Etiquetes

30/8/14

Amb ganes | CE l'Hospitalet - Club Gimnàstic (diumenge, 19:30)

Amb la il·lusió de sumar el primer triomf del curs. Així afronta el Centre d'Esports l'Hospitalet l'estrena com a local aquesta temporada després de perdre per la mínima dissabte passat al camp de l'Ilicitano (2-1). Demà, els nois de Kiko Ramírez obren temporada a l'Estadi amb un partit gran contra un rival enorme, contra la que possiblement sigui la millor plantilla de tot el grup 3 de Segona Divisió B, contra un equip que, com l'Hospi, va quedar-se a les portes d'ascendir a la Lliga Adelante fa tot just dos mesos; contra el Nàstic. Els grana, com els riberencs, van començar la Lliga amb mal peu: derrota enganyosa per 0-1 davant del Sant Andreu que sense convertir el partit de demà en un caixa o faixa, posa un punt més de pressió a un Nàstic que ha millorat la plantilla del curs anterior per estalviar-se remuntades heroïques. Amb tot, la pressió a Can Nàstic és la de sempre i tornar de l'Hospitalet sense els tres punts començaria a augmentar la quota de nerviosisme a Tarragona. Per contra, l'Hospi buscarà seguir amb l'ensamblatge d'un equip nou per anar creixent en paral·lel a la millora de resultats. La cita, demà a l'Estadi, a partir de les 19:30 hores.

El Nàstic
"Rise like a phoenix, out of the ashes seeking rather than vengeance, retribution". Això cantava el passat mes de maig Conchita Wurst al Festival d'Eurovisió, una lletra que mirarà d'aplicar-se un Nàstic que s'ha anat refent poc a poc del duríssim cop que va suposar el no ascens a Llagostera. Sense ànim de recordar uns dies intensos i desencertats a tots dos bàndols, la recepta grana és mirar endavant i venjar la derrota des de la creença en un nou projecte. La tercera temporada consecutiva del Nàstic a Segona B després d'una dècada al futbol professional ha de servir per afrontar amb modèstia i humilitat la categoria real dels tarragonins a dia d'avui. Al futbol, la història sovint fa més nosa que bé i el Nàstic ho ha anat païnt amb el pas dels mesos i les decepcions. Enguany, tornarà a tocar a treballar en camps complicats, davant equips de pressupostos escassos que res tenen a veure dimensionalment amb el Nàstic, però que avui per avui són companys d'un viatge que a la Budallera iniciaran amb bona part del grup d'excursionistes que l'any passat es van quedar a centímetres de fer el cim de l'ascens.

Imatge: Judit Andreu
Enguany, el sherpa tornarà a ser un Vicente Moreno que si bé va generar dubtes amb la seva arribada  pels seus vincles directes amb Promoesport (grup inversor vinculat amb el Nàstic) finalment va saber respondre amb resultats aquests dubtes. Amb criteri i paciència, el valencià va definir un Nàstic amb possibles que fins aleshores no havia tingut la calma (o rauxa) per convertir potencial en resultats. Per això mateix, el Nàstic ha apostat per la renovació de bona part de jugadors de la temporada passada; en segueixen 13, concretament, per bé que només les marxes de David Querol a Llagostera i de David Sánchez a Melilla semblarien poc desitjades a Tarragona. A canvi, arriben jugadors amb pólvora ofensiva cas d'Azkorra i Rayco García, però també joventut a la rereguarda amb Mossa o Gerard Valentín. Els retorns de Manolo i Marc Martínez són la cirereta a un pastís que ja comptava amb ingredients com Xisco Campos, Rocha, Javi Martínez o Lago Junior per convertir el Nàstic en candidat a l'ascens des d'aquest mateix diumenge.

Diumenge contra el Sant Andreu, els grana van rebre un cop important i van repetir una estrena amb derrota i a casa per segon any seguit. D'ocasions a favor no en van faltar, però entre l'encert de Morales i el desencert dels davanters grana va ser impossible neutralitzar el gol quadribarrat obra de Xavi Puerto. De cara al partit de demà Vicente Moreno presentarà l'única baixa del migcampista Marc Martínez, que per problemes físics encara no ha pogut debutar en la seva segona etapa com a jugador del Nàstic. Per contra, el tècnic de Massanassa recupera els centrals Pablo Marí i Xisco Campos, que la setmana passada van ser baixa per sanció i que podrien retornar a un eix de la defensa que diumenge van ocupar Xavi Molina i Manolo Martínez, amb Mossa i Valentín als laterals. Pel que fa a la resta de l'onze, tampoc s'esperen massa novetats si bé el potencial ofensiu dels grana fa que qualsevol de les peces que disposi d'inici Vicente Moreno serà d'allò més perillosa per una defensa en construcció com la riberenca.

L'Hospi
Per la seva banda l'Hospi s'ha exercitat durant tota la setmana a consciència per mirar de detectar les errades que van conduir a la derrota de fa set dies a Elx i mirar de minimitzar-les per tal de sorprendre demà un dels màxims candidats al títol de Lliga i a l'ascens com és el Nàstic de Tarragona. Al Díez Iborra, si bé l'Hospi va tenir fases de domini en què va poder capgirar el marcador, primer, i empatar-lo, ja al tram final del partit, el cert és que el tècnic riberenc Kiko Ramírez no va acabar massa content del partit realitzat. Les concessions al darrere, amb les dues accions dels gols en què el filial va guanyar l'esquena a la defensa riberenca, però també la desorganització en atac, on l'Hospi va precar de precipitació en algunes accions van penalitzar clarament els catalans. Errades, doncs, que no es poden tornar a repetir davant d'un gran del campionat.

Per aquest motiu, és força probable que Kiko Ramírez pugui introduir algun canvi a l'onze inicial per buscar un altre to defensiu o, simplement, per adaptar-se al dibuix i a l'onze que el Nàstic pugui disposar sobre la gespa artificial de l'Estadi. Veurem, doncs, si Peque recupera la titularitat en un onze on podria haver-hi fins a quatre jugadors de l'Hospi amb passat grana: Aleix Coch, José Ángel Bueno i David Haro, a banda d'un Èric Via que prové de la Pobla de Mafumet. Bueno podria ser una de les novetats d'inici a causa de la lesió que Miguel Ángel Luque va patir dissabte a Elx; el vallesà podria tenir un petit trencament i estarà aproximadament unes 2-3 setmanes de baixa per evitar qualsevol recaiguda posterior. Pel que fa al darrer fitxatge, el gallec Iván Carril, l'Hospi ja disposa del trànsfer internacional necessari per jugar de manera que l'ex de l'Olympiacos Volou podria ser entre els setze escollits si Ramírez ho creu convenient. Tot i la lesió de Luque, el tècnic tarragoní ha convocat tots els jugadors pel duel de demà i anunciarà la llista definitiva tot just abans del partit.

CENTRE D'ESPORTS L'HOSPITALET - CLUB GIMNÀSTIC

Diumenge, 31 d'agost - 19:30 hores - Estadi de Futbol de l'Hospitalet
Jornada 2 - Campionat de Lliga del grup 3 de Segona Divisió B
Els precedents

Possible onze inicial de l'Hospi: Craviotto, Peque, Valentín, Aleix Coch, Agustín, Alcaraz, Barrera, Rubén Carreras, David Haro, Canario i Nano.

Possible onze inicial del Nàstic: Reina, Mossa, Valentín, Xavi Molina, Xisco Campos, Rocha, Cristóbal Gil, Ferran, Lago Junior, Rayco i Marcos.

Àrbitre: Francisco José Melián Socorro (las Palmas).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada