18/8/15

Primer Equip | Balanç de la pretemporada 2015

Dissabte a Cornellà el Centre d'Esports l'Hospitalet va tancar una de les pretemporades més intenses de l'última dècada. Intensa no només pels moviments, entrades i sortides, constants des de primers de juliol, des de dies abans que els riberencs es vestissin de curt per realitzar el primer entrenament un ja llunyà 13 de juliol. Ha estat una pretemporada intensa perquè amb 810 minuts de joc, ha estat l'estiu amb més càrrega de partits des de 2005, igualant els minuts de la pretemporades 2008 i 2009, amb l'equip a Tercera Divisió i amb Julià Garcia i Jordi Vinyals, respectivament, dirigint aquells equips. Els riberencs van tancar una pretemporada irregular quant a resultats però també pel que fa al joc; ha faltat regularitat en un equip que curiosament va transmetre molt bones sensacions en el primer test, contra un equip de Segona com el Llagostera i amb pocs dies de treball a les cames. Posteriorment l'equip ha alternat actuacions fluixes, amb els partits contra l'Europa a l'Estadi o contra el Sants als Històrics com a punts àlgids, i la dinàmica creixent arran de la final del Torneig dels Històrics contra el Granollers.

Bé al darrere, desencertats en atac
El partit de dissabte al camp del Cornellà va ser un reflex del que ha estat la temporada quant a joc i encert en fase defensiva i ofensiva. Estadísticament l'Hospi de Cifuentes deixa bones sensacions en el capítol defensiu: en l'equivalent a nou partits l'equip ha encaixat set dianes, de les quals quatre han estat des del punt de penal (i Víctor va aturar una cinquena pena màxima a la Copa Baix Llobregat) contra el Prat. L'altra xifra de penals és, probablement, la nota més negativa d'una reraguarda que ha rebut els altres dos gols al contracop (Llagostera i Prat) i després d'una pilota aturada (Sabadell B). Pel que fa al capítol ofensiu els riberencs han manifestat problemes durant tot l'estiu, si bé s'ha experimentat una certa evolució a l'hora de generar perill, convertint un doble problema en un de sol a dia d'avui. Amb l'excepció del partit del Prat i fins aproximadament la final dels Històrics els de Cifuentes van tenir força problemes a l'hora de generar ocasions de gol: contra l'Europa a casa i contra el Prat al Sagnier l'equip gairebé no va tenir presència ofensiva i va estar lluny de poder guanyar els partits. Des del partit contra el Granollers, però, l'Hospi ha trepitjat més àrea rival, tot i que contra el Santboià o a la primera part del Cornellà va evidenciar una clara manca d'encert de cara a porteria tot i gaudir de nombroses ocasions de gol. Amb 2 gols, Carreras, Javi Pérez i David López han estat els màxims golejadors d'un equip que tampoc no s'ha vist afavorit ni per la lesió de Boris ni pel pobre rendiment del francès Roy (a prova) ni per la manca del davanter centre que ha de tancar la parcel·la ofensiva.

Minuts repartits amb la calculadora
Amb 540 minuts i un 66,7% del total, Guillem Savall ha estat el futbolista més utilitzat (dels 31 que han vestit la samarreta riberenca) per Martí Cifuentes al llarg d'aquesta pretemporada. El tècnic vallesà ha defensat des del primer dia l'aposta per repartir minuts i esforços des del primer partit i gairebé fins la darrera setmana sempre que fos possible. Per això ha comptat amb futbolistes del Juvenil com ara el suec Aks o amb els nombrosos jugadors a prova que han desfilat per l'Hospi durant aquestes setmanes (el lateral dret Dani Fernández és l'únic que segueix). Només la reglamentació de la Copa Catalunya i l'assaig general contra el Cornellà, juntament amb les baixes generades per les lesions de Lucas, Vales, Agus i Boris, han modificat el planning inicial de Cifuentes. Els futbolistes amb fitxa que van iniciar la pretemporada se situen entre el 45% i el 65% de minuts disputats. Sota pals, Víctor Ibáñez (63,8%) ha estat (i serà a la Lliga) el titular indiscutible; a la defensa, Sierra i Èric Via als laterals i Savall i Aleix a la defensa formarien la línia tipus, tots ells per sobre del 48%; al mig del camp tindríem un doble pivot format per Ton Alcover i Medina, ambdós amb 520 minuts de joc, per bé que Medina també ha actuat com a central en alguns partits. Rubén Carreras també ha tingut protagonisme amb un 60% dels minuts mentre que Puerto, Guzmán i David López, al voltant del 50%, lluitarien per les altres dues places de l'onze ideal de l'estiu. Al davant, la lesió de Boris contra el Granollers ha propiciat que Aitor Ruibal hagi agafat un rol més important (410 minuts, 50,6%).

Resultats i sensacions. De fredes i de calentes.
L'Hospi ha disputat un total de set partits de 90 minuts i quatre minipartits de 45 minuts (dos als Històrics i un parell més a la Copa Baix Llobregat), amb un total de minuts acumulat de 810. Els riberencs han guanyat quatre partits (dos de 90 minuts -Granollers per 1 a 2 i Cornellà per 0 a 1 i dos de 45 a Martinenc i Montañesa), n'han empatat cinc (Llagostera i Sants a un gol i Europa, Santboià i Prat a la Copa Baix Llobregat sense gols) i han perdut dos encontres, contra el Prat a la Copa Catalunya (2-0) i en l'amistós a Castellar contra el Sabadell B (2-0). Si bé en el debut a Palafrugell contra el Llagostera l'Hospi va plantar cara davant d'un equip de categoria superior, els riberencs han tingut moltes més dificultats contra els equips de Tercera (només han derrotat Granollers i Martinenc (aquest a 45 minuts). Contra el Prat (135 minuts) i l'Europa (90 minuts), cap gol i ben poques ocasions de gol generades i a la semifinal dels Històrics contra el Sants, empat a l'afegit després d'un mal partit i una reacció -obligada- a la darrer mitja hora del matx. Només en la darrera setmana de pretemporada l'equip ha tingut continuïtat en el joc: bona imatge a la Copa Baix Llobregat amb la porteria a zero, sense concedir gaire perill en jugada però amb el dèficit golejador (un gol en 180 minuts) com a Taló d'Aquil·les.