Nonstop summer | CE l'Hospitalet - FC Santboià - AE Prat (dimarts, 18:30)

Copa Baix Llobregat, fase de grups | Dimarts, 11 d'agost | 18:30 hores

Nou Municipal de Cornellà
Entrada: 5 euros. Abonament torneig: 10 euros.
Segueix el minut a minut a Twitter amb el hashtag #HospiLive

Ens queixàvem un cop acabades les fases d'ascens que ens esperaven unes setmanes terribles, per dolentes, sense futbol d'aquest que ens agrada (no m'atreveixo a incloure-hi una Copa Amèrica pitjor que un mal capítol de Gym Tony). De cop i volta, tot ha canviat i pels que ens agrada el futbol i ens estimem l'Hospi (per molt que alguns creguin que no), avui tindrem la quarta ració de franja vermella en tan sols sis dies. Els riberencs s'estrenen a la Copa Baix Llobregat després que diumenge s'alcessin amb el XXX Torneig d'Històrics del Futbol Català i, alhora, afronten la darrera setmana de pura preparació abans que les mirades se centrin únicament i exclusiva en el Villarreal B a partir de dilluns. Càrrega i més càrrega per als homes d'un Martí Cifuentes partidari de la disputa d'un volum generós d'amistosos per tal de repartir minuts en una plantilla escurçada per les lesions i pendent, encara, de quatre incorporacions abans que el 31 d'agost tanqui el mercat d'estiu. A les baixes ja conegudes de Marc Vales i de Lucas del Campo, a banda d'Agus Giaquinto (a prova), cal afegir la d'un Boris Garrós que diumenge contra el Granollers va haver d'abandonar el camp al minut 15 per culpa d'una estrebada muscular. L'altre dubte serà el concurs d'un Raúl Torres que no acaba de fer net de les seves molèsties i que el passat cap de setmana no va disputar cap minut al Guinardó.

Imatge: Paco Carrasco / AE Prat
Els riberencs s'estrenaran en aquest torneig a dos quarts de set de la tarda davant el Santboià, que enguany militarà per segon any consecutiu a Primera Catalana. Tal com va passar dijous als Històrics, els riberencs iniciaran el seu camí al torneig davant d'un conjunt dues categories per sota i amb un minipartit de 45 minuts. Els santboians estaran dirigits per Juan Camilo Vázquez, tècnic que l'any passat va classificar els del Baix en segona posició; a la promoció, però, el Santboià va caure derrotat pel Granollers, darrer rival de l'Hospi als Històrics, per un global de 3-6, guarisme que va impedir el retorn a una categoria que els de Sant Boi volen recuperar enguany. Els santboians, que tot just van iniciar els entrenaments el passat 29 de juliol, van disputar diumenge el primer amistós de l'estiu, partit que van perdre al camp del Prat (equip que també jugarà avui contra Santboià i Hospi) per 1-0. L'Hospi es veurà les cares amb un equip que ha apostat per la continuïtat, ja que fins a 11 futbolistes del passat curs han renovat (Cárdenas, Libo, Luís, Buba...); a més els santboians han tancat vuit incorporacions, entre elles les de l'ex riberenc Josele Avellaneda (Santfeliuenc). Santboià i Hospi no s'enfrontaven des de febrer de 2013 en un amistós disputat al Joan Baptista Milà que va acabar amb victòria riberenca per 2-5.

L'Hospi sap que el segon minipartit el jugarà contra el Prat, tot i que l'ordre dependrà de si s'imposa (o no) al Santboià en el primer partit (en cas d'empat es llançaran tres penals per decidir qui s'enfronta primer als pratencs). No cal remuntar-se massa dies per trobar el darrer partit entre Hospi i Prat, dos equips que ja van creuar destins el passat 2 d'agost al Sagnier amb motiu de la primera eliminatòria de la Copa Catalunya. Des d'aleshores, els de Pedro Dólera han disputat dos partits més de preparació, ambdós al Sagnier: dissabte els potablava queien eliminats de la Copa Catalunya a mans del Cornellà a la tanda de penals després d'empatar sense gols al final dels 90 minuts reglamentaris. I l'endemà, com comentàvem anteriorment, els pratencs derrotaven el Santboià per la mínima (1-0) gràcies a un gol de Collado. Com l'Hospi, aquesta també serà l'última setmana amistosa per a l'AE Prat, que el proper 22 d'agost començarà la Lliga a Tercera Divisió al camp del Morell.