Copa de Catalunya | Europa 1-0 RCD Espanyol B

-> ESCOLTA la roda de premsa d'Albert Poch, entrenador de l'Europa.

CE EUROPA: Gianni, Dot, Rubi (Alegre, 91'), Cano, David López (Alberto, 81'), Uri, Fran Bea (Padilla, 61'), Álex Fernández (Josa, 86'), Pedro Bilbao (Torrentbò, 79'), Nils (Rovira, 69') i Poves.

RCD ESPANYOL B: Andrés, Marc Navarro (Carles Soria, 75'), Iago, Aarón (Antonio Cristian, 75'), Galas, Marc Roca, Borja (Álex López, 71'), Dalmau (Borja Martínez Giner, 62'), Álex Serrano (Marc Gual, 62'), Robert i Ripoll (Campuzano, 62').

Gol: 1-0 Cano (55').

Àrbitre: Carlos Calderiña Pavón (delegació de Sabadell). Ha amonestat els locals Uri, Fran Bea, Álex Fernández, Gianni i Padilla i els visitants Álex Serrano, Ripoll, Aarón i Galas.

Incidències: partit corresponent a la primera eliminatòria de la Copa Catalunya celebrat al Nou Sardenya davant d'uns 750 espectadors. Tarda de temperatura agradable amb alguns núvols. Els porters suplents Fer a l'Europa i Rubén a l'Espanyol B han completat la convocatòria.

No és massa habitual que a aquestes alçades veiem un partit de futbol decent, però la intensitat i les ganes que hi han posat l'Espanyol B i, sobretot, l'Europa, han convertit un partit d'un 1 d'agost en un partit que semblava oficial. Finalment els locals s'han sortit amb la seva gràcies a una molt bona segona part, farcida d'ocasions, amb un estil diferenciat del dels darrers cursos... però resolta 'com sempre', a pilota aturada: el capità Cano enviava al fons de la xarxa una falta executada per Álex Fernández, un dels futbolistes més destacats d'un Europa que guanyava el seu segon compromís de l'estiu. Al davant, un Espanyol B que cau eliminat en primera ronda per segon any conscutiu i que encara té marge de millora per cohesionar una plantilla sensiblement més jove que la del curs passat, amb 'maneres' però amb molt de camí per recórrer si vol competir amb garanties en una categoria exigent com és la Segona B, especialment al grup 3.

La primera part ha estat equilibrada, sense un clar dominador però amb molta intensitat per part de tots dos conjunts. A l'Espanyol B li han anul·lat un gol després que Robert Simón engegués una ràpida acció i assistís Dalmau, que enviava la bola al fons de la xarxa en presumpta situació antireglamentària (18'). L'Europa buscaria les bandes per crear perill però sense capacitat de resolució: un xut desviat de Dot a tocar del descans seria l'única acció ofensiva destacable dels locals (41'). A la represa, canvi de decoració i tempesta d'ocasions: Álex Fernández avisava el filial amb un batzac espectacular que s'estavellava contra el travesser (52'), tres minuts abans que el Fran Bea executés una falta directament al segon pal, on es trobava Cano per enviar l'esfèric al fons de la xarxa i establir el definitiu 1-0 (55'). En plena bogeria, Poves topava amb la fusta de la porteria espanyolista (57') i acte seguit era Robert qui acariciava el gol de l'empat, però la bona intervenció de Gianni frustrava l'acció de l'ex de l'Olot (60'). A partir d'aquí, l'Europa ha refredat bé el partit amb el carrussel de canvis i davant la poca clarividència ofensiva d'un Espanyol B que canviaria gairebé tots els jugadors d'atac. Tot i el refresc, el marcador no es mouria i el partit moria al cinquè minut de descompte amb més tensió que no pas perill sobre el terreny de joc. I amb el passi de l'Europa a la següent ronda de la 'seva' competició.