31/8/15

#2BG3 | El Contraresum | Verds madurs

Imatge: Albert Costa
Deia Jordi Roger una setmana, just després de derrotar el Barcelona B al temps d'afegit (2-1), que el seu pare li havia dit que en un sol partit ja tenien més punts que l'any passat en quatre jornades. No he escoltat la roda de premsa que va fer ahir el tècnic del Cornellà, però després de vèncer el Badalona per 0-2 els dels Baix Llobregat ja tenen més punts dels que tenien a la jornada 5 l'any passat. Dues victòries en dos partits, sis punts de sis possibles i, sobretot, la sensació positiva d'iniciar un campionat en dinàmica creixent per guanyar matalàs per quan arribin mal dades. Va tornar a sucar Dani Martí, màxim golejador de la Lliga juntament amb cinc futbolistes més. Els verds maduren en una categoria on els grans van sumant (Barcelona B i Huracán són els únics que encara no han guanyat) i on un filial, el Villarreal B, continua al capdavant del campionat després de vèncer l'Olot per 2-0 i d'executar una de les tradicions del món del futbol com són els gols, en plural, de l'ex: Carlos Martínez va sotmetre el seu exequip amb un doblet que manté el minisubmarí com a líder i impedeix que els garrotxins sumin cap punt després de dues jornades.

18 gols, 5 expulsions, quatre penals assenyalats, dos de fallats i dos empats sense gols. Això ja torna als registre habituals. Dissabte el Barcelona B i la Pobla ens deixaven el primer partit sense gols de la temporada per culpa d'Alberto Varo, salvador per als pobletans durant tot el partit però especialment amb el penal aturat a Grimaldo quan ja havíem passat el minut 90. Els de Gerard López sumen un punt de sis, sorprenent per un equip acabat de descendir però habitual en els darrers anys del filial blaugrana a Segona B. L'altre empat sense gols el dibuixaven l'Alcoyano i l'Hércules en un camp del Collao amb aproximadament 3.000 espectadors a les graderies. Molts menys hi havia ahir al matí a Bunyol per viure el primer triomf de l'Atlético Levante aquest curs: 2-0 sobre el Llosetense amb gols de Traver i el joveníssim Pepelu, aquest des del punt de penal. Els balears obren una zona de descens que completen l'Olot, l'Olímpic i l'Hospi. Els de la Costera són l'únic equip del grup que encara no ha marcat: ahir el segon gol a la Lliga de Pol Roigé va donar tres punts a un Sabadell que se situa quart. Els arlequinats avantatgen en un punt el Lleida Esportiu, vencedor d'un duel estrany contra l'Hospi: efectivitat inicial blava, penal aturat pel riberenc Víctor, dues expulsions i sentència lleidatana que clava els de Cifuentes al fanalet vermell després de dues jornades.

La resta de la jornada ens deixava, per exemple, la remuntada en deu minuts màgics d'un Reus Deportiu que no va semblar acusar els problemes extraesportius. Els de Natxo González van haver de capgirar el gol de Dalmau (Espanyol B) mitjançant un doblet d'Édgar Hernández i una tercera diana obra de David Haro, que minuts després seria expulsat i que d'aquesta manera no podrà jugar diumenge... al camp de l'Hospi. No va ser l´únic ex de l'Hospi expulsat, ja que Iban Salvador només va durar sis minuts sobre la gespa abans que el murcià Díaz Escudero li mostrés la vermella directa; abans, Álvaro havia avançat l'Huracán a Paterna però un golàs de Zahibo (el de la jornada, probablement) salvava un punt per als de Curro Torres, que com Huracán sumen dos empats en dues jornades. La victòria de l'Atlètic Balears sobre l'Eldense (2-1) permet els de Siviero sumar quatre punts en sis jornades i el davanter Chando, acumular dues dianes en dos partits.