10/8/14

Copa Catalunya | CF Gavà 1-1 CE l'Hospitalet (3-1 als penals)

Galeria d'imatges | El destí és capriciós i aquest vespre li tenia guardat a l'Hospi un final clàssic, un final habitual a la Copa Catalunya. L'Hospi ha quedat eliminat del torneig a mans del Gavà, després que el partit acabés amb empat a un gol al final del temps reglamentari i que per sisè cop consecutiu a la competició, els riberencs haguessin de resoldre la seva sort a la tanda de penals. Si fa set dies a Sant Feliu de Llobregat Carlos Craviotto va ser l'heroi riberenc, avui l'antiheroi ha estat, precisament, un exriberenc com és Juanmi Beas, enguany al Gavà. El porter blaugrana, que ha jugat la segona meitat, ha aturat tres penals a Álex Barrera, Èric Via i David Haro, aquest últim gairebé definitiu, per classificar els d'Albert Poch per a la tercera eliminatòria d'aquesta Copa Catalunya, un encreuament que els enfrontarà al Prat. Els potablava seran els propers rivals de l'Hospi en una pretemporada on, de moments, els de Kiko Ramírez es mantenen invictes amb dues victòries en partits amistosos i dos empats a Copa Catalunya. Dimecres (19:30) i davant l'afició, l'Hospitalet debutarà a l'Estadi amb l'ànim de seguir engreixant la màquina de cara a la temporada oficial.

I ho farà, per exemple, amb un Canario que s'incorporarà a l'equip. D'inici, Ramírez ha plantejat un onze que ben bé podria ser el titular a la Lliga; o gairebé. Primera titularitat per un José Ángel Bueno que ha deixat enrere els problemes físics i bones sensacions les que ha ofert un Rubén Carreras que ha dut de corcoll la defensa gavanenca al primer temps. El menorquí ha estat l'home més actiu de l'atac de l'Hospi i ha tingut l'opció més clara (única, de fet) de tota la primera meitat amb un xut amb cama dreta que s'ha estavellat al pal de la porteria defensada per Jesús Unzué (10'). Primer tram de domini riberenc i segon controlat per un Gavà que s'ha avanaçat a l'equador del primer acte en una acció d'estreatègia: Grau ha picat una falta que li ha costat la groga a Agustín Fernández i Luca Ferrone ha rematat amb el cap, sol al segon pal, per fer pujar l'1-0 al marcador per bé que la posició del lateral blaugrana crearia dubtes (24'). El cert és que el gol ha fet bé a un Gavà que s'ha crescut i que hauria pogut eixamplar la distància en una altra acció a pilota aturada executada per Cristian, rematada amb el cap per Xavi Civil i salvada amb una gran mà per Oliver, que enviava la bola a córner (33').

A la represa, els únics canvis a l'Hospi han estat sota pals i l'entrada de Barrera per un Pablo Morgado que s'ha endut un cop durant la primera meitat. Els riberencs han sortit disposats a cercar la porteria contrària i han dominat un Gavà que ha buscat la seva opció a la contra. Només un minut ha trigat avui Èric Via a fer el seu gol; un minut després de substituit Valentin, l'ex de la Pobla ha culminat una acció a pilota aturada de l'Hospi per situar un 1-1 a l'electrònic que seria definitiu (57'). El Gavà ha respost ràpid amb un xut de Grau, el millor home dels de Poch aquest vespre, que ha blocat Craviotto sense massa més complicacions. Avançava el partit immers en el clàssic carrussel de canvis mentre l'Hospi apretava però cada cop amb menys benzina. Primer, Rubén Alcaraz provava el seu cacau amb un xut llunyà que marxava a la dreta de Juanmi (68') i un minut després, era José Rodríguez qui amb el cap rematava massa desviat un servei de cantonada picat per José Ángel Bueno. El tarragoní ha estat un dels cinc jugadors riberencs que ha disputat els 90 minuts. Hi ha hagut, també, temps per al debut aquesta pretemporada d'Iván Hammouch, que ha jugat 8 minuts i, de retruc, ha permès que el Gavà fes dos canvis que l'àrbitre li havia denegat prèviament ja que els locals havien utilitzat ja els tres torns reglamentaris per fer les substitucions.

Sense massa més a explicar (Gavà i Hospi desaprofitarien faltes a la frontal que acabarien gairebé fora del recinte), l'eliminatòria arribava a la seva fi i s'hauria de resoldre a la tanda de penals. Cinc penals errats o, millor dit, aturats pels porters. Intercanvi de cops entre Juanmi i Craviotto que ha acabat somrient el quadre local, un Gavà que per quarta vegada elimina l'Hospi de la Copa Catalunya en una eliminatòria a la Bòbila. Un Hospi que no guanya cap partit a la Copa Catalunya des del febrer de 2010 (2-1 a l'Estadi contra la Gramenet). Anècdotes per il·lustrar el camí de preparació d'una nova temporada. Dimecres, contra el Prat, penúltim amistós abans de l'inici de la Lliga a Elx.

CF GAVÀ: Jesús (Juanmi, 46'), Ferrone (Rubi, 71'), Vivó, Blanchart, Juanito, Cristian (Llamas, 82'), Fran Orellana (Zambudio, 60'), Sergio López, Civil (Quiles, 82'), Juli (Miki, 66') i Grau.

CE L'HOSPITALET: Oliver (Craviotto, 46'), Peque (Hammouch, 82'), Valentín (Èric Via, 56') Agustín, José, Alcaraz, Haro, Carreras (Lucas, 71'), Morgado (Barrera, 46'), Bueno i Joel (Mario, 61').

Gols: 1-0 Ferrone (24'); 1-1 Èric Via (57').

Penals: 1-0 Llamas (gol); 1-0 Barrera (atura Juanmi); 1-0 Zambudio (atura Craviotto); 1-0 Èric Via (atura Juanmi); 2-0 Miqui (gol); 2-1 Agustín (gol); 2-1 Quiles (atura Craviotto); 2-1 Haro (atura Juanmi); 3-1 Blanchart (gol).

Àrbitre: Bruno Montoro Ferreiro (Barcelona). Ha amonestat els locals Sergio (30'), Cristian (45'), Civil (45'), Grau (53') i Blanchart (76') i el visitant Agustín (23').

Incidències: partit corresponent a la segona eliminatòria de la Copa Catalunya absoluta 2014-2015, celebrat a l'estadi de la Bòbila davant d'uns 250 espectadors. Sol i forta calor a Gavà.