Etiquetes

16/8/14

Pretemporada | CE l'Hospitalet - UE Sant Andreu (diumenge, 19:00)

Darrer test. O no. L'Hospi rebrà demà la UE Sant Andreu pel que en principi serà la darrera prova de la pretemporada abans de l'estrena oficial, dissabte vinent (19:00 hores) al Díez Iborra d'Elx. I és que l'anomenat 'cas Murcia', que tan poc afecta el grup 3 de Segona B, podria arribar a ajornar l'inici del Campionat de Lliga el proper cap de setmana. No pas per lògica, perquè si alguna cosa hem demostrat al grup 3 és que podem començar temporades amb 20 equips, acabar-les amb 21 o amb 19, canviar calendaris amb la lliga començada i publicar-los una matinada de divendres a dissabte. Amb tot, la incompetència (natural o interessada) dels organismes federatius espanyols fan pensar que qualsevol decisió és possible i, per tant, cal estar a l'aguait de qualsevol conseqüència. Fins aleshores i agafats a la realitat, l'Hospi tancarà la pretemporada amb una prova de foc contra un Sant Andreu que, com els riberencs, no tenia rival. "¿Queréis partido?", es devien dir l'un a l'altre, com qui arribava al parc amb una pilota però sense prou nens per començar el partit. Coses de la pretemporada...

Un període de preparació en què l'Hospi sembla anar de menys a més vistos els resultats però, especialment, quant a sensacions. Primer perquè, lògicament, l'equip guanya fons físic a mesura que passen els dies i les setmanes i això es reflecteix sobre el terreny de joc. Enguany, Kiko Ramírez disposarà d'una plantilla sensiblement més jove, amb menys experiència a la categoria però igualment capacitada en l'aspecte futbolístic per dur a terme un bon campionat sense les exigències i obligacions que tindran d'altres transatlàntics. En aquest sentit, la darrera incorporació riberenca, la del tinerfeny Alexander Mesa "Nano" respon a aquest perfil de jugador jove (19 anys) però amb prou aptitud i qualitat com per dotar l'Hospi de més potencial ofensiu. El canari no hi serà demà sobre la gespa de l'Estadi i s'espera que a partir de dilluns comenci a entrenar amb la resta del grup. La resta de jugadors estan, en principi, en perfectes condicions (Luque i Aleix Coch ja van jugar dimecres contra el Prat) per enfrontar-se a l'únic rival de Segona B de tota la pretemporada, un Sant Andreu al qual visitarem el proper 7 de setembre ja en partit de Lliga. De moment, l'Hospi suma tres victòries i dos empats en els cinc encontres de preparació que ha jugat fins ara.

Imatge: Judit Andreu
Al davant hi haurà un Sant Andreu que ha donat teca extraesportiva per avorrir al llarg de les darreres setmanes. Quant a la propietat, Manuel Camino ha venut les seves accions a la brasilera Dinorah Santa Ana, que ha decidit prescindir dels serveis de Martí Cifuentes per fer retornar Piti Belmonte a la banqueta quadribarrada. Un Sant Andreu que manté nou homes dels que van aconseguir la salvació de l'equip malgrat Patxi Salinas (Morales, Azparren, Jilmar, Carroza, Guzmán, Ibon, Ton Alcover, Xavi Jiménez i Víctor) i que fins ara ha incorporat 12 jugadors per un projecte que ambiciona recuperar la presència dels andreuencs a la zona noble de la classificació. Per aconseguir-ho, Piti Belmonte comptarà per començar amb el concurs de Juan Manuel i Lucas, els dos germans Viale que la temporada passada van acariciar l'ascens amb l'Hospi i que enguany vestiran la samarreta andreuenca. L'exHospi Llamas, juntament amb Calderón i Nuha són les altres incorporacions destacades a un planter que compta amb la quota brasilera (i de l'agència de representació de Dinorah) de Jefferson, Arthur i Felipe. El Sant Andreu, que fa tot just una setmana va guanyar la 29a edició del Torneig d'Històrics, suma tres victòries, tres empats i dues derrotes en els vuit compromisos estiuencs que ha disputat fins ara; els de Piti Belmonte han marcat 8 gols (Xavi Jiménez n'és el màxim golejador amb 2) i n'han encaixat vuit més.

El darrer precedent oficial entre tots dos equips és força recent: el passat mes d'abril l'Hospi i el Sant Andreu empataven sense gols a l'Estadi en un partit que semblava complicar el playoff als riberencs i que, al final, va servir als andreuencs per tenir un final de temporada més tranquil. Pel que fa a compromisos d'estiu, cal viatjar a l'any 2009 per recordar l'Hospi 1-1 Sant Andreu de Copa Catalunya amb passi riberenc a la tanda de penals i al 2009 per trobar el minipartit de 45 minuts al Torneig d'Històrics, jugat al Narcís Sala, i que els quadribarrats van emportar-se per 1-0.

1 comentari: