HOSPITALET
Dissabte, 23 d'agost - 19:00 hores - Díez Iborra
Jornada 1 - Campionat de Lliga del grup 3 de Segona Divisió B

Possible onze inicial de l'Elche Ilicitano: Pol, Pepe Romero, Hostench, Nacho Porcar, Fran, Sergi Guilló, Rafa Gálvez, Samu, Nico Cháfer, Tobias i Iván Agudo.

Possible onze inicial de l'Hospitalet: Craviotto, José, Valentín, Aleix Coch, Agustín, Alcaraz, Barrera, Peque, David Haro, Bueno i Morgado.

Àrbitre: Raúl Nicolás Espejo (Múrcia)

1 comentari:

  1. Gran treball. M'ha ajudat molt a l'hora de recollir informació sobre l'Hospi per a narrar el partit aquesta vesprada (al Ilicitano ja el conec un poc més jajaja). Gràcies i seguix així crack. Un aficionat de l'Elx.

    ResponElimina