Etiquetes

29/8/15

Cap amunt! | Lleida Esportiu TCF - CE l'Hospitalet (diumenge, 20;00 hores)

LLEIDA ESPORTIU - CENTRE D'ESPORTS L'HOSPITALET

Diumenge, 30 d'agost - 20:00 hores | Camp d'Esports

Jornada 2 | Campionat de Lliga del grup 3 de Segona Divisió B

Possible onze del Lleida Esportiu: Iván Crespo, Óscar Rubio, Raúl Fuster, Pau Bosch, Ekhi, Toño, Albistegi, Marc Martínez, Colinas, Óscar Vega i Diego Suárez.

Possible onze de l'Hospi: Víctor Ibáñez, Sierra, Èric Via, Castell, Aleix, David Medina, Ton Alcover, Puerto, David López, Carreras i Ruibal.

Àrbitre: Álvaro Moreno Aragón (Madrid).

Hi havia una cançó, en català, que deia alguna cosa així com "que pots caure i aixecar-te, i que no importa el mal que et fan. Que demà hi haurà un demà". Diumenge serà aquest demà per a un Centre d'Esports l'Hospitalet dolgut. Els riberencs van estrenar-se de mala manera a la Lliga, amb una derrota clara davant d'un rival superior. Poc o res a dir. Cal aixecar el cap per mirar endavant i fer front a una continuació de calendari terrible, digna d'una setmana d'etapes sense cap cota puntuable al Tour de França. Després d'un aspirant al playoff com el Villarreal B els de Cifuentes faran el seu primer desplaçament a la Lliga (en quedaran, encara, divuit) per rendir visita a un altre coco de la Lliga, a un Lleida Esportiu que a hores d'ara té els mateixos punts que els riberencs: cap. Amb aquesta premisa els d'Idiákez voldran arrencar somriures i aplaudiments a una afició que encara no els ha vist jugar des de la penúltima jornada del curs passat i que necessita veure els blaus vèncer després d'un estiu millorable quant a resultats amb la derrota a Sant Adrià (1-0) com a colofó. Repte difícil per a un Hospi encara en construcció però conscient que no pot concedir facilitats.

Aquest haurà estat, probablement, un dels pals de paller del discurs de Cifuentes (& Co.) durant aquesta setmana. Lliure dilluns i cinc entrenaments d'una tirada per preparar un partit que ja és important per als riberencs. Que sí, que ho són tots, però ja sabem els que fa temps que ens deixem veure per Can Hospi que començar malament (habitual aquí) augmenta el neguit d'una parròquia, la riberenca, que està a mort amb l'equip però que amb la mosca darrere l'orella per temes extraesportius necessita que la pilota entri per continuar-hi creient. Amb aquest ambient certament enrarit (no hi ajuda gens el veto parcial del club als mitjans digitals que seguim des de fa temporades el Primer Equip -i el Futbol Base) la plantilla ha preparat un partit complicat, el primer a domicili, on tocarà recuperar el to de la darrera setmana de la pretemporada, especialment al darrere. I aquí és on vénen les complicacions, amb les lesions de Marc Vales i de Guillem Savall, que deixen gairebé en quadre la línia defensiva riberenca. A més, Boris continua recuperant-se de la seva lesió i tampoc podrà estar disponible per al tècnic riberenc.

Imatge: RCD Espanyol B
Deu ser cosa de Seligrat, això de fer playoff. Amb ell a la banqueta el Lleida Esportiu ha disputat les seves dues fases d'ascens en quatre anys d'existència; ni abans amb Emili Vicente ni Imanol Idiákez en el seu any I. Perquè el basc, tot i els dubtes, tot i les crítiques, seguirà un any més al Camp d'Esports, aquest cop al capdavant d'un projecte que sense trencador, perquè manté peces importants de plantilles anteriors, sí que presenta novetats sensibles pel seu significat. Va ser un curs, el 2014-2015, en què els blaus van anar de més a menys: bé a casa, fluixos a fora, els lleidatans van arribar fosos a un tram final de Lliga poc lluït. Probablement els blaus van acabar pagant la poca activitat durant el curs dels teòrics suplents, que van haver d'agafar el rol de titular amb les baixes de peces importants. Amb tot, quan aspires a ser entre els quatre primers, guanyar dos dels últims nou partits o sumar un punt de quinze a domicili, sense ser capaç de marcar, complica molt una empresa que, a Lleida, tenen ben clara.

Per això cal aplaudir la confiança dels responsables del club cap a Idiákez, el tècnic dels canvis tardans: de mitjana, el canvi tipus del guipuscoà arribava al minut 73. Tingui alguna cosa a veure o no, el cert és que l'aposta del basc és clara. I també l'aposta per tornar a rondar una zona alta que és poc menys que una obsessió per a un club que vol emular els èxits de l'extinta UE Lleida. I ho faran, enguany. sense Pau Torres a la porteria. El meta de Capellades ha marxat a l'Alavés i el càntabre Iván Crespo (Murcia) serà el seu substitut. Set renovacions, amb Molo, Raúl Fuster, Ekhi i el capità Pau Bosch al capdavant i una profunda renovació, especialment en el capítol ofensiu. Idiákez tira de coneixença, cas de Toño, Julen Colinas i Urko Arroyo, que ja van ser a les ordres del basc al Toledo. La cessió de Diego Suárez, el retorn d'Òscar Rubio o els fitxatges dels migcampistes Manu Onwu i Marc Martínez completen, de moment, una plantilla que aspira a lluitar per ser entre els quatre primers amb el plus de saber quins errors del passat cal evitar per augmentar les opcions d'èxit.

De cara a demà Idiákez podria incloure en la convocatòria les últimes tres incorporacions, no disponibles diumenge passat contra l'Espanyol B. Parlem del lateral Arnau Tobella (Cornellà) i dels migcampistes Joel Huertas i Agostinho Cá, ambdós cedit pel Barcelona B durant aquesta temporada. L'única baixa confirmada és la del davanter Urko Arroyo, que probablement no estarà disponible fins el mes d'octubre. La derrota a Sant Adrià va allargar la pèssima ratxa dels blaus a domicili, un factor que, esperen, comporti que el bon paper que l'equip va fer al Camp d'Esports l'any passat tingui continuïtat demà contra l'Hospi. Tot i l'1-3, Idiakez no es refia ni un pèl dels riberencs. Pel que fa a l'onze inicial no s'esperen massa novetats; el tècnic basc va marxar content de les prestacions del seu equip més enllà del marcador i llevat de l'entrada d'Óscar Vega per Doncel, la resta de futbolistes podien repetir titularitat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada