9/8/15

Amb el ganxo | UE Sants 1-1 CE l'Hospitalet (3-4 als penals)

Imatge: Àngel Garreta
L'Hospi passa a la final pels pèls després d'eliminar el Sants a la tanda de penals. El temps reglamentari acaba en un agònic 1-1 gràcies al gol de Boris en temps d'afegit.
-> ESCOLTA Martí Cifuentes, entrenador de l'Hospi.
-> ESCOLTA Boris Garrós, davanter de l'Hospi.
-> ESCOLTA Tito Lossio, tècnic de la UE Sants.
-> GALERIA D'IMATGES del Sants 1-1 l'Hospitalet a càrrec d'Àngel Garreta.

UE SANTS: Carlos (Joan, 46'), Alberto (Carrique, 46'), Picolo (Seco, 69'), Guille (Vence, 69'), Navarro, Gala (Castillo, 46'), Fabregat (Cuadrillero, 60'), Cura (Avilés, 46'), Crivillés (Felip, 60'), Pau Navas (Peque, 46') i Arbulu (Freixi, 69').

CE L'HOSPITALET: Javi Martínez (Víctor, 46'), Dani Fernández, Èric Via (Savall, 46'), Medina (Aleix, 59'), Castell (Sierra, 59'), Miki Martínez (Javi Pérez, 64'), Ton Alcover (Miki Muñoz, 46'), Carreras (David López, 46'), Ruibal (Boris, 59'), Puerto i Roy Odiaka (Guzmán, 46').

Gols: 1-0 Sergio Navarro (42', penal); 1-1 Boris (94').

Àrbitre: David Congost Larrosa (Barcelona). Ha amonestat els santsencs Gala (34'), Fabregat (54'), Picolo (58') i Vence (92') i el riberenc Boris (64').

Incidències: segona semifinal del Torneig d'Històrics 2015 celebrada al Municipal del Guinardó davant d'uns 250 espectadors. Vespre plujós i fresc al Guinardó, amb presència d'aficionats riberencs. Raúl Torres i Aks han completat la convocatòria del CE l'Hospitalet.

Molt més complicat del previst. Moltíssim. Ni el Sants ha estat tan accessible com podria suggerir la seva condició d'equip de Primera Catalana ni l'Hospi ha estat precisament afinat. Els riberencs jugaran aquest diumenge la final del XXX Torneig d'Històrics del Futbol Català contra l'EC Granollers, si bé per mèrits (aquell concepte tan discutible des del moment que el reglament marca les condicions per guanyar un partit) la UE de Sants ha opositat per, com a mínim, tenir un final menys cruel del que ha viscut contra l'Hospi. Els de Tito Lossio s'han marcat un #Històrics15 sensacional, traient-se de sobre equips teòricament superiors com el Rubí o el Sant Andreu i plantant cara a un Segona B com l'Hospi, que només l'ha pogut superar a la tanda de penals... i després d'empatar el partit al minut 94. Gol per tranquil·litzar després d'un partit fluix, espès i en algunes fases preocupants que evidencia la feina que encara resta per fer, però també la manca d'una constància en el creixement. A dues setmanes de començar la Lliga, les provatures meditatitzen en excés un Hospi excessivament irregular en la seva prestació.

La normativa de les semifinals (i final) del torneig han forçat Cifuentes a modificar la idea inicial de repartir els minuts entre dos onzes per a cada meitat, de manera que Xavi Puerto i Dani Fernández han acabat disputant els 90 minuts. L'Hospi ha fet un pas enrere respecte a la imatge que va oferir dijous passat a la fase de grups; és cert que els riberencs s'han vist dominadors durant el primer quart d'hora de partit i que Aitor Ruibal ha gaudit d'una gran ocasió de gol que Carlos s'ha encarregat d'enviar a córner, però el pas dels minuts ha anivellat el partit entre dos equips, recordem, separats per dues categories (i alguns dies menys de preparació per als verd-i-blancs). Els nois de Tito Lossio, que dimecres ja havien deixat una gran imatge, n'han fet prou amb ordre i criteri per desconnectar les poques accions ofensives de l'Hospi i per llançar perillosos contracops, especialment a càrrec de Sergio Navarro i Guille, que han dut de corcoll la rereguarda hospitalenca. L'Hospi ha tingut dues opcions per marcar d'estratègia, però ni Puerto (28') ni Ton Alcover, que ha topat amb una magnífica resposta de Carlos (35') han trobat el camí del gol. Si ho ha fet el Sants, a qui l'àrbitre ha assenyalat un rigorós penal al seu favor després d'una falta d'Èric Via dins l'àrea; Sergio Navarro s'ha encarregat de transformar la pena màxima per bé que Javi Martínez ha estat a punt d'impedir el gol (42').

El gol premiava el bon partit del Sants i penalitzava una primera part fluixa d'un Hospi que, tot i els canvis, no s'ha posat les files fins que hem superat l'hora de partit. L'entrada d'Iván Guzmán ha aportat un plus d'intensitat ofensiva a un Hospi que ha seguit tenint problemes per superar la trama defensiva d'un Sants crescut amb el pas dels minuts. Una centrada-xut enverinada de David López (65') i una bona acció de Guzmán (68') han estat els primers avisos dels de Cifuentes, que gairebé tancaven el Sants al seu terreny de joc. Tot i la intenció, no ha estat precisament el partit més clarivident en clau ofensiva d'un Hospi que no ha deixat de creure en l'empat. El Sants ha acabat renunciant a l'atac en un tram final del partit intens, amb nervis sobre la gespa i amb algun que altre cop a rivals innecessari. Finalment, la insistència dels riberencs ha trobat un premi que ha resultat cruel per al Sants, ja que Boris Garrós rematava amb el cap una centrada lateral i l'enviava al fons de la xarxa barcelonina... quan ja passaven quatre minuts del temps reglamentari.

Amb l'empat a un gol calia anar a una tanda de penals on els porters han estat protagonistes ja que s'han arribat a aturar quatre penals. Víctor Ibáñez ha acabat convertit en protagonista positiu de l'Hospi, ja que ha aturat el penal definitiu a Seco, una aturada que valia una final. Més enllà del títol, però, el partit de demà serà una nova oportunitat de millorar la imatge fluixa que l'equip ha ofert davant d'un equip teòricament inferior.