Etiquetes

19/8/15

#2bg3 | Qui serà el successor de Naranjo?

Imatge: María José Segovia
Hi ha vegades, ho sabem de fa anys, que al grup 3 cal alguna cosa més que un miracle per veure gols. Sempre hi ha una primera vegada: a la Lliga, a la jornada... i, en moltes ocasions, al partit, per bé que molts cops el doble dònut acabi lluïnt al marcador. Altres vegades la pilota llisca per la gespa directa cap a la porteria sense que ningú hi pugui fer absolutament res; l'any passat l'estrena simultània de la Lliga a Torrent, Elx i Vila-real ens va deixar una situació sorprenent: al minut 20 els tres partits (Villarreal B-Reus, Huracán-Atlètic i Ilicitano-Hospi) registraven empat... a un gol! Però sempre hi ha d'haver un encarregat de trencar el gel, un honor que la passada temporada va recaure en José Manuel García Naranjo (Rociana del Condado, 1994). Corria el minut 5 del partit entre el Villarreal B i el Reus Deportiu quan el davanter andalús rebia una passada des de la defensa en banda dreta, marxava d'un parell de defenses roig-i-negres per centrar la seva posició i resolia amb cama dreta davant Édgar Badia per fer pujar el primer gol de la temporada del filial groguet, un gol que finalment donaria un punt als de Paco López. Va ser, també, el primer dels 849 gols (32 menys que la temporada 2013-2014) que es van marcar el curs passat al llarg de les 38 jornades del grup 3 de Segona B. Aquesta vegada Naranjo, que ha fitxat pel Nàstic de Tarragona, no podrà repetir l'honor de ser el primer futbolista a marcar aquesta temporada, però casualment el Reus Deportiu sí que es podria convertir en l'equip que encaixi aquest primer gol.

Dissabte la temporada s'estrenarà a #2bg3 amb un total de sis partits, però serà el derbi tarragoní entre el Pobla de Mafumet i el Reus Deportiu el que monopolitzi l'atenció durant mitja hora, l'estona que passarà abans que comencin el Cornellà-Barcelona B i l'Olot-Alcoyano. Mitja hora la que tindran 22 futbolistes (no fos cas que Alberto Varo i Édgar Badia s'animin) per fer el primer gol d'una Lliga que acabarà el proper 15 de maig de 2016. Nou mesos de competició, 380 partits i un inici trepidant amb partits realment interessants. Veurem si amb dos equips catalans en dansa hi ha algun futbolista català capaç de fer aquest primer gol del curs, una situació que no s'ha produït d'ençà que el curs 2002-2003 els equips valencians i catalans hagin compartit grup. I no és que cap equip català no hagi estat capaç de marcar el primer gol de la temporada, però tant el Sabadell 2008-2009, dirigit per Ramon Moya, com el Gavà 2009-2010 que entrenava Jaume Bonet van veure com dos futbolistes andalusos (l'arlequinat Fernando Carralero i el blaugrana Quino), anotaven el seu primer gol del curs.


Aquest any només un futbolista dels últims tretze obrellaunas podria repetir honor aquesta temporada, el defensa de l'Alcoyano Óscar López. El central valencià, que viurà la seva quarta temporada consecutiva a Alcoi, ja va marcar el primer gol de la temporada 2010-2011 quan jugava amb el Dénia en un calorós matí d'agost al camp de l'Atlètic Balears (1-3). Dissabte (19:00), Óscar López també jugarà com a visitant amb l'Alcoyano, en aquest cas al camp de la UE Olot.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada