Ja hi som. A puntet de començar.
Dissabte començarà una nova temporada al grup 3 de Segona Divisió B, la
tretzena consecutiva en què catalans i valencians compartiran grup.
Enguany, l'Atlètic Balears, el Mallorca B i el Zaragoza B completen un
#2bg3 en el qual acompanyaran nou equips catalans i vuit de valencians.
Curiosament, per segon any consecutiu el millor classificat no ascendit
de l'anterior temporada (vaja, l'Hospi), tornarà a obrir el foc de la
competició al camp de l'Ilicitano (a la mateixa hora ho faran Huracán.
Atlètic, Villarreal B i Reus). Com ja vam fer l'any passat, al Blog de
l'Hospit mirarem de cobrir el que passi durant tota la temporada en
aquest campionat, allunyat de la magnificència de la mal anomenada
millor lliga del món. Un grup, el tercer, especial, amb un encant
peculiar. Dins les nostres possibilitats, sobre el terreny, tractarem
d'aportar-vos coses diferents sobre aquesta categoria, dades poc
habituals, punts de vista diferents, opinió. I sempre, fent-vos
partíceps. Com ja vam fer l'any passat, des d'avui i fins divendres
farem una mica de prèvia general amb un breu anàlisi del que poden
oferir els 20 equips que formaran part d'aquest grup 3 enguany. Des de
la distància i amb reserves, avui dimecres us deixem la segona part amb un filial que torna als origens (l'Espanyol B), un descendit com l'Hércules, un ascendit com l'Eldense i dos aspirants a ser en zona noble: Huracán i Nàstic. Pots tornar a llegir la primera part aquí.
Una capsa de sorpreses
Imatge: Miguel Santiago Rico |
Així les coses, serà el seu segon, Rubén Albés, qui posarà el carnet i farà les rodes de premsa. Veurem si també durà el pes i Yeste es limitarà a ser la cara visible d'un projecte que genera dubtes per bé que el president Omar Zeidán ha activat en els darrers dies el capítol d'altes. Sense anar més lluny, en 24 hores els alacantins han tancat les arribades de George, Samu, Richi Paz i tot un 'míster Segona A' com és el central castellonenc Pepe Mora. Procedent de l'Alavés, Mora és la segona incorporació mediàtica d'un Eldense que diumenge anunciava la contractació del davanter Quini. Vaja, que diners n'hi ha; altra cosa és com es reparteixin. De moment, continuen 8 jugadors de l'any passat, amb Alberto, Chupe, David Fas i Harry Potter Cañadas (tal com coneixien el murcià en la seva etapa al Sabadell). Les incorporacions dels dos Pablos, Vivancos i Redondo, a més de Luís Doménech aporten arguments als eldencs per fer coses, sempre i quan no perdin el món de vista volent anar més de pressa del compte.
A favor: la seva capacitat econòmica. Vista la possibilitat de fer i desfer, concedit baixes i fitxar gent contrastada, amb experiència en categories superiors, fa pensar que si l'Eldense l'encerta pot embastar una plantilla interessant per competir per alguna cosa més que la permanència.
En contra: la seva inestabilitat insitucional. La paciència és mala companya de viatge al futbol i l'any passat, tot i ser líders de Tercera, els canvis d'entrenador i la constant entrada i sortida de jugadors al planter blaugrana van crear una situació d'incertesa constant. Enguany, si no actuen amb cap fred, l'Eldense pot convertir-se en una autèntica desfilada de tècnics i futbolistes.
Retorn als orígens
Imatge: Àngel Garreta |
Precisament l'experiència al capdavant d'un filial important com el groguet és un dels valors que l'Espanyol buscava per a un projecte 2014-2015 en què s'ha confiat en el bloc de jugadors que el curs passat va revertir una situació complicada. És per això que 15 jugadors que ja hi van ser amb Sergio González repetiran enguany amb Planagumà. Homes com Eric Bertrand, Rubén Duarte, Joan Jordán, l'hospitalenc Héctor Rodríguez o el punta Mamadou, entre d'altres, buscaran la reinvindació per convèncer Sergio González que tenen lloc al Primer Equip en un futur més o menys immediat, igual que Traoré, Jafar o Julio Rey, que fan el salt després del seu bon rendiment al Juvenil de Divisió d'Honor. Producte de la casa que es veurà complementat per un bon grapat d'incorporacions que ja coneixen la categoria: cinc dels fitxatges eren l'any passat a Segona B i un altre, Adrià Carmona, era a la Lliga Adelante amb el Girona. No descobrirem ni Pol Llonch ni Pirulo, que arriben procedents de l'Hospi, però tampoc un Marc Fernández que torna al futbol espanyol després del seu pas per Israel. Més de 800 partits d'experiència al futbol de bronze per un planter amb una mitjana d'edat de 21 anys i 3 mesos que aquesta temporada pot donar més d'una alegria als seus (i un ensurt als rivals).
A favor: el coneixement de la categoria. Dues temporades són prou bon bagatge perquè Lluís Planagumà endreci un planter amb una base sòlida de l'any passat i reforços contrastats per permeten un salt de qualitat per aspirar a objectius més ambiciosos sense oblidar l'aspecte principal: assortir el Primer Equip.
En contra: la seva condició de filial. Tòpic però realista: el tècnic del 1r equip, Sergio González, ha apostat per una plantilla curta i comptarà al llarg del curs amb els jugadors del filial, molts dels quals ja coneix. La impossibilitat de comptar durant la setmana amb jugadors importants o l'ascens sobtat de peces importants poden desequilibrar una plantilla que fa molt bona pinta.
Enèsim intent
Imatge: Nàstic de Tarragona |
Enguany, el sherpa tornarà a ser un Vicente Moreno que si bé va generar dubtes amb la seva arribada pels seus vincles directes amb Promoesport (grup inversor vinculat amb el Nàstic) finalment va saber respondre amb resultats aquests dubtes. Amb criteri i paciència, el valencià va definir un Nàstic amb possibles que fins aleshores no havia tingut la calma (o rauxa) per convertir potencial en resultats. Per això mateix, el Nàstic ha apostat per la renovació de bona part de jugadors de la temporada passada; en segueixen 13, concretament, per bé que només les marxes de David Querol a Llagostera i de David Sánchez a Melilla semblarien poc desitjades a Tarragona. A canvi, arriben jugadors amb pólvora ofensiva cas d'Azkorra i Rayco García, però també joventut a la rereguarda amb Mossa o Gerard Valentín. Els retorns de Manolo i Marc Martínez són la cirereta a un pastís que ja comptava amb ingredients com Xisco Campos, Rocha, Javi Martínez o Lago Junior per convertir el Nàstic en candidat a l'ascens des d'aquest mateix diumenge.
A favor: si l'any passat els grana van quedar-se a un gol de l'ascens i han aconseguit renovar una part molt important del bloc 2013-2014, tot fa pensar que els de Vicente Moreno, reforçats, tornaran a aspirar a tot.
En contra: tornar a començar. Emocions fortes, les de l'any passat. Llistó elevat després de la remuntada aconseguida. Si no s'aprofita l'embranzida, l'estat de decepció pot anar en augment si l'equip no és a dalt des de les primeres jornades. Repetir segones voltes com les de l'any passat és a l'abast de ben poques entitats.
Obligats a pujar
Imatge: Hércules CF |
Després de passar pel Numancia, l'Oviedo o el Cartagena (on va tenir un final poc agradable), Pacheta torna al futbol espanyol després d'un any a Polònia, on va dirigir el Korona Kielce. Acostumat a treballar en clubs amb urgències històriques com l'Oviedo o el Cartagena, Pacheta afronta una nova etapa en un Hércules de perfil similar al dels anteriors clubs. Des de la sensatesa i la tranquil·litat, Pacheta comptarà amb una plantilla profundament renovada on Paco Peña, Javi Portillo i (de moment) Eldin són els renovats que haurien de tenir més pes al vestuari. Importància, també, de gent jove del planter com Álex Muñoz, Sugi o Juanma Acevedo però, sobretot, reforços contrastats per dissenyar una plantilla que, nom per nom, està entre les dues millors del Campionat. A Segona A eren l'any passat Carlos Lázaro (Alavés) o el gironí Chechu Flores (Tenerife); a Primera grega hi havia el porter Chema, que retorna així al futbol espanyol. Però sobretot, Pacheta comptarà amb un esquelet de futbolistes que coneixen perfectament la categoria i, més concretament, les peculiaritats del grup 3. Parlem de gent com Adrià Granell, els defenses Pardo i Fran González o els mitjos Miñano i Mikel Martins. Amb ells hi haurà Fernando, un dels que ha d'aportar quota golejadora a un equip que s'obliga ser a dalt sí o també.
A favor: un projecte realista, amb bons jugadors, experts, però allunyats de l'acumulació d'estrelles. Una plantilla de garanties per competir pel Campionat de #2bg3 i un entrenador, Pacheta, que també sabrà mantenir l'equip amb els peus a terra. Això, en el capítol esportiu.
En contra: el capítol institucional. Són ja força temporades sense tranquil·litat a l'Hércules, amb constants moviments als despatxos que no han fet cap bé sobre el camp. Enguany, el pou de la Segona B pot penalitzar actituds similars, de manera que caldrà mantenir el cap fred per deixar fer, deixar treballar l'equip per retornar com més aviat possible al futbol professional.
L'huracà vol Emergir
Imatge: Huracán CF |
Enguany, Émer Esteve engegarà la seva carrera a les banquetes sènior després dels bons papers realitzats amb el Juvenil d'Huracán a Divisió d'Honor. A dia d'avui, el tècnic de Xest compta amb 20 elements en una plantilla pendent de tancar i en què els trets característics dels darrers anys es mantenen. A saber: Paco, Amarilla, Ruso, Pablo Vidal i San Julián continuen, juntament amb Jorge Julià o Fali, que prendran més protagonisme aquesta temporada. Novament, Huracán disposarà de la plantilla amb més recorregut històric a Segona B de tot el #2bg3: amb més de 3.100 partits a les seves esquenes, només els jugadors de l'Alcoyano poden fer ombra als valencians, que a més conformen la plantilla amb una mitjana d'edat més elevada (27 anys i 8 mesos). Hi ajuden dos dels principals reforços en zona d'atac: Tariq, com Javi Navarro, té 34 anys i Luismo Loro en farà 35 a principis de setembre. A l'altre extrem hi ha joves migcampistes com Cifo (Mestalla, 1992) o Txomin Barcina (Real Sociedad B, 1991), que juntament amb homes com Peris, Jesús Rubio o David Agudo, que ja coneixen el grup 3, dibuixen una plantilla interessant per, aquest any sí, tornar a barallar-se per un lloc al playoff.
A favor: després de l'experiència fallida amb el projecte capitanejat per Iñaki Alonso, Huracán torna a apostar per un tècnic de la casa com és Émer Esteve. Aquest ha de ser el punt de partida d'un projecte que aposta per mantenir el pes dels clàssics i que compta amb reforços interessants.
En contra: més que negatiu, dubtós. Caldrà veure d'una banda com respon la ciutat de Torrent, nova casa de l'Huracán. Per molts motius (dimensions i superfície, principalment), Manises era una assegurança per als valencians. Canvi de camp i nous horitzons als quals caldrà adaptar-se per convertir San Gregorio en el nou fortí huracà.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada