Etiquetes

22/8/15

Punts dels bons | CE l'Hospitalet - Villarreal CF B (diumenge, 19:00)

CENTRE D'ESPORTS L'HOSPITALET - VILLARREAL CF B
Diumenge, 23 d'agost - 19:00 hores | Estadi de Futbol de l'Hospitalet
Jornada 1 | Campionat de Lliga del grup 3 de Segona Divisió B

Possible onze de l'Hospi: Víctor Ibáñez, Sierra, Èric Via, Savall, Aleix, David Medina, Ton Alcover, Raúl Torres, Guzmán, Carreras i Ruibal.

Possible onze del Villarreal B: Aitor, Felipe, Javi Ramírez, Carlos Julio, Pablo Íñiguez, Leo Suárez, Alfonso, Larrea, Franco, Fran Sol i Carlos Martínez.

Àrbitre: Miguel Ángel Vila Sánchez (Navarra).

Demà a partit de les 7 de la tarda el Centre d'Esports l'Hospitalet i el Villarreal B lluitaran pels primers tres punts de la temporada, els primers d'un total de 114. Ara tocaria dir allò que tots les victòries valen el mateix i que tant se val guanyar un partit a la jornada 1, a la 23 o a la 38 i després ho rebatríem tot dient que sí, que val igual, però que començar un campionat guanyant, en bona dinàmica, és la millor forma d'encarar la temporada. Però què passa? Que si mirem la temporada passada de l'Hospi, l'anterior, la de Vinyals, la de Pedraza, la de Moya o fins i tot la d'Oliva veurem que després d'uns inicis fluixos els riberencs han acabat redreçant el rumb per assegurar-se, com a mínim, una permanència tranquil·la. I aquest és l'objectiu principal de la plantilla i d'un cos tècnic, encapçalat per Martí Cifuentes, absolutament nous. Debut exigent, segon partit exigent i, després, partits contra el Reus i el Barcelona B; partits d'alçada, de rivals que no són "de la mateixa Lliga" per a un equip, el riberenc, encara en procés de formació i pendent de l'arribada d'un davanter centre més esperat que el Plan Marshall a Villar del Río dels 50. Amb aquests aires de provisionalitat l'Hospi encara el primer test oficial del curs: la visita d'un Villarreal B que enguany ha fet una aposta més ambiciosa per mirar de ser entre els quatre primers i aspirar a l'ascens de categoria.

A banda de creuar-se amb el Villarreal B, l'Hospi també se les haurà amb la seva història recent: els riberencs només han guanyat un primer partit de Lliga des de 2001 (per 2-3, al camp del Prat, l'any 2008). L'Hospi no és un equip acostumat a començar bé els campionats i tot i que l'equip encara està en fase de rodatge sap que tindrà les seves opcions davant d'un gran equip com és el filial groguet. I és que després d'una pretemporada irregular quant a joc i resultats, amb lesions greus que han condicionat el treball grupal, el tècnic riberenc hauria agraït alguna setmana més de preparació per arribar en millors condicions al debut de Lliga. Sobre el Villarreal B Cifuentes el defineix "com un equip de molta qualitat, amb jugadors d'un nivell tècnic altíssim, que imposen un ritme de joc molt intens". Tot i les dificultats d'aquest primer compromís, el tècnic riberenc està il·lusionat i creu que l'equip està amb "moltes ganes de competir i de treure un bon resultat". Pel partit de diumenge, l'Hospi tindrà les baixes de Marc Vales i de Boris Garrós, lesionats, però recupera un Aleix Coch que no va jugar, per sanció, el darrer compromís de pretemporada al camp del Cornellà.

Imatge: Real Madrid
Quin Villarreal B es trobarà demà l'Hospi? Doncs un filial madur... i no per edat. Els números serveixen per indicar aspectes que poden incidir en la valoració de les aspiracions d'un equip o per certificar i esbrinar certes dinàmiques. Res d'absolut. Per aquest motiu, que el Pobla de Mafumet sigui el filial amb una mitjana d'edat més elevada no el converteix automàticament en el filial que més amunt ha d'estar. Perquè parlem de futbol i no pas matemàtiques. I els indicis apunten que el Villarreal B vol i pot mirar a la zona noble després d'uns anys on ha transitat per zona tranquil·la tot i que algun inici, com el de l'any passat, no hagi estat massa brillant. A Miralcamp ja fa anys que treballen bé el tema del planter, sense entrar en qüestions d'origen dels futbolistes o dels anys que s'hi han d'estar. Per això, després de tres anys de fer bullir l'olla, amb el Primer Equip ja assentat de nou a la Lliga BBVA, és l'hora de procurar que el filial pugui fer el salt al futbol professional per escurçar el salt entre el minisubmarí i l'equip gran.

Paco López viurà el seu tercer any a la casa, segon com a primer tècnic d'un filial on gaudirà d'un aspecte generalment positiu com és la continuïtat de bona part dels futbolistes de la passada temporada. En paral·lel, jugadors del filial de Tercera que ja van tenir partits al llarg del passat curs han fet el salt al 'B', de manera que els groguets comptaran amb una base important que ja coneix la categoria i que, per tant, minimitzarà el procés d'adaptació a una categoria fotuda per a tothom, però especialment per als filials. Fins a 11 jugadors continuen de l'any passat, amb els porters Aitor i Bañuz, els defenses Felipe, Adri Martín i Javi Ramírez o els atacants Nahuel, Fran Sol o Leo Suárez com a figures destacades. El Villarreal ha confinat a la Ciutat Esportiva una miniselecció mundial de talents (fins a set nacionalitats diferents trobem al 'B') i ha rematat la feina amb la incorporació de futbolistes que superen l'edat habitual d'un filial per si quedaven pocs dubtes de l'ambiciosa aposta per part del club; els fitxatges de Marcos Mauro i sobretot de Carlos Martínez (29 anys) en són una clara mostra. Més enllà de les intencions, però, la gespa serà qui dicti sentència.

Els groguets, a més, han completat una pretemporada notable quant a resultats: vuit partits, una única derrota al camp de La Roda (1-0), nou gols marcats (quatre a càrrec de Carlos Martínez) i, atenció, només dos d'encaixats. I els rivals, precisament, no han estat comparses per als de Paco López, capaços de vèncer a domicili l'Albacete (0-1) o el Real Madrid Castilla (1-2), però també Betis B, Cartagena o Olímpic, l'únic dels vuit compromisos en què els groguets han guanyat per més d'un gol de diferència (0-2). El mèrit afegit és haver aconseguit aquests resultats amb tota la inestabilitat que comporta per a un filial dur a terme una pretemporada, una inestabilitat que s'ha traslladat aquesta setmana als entrenaments previs per preparar el duel contra l'Hospi. En principi Paco López sap que no podrà comptar amb l'argentó Nahuel, convocat amb el primer equip, una situació que es podria repetir amb Alfonso Pedraza i amb Ivi, un dels fitxatges d'aquest estiu. A més, els laterals Adri Marín i Manu Viana seran baixa per lesió, de manera que el tècnic groguet haurà de resituar algun futbolista fora de la seva posició per completar la línia defensiva d'un Villarreal B que vol donar continuïtat al seu bon treball de la pretemporada.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada