Etiquetes

26/8/15

Hospi-Badalona a la Copa RFEF

El CE L'HOSPITALET s'enfrontarà al Badalona a les semifinals de la fase autonòmica de la Copa RFEF 2015-2016. Així ho hem sabut després de la reunió que s'ha celebrat aquest matí a la seu de la Federació Catalana de Futbol a Barcelona i en la qual, a banda de l'ens federatiu, hi eren els quatre clubs participants: Pobla de Mafumet, Badalona i Espanyol B, a banda de l'Hospi. El partit d'anada entre els riberencs i els escapulats es jugarà a l'Estadi de Futbol de l'Hospitalet el proper 9 de setembre i la tornada, dues setmanes després, al Camp Municipal de Badalona (23 de setembre). En cas que els riberencs es classifiquin per a la final s'enfrontarien, evidentment, al guanyador de l'altra semifinal entre l''Espanyol B i el Pobla de Mafumet. El guanyador d'aquesta fase autonòmica progressarà a la fase estatal i, de retruc, s'embutxacarà 3.005 euros de premi. Tal com ja vam avançar fa unes setmanes, el club ha decidit prendre part d'aquesta competició que pot resultar beneficiosa a nivell econòmic si l'Hospi arriba a semifinals. Una altra cosa és que compensi quant a l'aspecte esportiu.

Què és la Copa RFEF?
La Copa RFEF, també coneguda com a Copa Federació o FedCup durant algun període, és una competició creada l'any 1945 i represa l'any 1993. Des d'aquella edició -guanyada pel Puertollano- el torneig s'ha celebrat de forma ininterrompuda. Paral·lela als campionats regulars i a la Copa del Rei, la Copa RFEF es disputa en partits entre setmana (dimecres o dijous); cada federació regional té potestat per decidir com celebrar la fase autonòmica però la fase nacional es juga, final inclosa, a doble partit amb ordre de camps determinat per sorteig. Hi prenen part els 17 equips classificats de les fases autonòmiques més, si ho volen, els equips eliminats de la primera eliminatòria de la Copa del Rei i el guanyador de l'edició 2014-2015, un Real Unión Club que enguany ja jugarà la Copa del Rei.

Serà la segona vegada que els riberencs participin d'aquesta competició, per bé que la seva primera aventura, la temporada 1999-2000, va ser realment fluixa. Els de Miguel Corominas van quedar últims de la fase catalana en un grup de cinc equips que completaven Barcelona B, Gramenet, Nàstic i Sabadell. Enguany, més enllà d'una aventura esportiva que suposa acumular partits (i desplaçaments) intersetmanals, l'Hospitalet buscarà en la Copa RFEF una excusa per guarnir la delicada situació econòmica de l'entitat: la RFEF subvenciona els desplaçaments peninsulars (0,78 € per quilòmetre) i a les illes (19 bitllets pagats). A més, si els riberencs arriben a les semifinals s'assegurarien uns 12.000 euros, que passarien a 30.000 si juguessin la final i a uns 90.000 euros aproximadament si s'alcen amb un trofeu que, fins ara, només han guanyat cinc equips catalans: San Martín, Sabadell, Badalona, Mataró i Sant Andreu.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada