Etiquetes

19/1/14

Viva Canarias! | CE l'Hospitalet 3-2 UE Olot

Un Hospi volcànic. Aquest hauria pogut ser el titular previsible per exemplificar el tercer triomf consecutiu de l’Hospi a l’Estadi. Després del sisme inicial amb el gol d’un Carlos Martínez que ja fa temps que ha deixat de ser Carlitos, l’Hospi ha passat per sobre d’un Olot que les ha vistes quadrades en un primer temps del millor que s’ha vist aquesta temporada tant a casa com a fora. Intensitat i creença a dosis similars per part d’un Centre d’Esports l’Hospitalet que després d’estavellar dues pilotes a la fusta ha trobat el premi del gol gràcies a un Canario tan exquisit com resolutiu. Gran Canària ha tingut un pes vital en els tres gols de l’Hospi: del nord han vingut les dues assistències d’Aridai; del sud, els dos gols de Canario. Pel mig, una nova diana de David Haro que sembla haver-li fet cas a Vinyals amb allò que “si s’ho creu, serà un gran futbolista”. Setè gol de l’extrem vallesà a la Lliga per cimentar un triomf que deixa l’Hospi a nou punts del liderat i el manté a tres de la zona de playoff, també a tres punts del tercer classificat. Triomf no exempt de patiment amb un final de partit que l’Hospi s’ha complicat tot solet permetent l’Olot entrar en un final amb més neguit que perill real. Manteniment de dinàmiques abans d’afrontar el duel comarcal de diumenge al Centenari.

Les baixes de Peque i Mousa obligaven Ramírez a introduir canvis. D’inici, Hammouch ha ocupat el lateral dret i Provencio ha estat titular després de quatre mesos sense fer-ho. També Carreño ha recuperat un lloc a l’onze i ha assegut d’inici Akinsola. El sevillà ha fet avui un dels millors partits del curs i només la fusta ha impedit que es retrobés amb el gol. L’inici ha estat el més igualat del partit, amb un Hospi que ha tingut arribada sense rematada i un Olot que ha conjugat rematada amb encert. Al minut 7, l’Olot s’ha avançat en una falta picada ràpidament per Coro; Craviotto ha desviat el primer xut de Carlos, però no ha pogut fer res en la segona rematada del killer de l’Olot (7’). El gol ha fet a l’Hospi mentre els garrotxins han desaprofitat un grapat de bones ocasions per obrir escletxa a l’electrònic. Carlos ha tornat a posar a prova Craviotto amb una gardela des de la frontal (11’), Corominas ha disparat amb efecte canviat en un bon intent des de la frontal (18’) i de nou Carlos ha desaprofitat una bona centrada del capità Abel Solé rematant, de cap, un xic desviat (27’). Tot i la rematada visitant, la sensació era que l’Hospi podia arribar i empatar en qualsevol moment.

Faltava acabar les jugades i al pas per la mitja hora de partit els de Kiko Ramírez començarien a lligar amb el gol de l’empat. La fusta, però, posaria aigua al vi en dues accions gairebé consecutives: passada deliciosa a l’espai de Provencio cap a Haro i batzac del de l’Ametlla al travesser (31’); després era Carreño qui rematava de xilena al pal dret d’Óscar després d’una passada de Valentín dins l’àrea (33’). El setge riberenc sobre la porteria olotins era absolut. Atac rere atac el gol s’ensumava, tot i que Canario tampoc estaria encertat en un xut fluixet des de la frontal de la gran que blocava Óscar (37’). El premi arribaria quatre minuts abans del descans, després que Óscar rebutgés malament un xut de David Haro i que Canario recollís el refús per colar l’esfèrica per l’únic forat disponible (41’). La primera part encara es faria curta, amb un Hospi encoratjat que encara hauria pogut capgirar el marcador amb una bona acció de Pol Llonch, un cop més incommensurable (44’).

El domini riberenc s’ha mantingut en una segona meitat on el 2-1 ha estat qüestió de temps, el temps que ha trigat l’Hospi en estar encertat de cara a porteria. Abans, Aridai i Haro s’han quedat a prop del gol amb un potent llançament de falta el primer (47’), i en un contracop que no ha acabat de controlar el segon (55’). A la tercera, la vençuda: bona acció d’Aridai (havia d’aparèixer) i obertura a la dreta cap a Haro, que ha clavat una canonada a la pilota per allotjar-la al fons de la xarxa d’Óscar (59’). Coincidint amb el gol, Ramírez ha canviat Carreño per Akinsola i el domini de l’Hospi s’ha mantingut en paral·lel a la passa endavant que ha fet l’Olot, en part per l’entrada d’Uri Santos en detriment de Reverter. Ja al descans, Arnau Sala ha fet entrar Roger en el lloc d’un Xavi Muñoz bastant perdut durant la primera meitat. Amb tot, l’Olot no ha transmès mai sensació de poder empatar fins que l’Hospi ho ha permès amb la seva relaxació, que li hagués pogut costar ben car.

I això que, poc després, de nou Canario resolia amb gran qualitat una nova acció personal d’Aridai per establir un 3-1 que semblava tancar la victòria riberenca de forma definitiva (68’). Més encara, veient les cares dels jugadors titulars i suplents d’un Olot resignat a la superioritat hospitalenca. Akinsola (71’) i Pol (79’) gaudien de dues accions en contraatac per establir el 4-1, però una acció poc contundent en defensa de l’Hospi ha permès Xavi Ferrón plantar-se sol davant Craviotto i batre’l per fer el 3-2 definitiu (81’). Amb deu minuts i escaig per davant, els garrotxins han tornat a creure en un empat que semblava una quimera pocs instants abans. Tot i intentar-ho, però, ha estat Aridai qui més a prop s’ha quedat de marcar amb sengles accions en què el propi desencert, primer (82’) i el bon treball d’Óscar, després (91’) ha impedit que fos el 4-2 el marcador que lluís al final del partit a l’electrònic de l’Estadi. 

FITXA TÈCNICA


CE L'HOSPITALET: Craviotto, Hammouch, Valentín, Moyano, Viale, Provencio (Manel, 64'), Pol, Canario (Quintillà, 80'), Aridai, David Haro i Carreño (Akinsola, 60'). 

UE OLOT: Óscar, Valentín, Hostench, Savall, Canal, Abel, Xavi Muñoz (Roger, 46'), David López (Ferrón, 65'), Corominas, Reverter (Uri Santos, 58') i Carlos. 

Gols: 0-1 Carlos (7'); 1-1 Canario (40'); 2-1 David Haro (59'); 3-1 Canario (68'); 3-2 Ferrón (81'). 

Àrbitre: Víctor Mateo Montañés (Aragó). Ha amonestat els locals Hammouch (41'), Provencio (50') i Pol (88') i el visitant Reverter (25'). 

Incidències: partit corresponent a la 22a jornada del grup 3 de Segona Divisió B celebrat a l'Estadi de Futbol de l'Hospitalet davant d'uns 400 espectadors. Matí ennuvolat. A l'Hospi, Iban Salvador i Álex Sánchez han completat la llista de convocats; a l'Olot, Sergio López i Serra.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada