Etiquetes

11/8/15

#2BG3 | Els preus dels carnets

El proper dissabte 22 d'agost arrencarà una nova temporada al grup 3 de Segona Divisió B. Ja sabeu (imagino) que en aquesta categoria hi ha quatre grups però que als altres no els fem ni cas fins que arriba el mes de maig. Així serà un any més per a tots aquells temes que tractem i que afectin principalment els 20 clubs, els 20 equips, que enguany competiran per l'ascens o bé per salvar la categoria. Si ahir obríem un espai dedicat als estadis que acolliran els 380 partits de Lliga regular (amb el dubte d'on actuarà el Badalona), aquest dimarts obrim el capítol dedicat als abonaments de cada club. Una ullada ràpida ja ens indica que hi ha multitud de modalitats, descomptes i promocions per a que tothom qui vulgui (o pugui) es faci soci de l'equip del seu poble, ciutat... o simplement pel gust de veure futbol de bronze. Packs familiars, llotges VIP, descomptes per a estudiants, jubilats o aturats, distincions entre abonats i socis, descomptes amb entrades de partits del curs passat...o, simplement, partits inclosos en el carnet del Primer Equip. Al quadre inicial i al llarg d'aquesta entrada us explicarem el més destacat de les campanyes de socis dels 20 clubs que enguany formaran part del nostre estimat #2bg3.

HURACÁN REBENTA ELS PREUS... UN COP MÉS
Ja és tradició. I no se'n cansen (en el bon sentit). Huracán Valencia torna a apostar per eliminar les excuses de la gent a l'hora de fer-se sòcia. Més enllà del debat de si cal posar en valor el producte mitjançant el preu dels abonaments, els valencians han decidit mantenir els baixíssims preus de temporades anteriors per aconseguir que el Sant Gregori de Torrent sigui un dels camps amb millor afluència d'espectadors cada 15 dies. Així, per només 30 euros i des de qualsevol dels dos gols del camp torrentí, qualsevol persona podrà veure les evolucions dels homes de Toni Seligrat. És més, els jubilats, aturats o pensionistes gaudiran d'un 50% de descompte respecte els preus base, que oscil·len entre els 30 i els 60 euros de tribuna. En aquest sentit, el carnet més car d'Huracán seria el tercer abonament general més barat al grup 3, només superat pel del propi Huracán i pels 50 euros que costa fer-se abonat (sense dret a assistència a assemblees) del CF Badalona, que també ha apostat pels preus 'regalats' una temporada més.

A LLEIDA, ON MÉS S'HAURAN DE RASCAR LA BUTXACA
Fins a cinc cops més que a Torrent hauran de pagar els aficionats del Lleida Esportiu que vulguin veure la temporada dels blaus al Camp d'Esports; 150 euros costa l'abonament a qualsevol dels dos gols o a la zona lateral, el preu més alt de tota la categoria si només fem cas de la franja baixa de preus. És cert que hi ha descomptes per a jubilats, que oscil·len entre el 20 i el 30%,o que els menors d'edat, estudiants d'FP i universitaris tenen l'opció de fer-se socis per només 55 euros, però el cert és que els 225 euros que costa l'abonament a tribuna (el de llotja de tribuna encara és més alt) converteixen, en comparació amb la mitjana, els carnets del Lleida Esportiu en uns dels més cars de tot el grup 3. Uns quants equips més (l'Hospitalet, Llosetense, Olot, Pobla de Mafumet o Atlètic Balears) no baixen dels 100 euros en la seva modalitat d'abonament general (sense descomptes especials) més accessible econòmicament parlant.

BENEFICIS PER A EMPADRONATS, RENOVATS I FIDELS
Alguns equips han posat en marxa mesures per tal d'incentivar diferents col·lectius que consideren importants per tal d'augmentar el nombre de persones abonades en un context econòmic complicat com l'actual. Per exemple, sobretot després del descens a Segona B, a Sabadell han apostat per premiar tots aquells que renovin amb un descompte d'entre el 18 i el 20% respecte de les noves altes. A més, segons la zona del camp escollida la rebaixa de preu respecte del carnet de l'any passat a la Lliga Adelante oscil·la entre el 35 i el 47% per a renovacions i entre el 26 i el 37% per a les noves altes. Molt més senzilla són els càlculs a Elda: el club del carrer Heidelberg ha volgut premiar els assistents al partit de promoció de descens contra l'Avilés de manera que descomptaran el preu de l'entrada al carnet actual a tots aquells que en el moment d'abonar-se mostrin l'entrada. Per la seva banda el filial més atípic dels sis que participaran enguany a #2bg3 també ha volgut premiar els habitants de la Pobla de Mafumet de cara al nou curs: les persones empadronades al municipi tindran un 33% de descompte en l'abonament general (quedarà en 100 euros) o en el pack familiar (que costaria uns 200 euros).

ELS FILIALS, CASOS ESPECIALS
Només el Pobla de Mafumet i el Barcelona B, d'un total de sis filials, tenen modalitats que van més enllà de l'abonament del Primer Equip; veure els partits de Mestalla, Espanyol B, Atlético Levante o Villarreal B està inclòs en els abonaments per als Primers Equips respectius, amb la novetat enguany que a la Ciutat Esportiva del Villarreal CF caldrà pagar per veure els partits del filial de Paco López (no havia estat així les últimes dues temporades). Per la seva banda, segons el seu lloc web el FC Barcelona ofereix la possibilitat als socis del club (sense abonament complet, s'entén) l'opció d'un carnet a un preu de 61 euros, l'abonament Miniestadi, que permet veure tots els partits del filial a l'encara terreny de joc blaugrana. Finalment, el Pobla de Mafumet també facilita l'accés als seus partits als socis del Nàstic, que igual que les persones empadronades al municipi podran fer-se socis de la Pobla per 100 euros.

ALTRES MODALITATS
Com dèiem, les agrupacions familiars són una de les modalitats més esteses al grup 3. A Elda, per exemple, agrupar dos carnets adults comporta l'accés gratuït de dos menors de 14 anys, que sense l'agrupació haurien de pagar 30 euros per cap. També a Xàtiva, on busquen generar una major massa social amb el canvi a la presidència, l'agrupació familiar es premia: l'Olímpic ofereix un 15% de descompte en totes les seves modalitat.  Per la seva banda el Reus Deportiu busca incentiva l'arribada de noves altes premiant els abonats ja existents amb un descompte del 20% per cada nou soci que porti a la mateixa zona, de manera que si en porta quatre l'abonament li pot sortir de franc. En el capítol anecdòtic (o anacrònic) hi ha la UE Cornellà, que manté un preu especial per a majors de 65 anys (fins aquí bé) però també per a "senyores", que per 60 euros poden veure els partits del Cornellà quan un home ha de pagar entre 75 euros (abonament) i 100 euros (soci).

XIFRES PROVISIONALS
Encara queden dies per començar la Lliga però alguns clubs ja han donat les primeres xifres que permeten fer les primeres valoracions de les campanyes de captació (encara és hora que l'Hospi la iniciï). On més satisfets poden estar és a Lloseta, on l'any passat a Tercera vorejaven els 70 socis; de moment, la xifra d'abonaments ronda els 400, una xifra fantàstica per a un club que necessitarà de qualsevol euro per garantir la seva aventura a Segona B. D'altres números ens deixen els 1.547 socis del Sabadell a dia 7 d'agost, els 2.900 de l'Hércules (xifra del 6 d'agost), els aproximadament 300 de l'Eldense i Olímpic en la primera onada d'altes i renovacions o els 1.400 d'un Huracán el passat 5 d'agost, la millor xifra per als valencians a aquestes alçades de temporada des de la seva creació l'any 2011.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada