Etiquetes

24/8/15

#2BG3 | Xifres i lletres - J1


10.785 espectadors han passat pels camps de #2bg3 aquest cap de setmana. L'Hércules-Atlético Levante va registrar la millor entrada amb 3.200 espectadors i l'Hospitalet-Villarreal B la pitjor, amb 325. Només els partits de Pobla de Mafumet i Olot ens deixen dades oficials per part dels clubs. La resta de partits estan calculats amb un promig extret de les dades dels diferents mitjans que van cobrir el partit.

1 any i 10 mesos feia que el Villarreal B no tancava una jornada com a líder. El 20 d'octubre de 2013, un dia després de golejar el Sant Andreu per 4-1, l'equip que aleshores dirigia Lluís Planagumà se situava en primera posició, amb 18 punts i empatat amb l'Atlètic i el Llagostera. Ahir els de Paco López van guanyar a l'Hospitalet (1-3) i aconseguien el liderat ja que són l'únic equip que va guanyar per més d'un gol.

14 partits consecutius fa que un equip ascendit a Segona Divisió B no perd el seu primer partit de Lliga. Llosetense i Pobla de Mafumet van allargar la dinàmica amb sengles empats davant Mestalla i Reus Deportiu, respectivament. Des de la temporada 2011-2012 que un debutant o retornat a la categoria no perd el seu partit (Olímpic, Lleida Esportiu, Manacor, Mestalla, Llagostera i Zaragoza B van perdre el seus partits).

2002 va ser l'últim any en què un equip descendit de Segona a Segona B va guanyar el seu primer partit de Lliga. Aquell any el Nàstic de José Carlos Granero va vèncer el Barcelona B per 1-2 en la primera jornada de Lliga. Des d'aleshores, Burgos, Terrassa FC, UE Lleida, Alicante, Castellón, Villarreal B, Alcoyano, Nàstic i Hércules no van ser capaços de guanyar la seva rentrée. Dissabte dos equips van afegir-se més a la llista negra: el Barcelona B va caure derrotat per 2-1 a mans del Cornellà i el Sabadell no va passar de l'empat (2-2) a Elda.

6 anys i mig feia que l'Hospi no marxava cap a casa després d'encaixar tres gols a l'Estadi. El 26 d'abril de 2009, encara a Tercera, els riberencs empataven (3-3) amb el Vilanova en el darrer partit, fins ahir, en què un equip visitant era capaç de fer més de dos gols a l'Hospi (amb l'excepció de l'Atlético de Madrid a la Copa del Rei). El mateix període de temps feia que cap equip derrotava els riberencs a l'Estadi per més d'un gol: el 22 de març de 2009 en un partit extremadament fluix dels de Julià Garcia, el Blanes guanyava els riberencs per 0-2. Des d'aquell dia totes les derrotes en Lliga o fases d'ascens han estat per la mínima, 0-1 o 1-2.

200 partits a Segona B. És la xifra que va assolir dissabte a Olot l'atacant de l'Alcoyano, Borja Sánchez. Nascut a Arenas de San Pedro (1987), el castellà va debutar amb els blanc-i-blaus amb victòria i efemèride. Sánchez va debutar a Segona B amb la RSD Alcalá el 20 de febrer de 2005 al camp del Lanzarote (dada extreta de BDFútbol). Des d'aleshores, 200 partits repartits de la següent forma: RSD Alcalá (26), Atlético de Madrid B (2), Balona (32), Dénia (36), Ponferradina (31), Salamanca (35), Huesca (37) i Alcoyano (1). Borja Sánchez va arribar aquest estiu procedent del Kerkyra grec.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada