3/8/15

Girats | AE Prat 2-0 CE l'Hospitalet

-> ESCOLTA la roda de premsa de Martí Cifuentes després del Prat 2-0 Hospi.
-> ESCOLTA la roda de premsa de Pedro Dólera després del Prat 2-0 Hospi.
-> L'Hospi acumula el seu desè partit sense vèncer a la Copa de Catalunya i cau eliminat a les primeres de canvi.
-> L'expulsió d'Èric Via o la lesió de Lucas del Campo, contratemps per un Hospi que necessita millorar al davant però que ha tret l'orgull en una segona part millorada.
-> MIRA la galeria de fotos del Prat 2-0 Hospi.

AE PRAT: Toni, Albarrán, Aitor Lario, Murillo, Ricarte (Gerard Rovira, 46'), Putxi, Jaime (Molins, 77'), Javi Lara (Chicho, 83'), Collado (Ignacio, 68'), Nacho (Ferri, 82') i Sascha (Elhadji, 65').

CE L'HOSPITALET: Víctor Ibáñez, Sierra, Èric Via, Aleix, Savall, David Medina, Ton Alcover, Raúl Torres (Lucas del Campo, 46' (Guzmán, 52')), Carreras (Ruibal, 65'), David López i Boris.

Gols: 1-0 Jaime (45', pen); 2-0 Molins (81').

Àrbitre: Brian Díaz Díaz (delegació de Terrassa). Ha amonestat els locals Sascha (50'), Javi Lara (71') i Elhadji (72') i els visitant David Medina (89'). Ha expulsat el visitant Èric Via amb vermella directa (45').

Incidències: partit corresponent a la primera eliminatòria de la Copa de Catalunya 2015-2016 celebrat al Complex Esportiu Municipal Sagnier davant d'uns 500 espectadors i amb una presència important d'aficionats riberencs. Tarda assolellada i amb bona temperatura per la pràctica del futbol. Després de quatre partits l'Hospi ha sumat dos empats i dues derrotes aquesta pretemporada. Ian i Guillem Castell a l'Hospi i Dani Lledó al Prat han completat les convocatòries d'ambdós equips.

Paciència. Era el pitjor partit per a que hagués de passar tot el que ha acabat passant. Amb la pretemporada passant factura en forma de molèsties o de lesions, amb problemes familiars que impedeixen el concurs de futbolistes, amb expulsions que deixen l'equip mig partit amb 10 homes o amb lesions tan inesperades com injustes. El cert és que l'Hospi té molt, moltíssim marge de millora però en una setmana de doble partit, amb molta càrrega de treball, tots els contratemps haguts i per haver han sobrevingut en una tarda per oblidar, en què el 2-0 contra el Prat i la consegüent eliminació de la Copa Catalunya han estat el més positiu. A l'altra costat de la balança, la lesió d'un Lucas del Campo que passarà la nit a l'hospital per tal de conèixer l'abast de lesió que s'ha produït quan feia tot just set minuts que havia substituït Èric Via. Injust destí per a un jove futbolista que tot just començava a veure la llum després de la lesió d'encreuats que el va tenir en blanc tota la passada temporada. Que sigui el més lleu possible.

La particularitat de la Copa de Catalunya provocava que en una setmana carregada Cifuentes no disposés dels jugadors que té a prova (Adrià Escribano ha fitxat pel Júpiter) ni tampoc de Javi Pérez o Miki Muñoz, que encara no tenien la fitxa tramitada a la FCF. Amb aquest panorama, amb Raúl Torres i Castell arrossegant molèsties físiques, el tècnic vallesà ha hagut de fer mans i mànigues per tancar la convocatòria però ha presentat un onze de garanties, que no diferirà massa d'un onze tipus en competició oficial. Primera meitat de respecte, de poques ocasions i de més intenció per part d'un Prat que ha transmès més sensació de perill que no pas l'Hospi. Els riberencs tenen poca presència ofensiva i avui llevat d'algun intent de David López per l'esquerra o d'algun xut llunyà la defensa potablava ha viscut tranquil·la durant el primer temps. Un xut de Rubén Carreras que ha blocat Toni (16') ha estat l'únic xut a porta de l'Hospi durant els primers 45 minuts. Tampoc és que el Prat hagi assetjat la porteria de Víctor Ibáñez, però només les situacions d'estratègia de què han disposat els locals ja han marcat la sensació de domini local. Un domini que s'ha vist premiat en la darrera acció de la primera part, després d'un córner rigorós i d'una mà catedralícia d'Èric Via que, a més, suposava l'expulsió del penedesenc. Amb 10, amb una segona meitat pel davant... i en desavantatge a l'electrònic: Jaime Fuentes transforma la pena màxima i situava l'1-0 just abans del xiulet de l'àrbitre.

El segon temps s'iniciava amb l'entrada de Lucas al terreny de joc per ocupar el lateral esquerre i donar descans a un Raúl Torres que arrossega molèsties a la cama esquerra. Per desgràcia, el concurs de Lucas ha durat 7 minuts, 420 segons abans que el defensa riberenc es trenqués i hagués d'abandonar el camp plorant a l'espera que els resultats determinin l'abast de la seva lesió. En estat de xoc, l'Hospi ha tirat d'orgull per competir i millorar la versió que havia ofert feia vuit dies a Castellar o dimecres a casa contra l'Europa. Tot i la inferioritat, els riberencs han apretat, han cercat la porteria contrària i haurien pogut empatar gràcies a un xut llunyà de Boris, que ha obligat Toni a fer una bona aturada per evitar l'empat (77'). Aleshores el partit ja havia entrat en una dinàmica de bogeria que ha desembocat en el 2-0 definitiu. Abans, Elhadji perdonava el gol després d'una cavalcada que aixecat tothom de la cadira al Sagnier (78'); després, Ignacio estavellava una rematada potent al travesser i Molins aprofitava el refús per empènyer l'esfèrica al fons de la xarxa i fer el 2-0 definitiu (81'). Un mal menor, ja que amb el matx sentenciat els de Dólera encara han tingut el tercer en una nova demostració del que pot ser un dels jugadors de l'any a Tercera: Elhadji Bandeh.