Etiquetes

3/1/14

Pinzellades #2bg3 | 20a jornada

Atlètic Balears - CD Olímpic
Dissabte, 15:30 | Municipal de Magaluf

Fent la vista enrere, potser des dels temps en què el Canal33 feia els seus partits els dissabtes a dos quarts de quatre que no es jugaven partits a #2bg3 tant d’hora… per la tarda. Dissabte, doble ració de debut d’any a les 15:30 hores. Comença la segona volta per al colíder, un Atlètic Balears que només ha cedit dos punts a Magaluf en el que portem de Lliga. Dues victòries consecutives i dos partits amb Xavi Ginard mantenint porta a zero. Al davant, segurament tingui com a rival sota pals Francis, que recuperarà la titularitat. El malagueny no ha encaixat gol en cap dels últims 8 partits que ha jugat a la Lliga; a la Copa, el Real Madrid n’hi va fer dos (un de penal) en 180 minuts. Veurem com han caigut els torrons tant a Palma com a Xàtiva. Per cert, el partit no el retransmetrà IB3 Televisió. Per cert, mal registre de l’Olímpic en les seves visites a l’Atlètic Balears: cap victòria en 12 precedents en competició nacional... i només dos gols marcats (els anys 76 i 77).

Elche Ilicitano - Levante UD B
Dissabte, 15:30 | Díaz Iborra

Veurem qui és més ràpid: el madrileny Muñoz Piedra a Palma o Cuadra Fernández a Elx. L’àrbitre balear donarà el tret de sortida al 2014 futbolístic d’Ilicitano i Levante B. Dos equips similars si comparem les últimes dues temporades: pólvora amunt i bona proposta (atractiva per a l’espectador). Demà toca que el Díez Iborra torni a acollir un partit dels il·licitans (cinquè canvi d’escenari en només mitja volta) que de ben segur evocarà l’escandalós 1-5 de la jornada inicial. Aleshores, Cristian Herrera va fer el seu primer triplet el dia que debutava a Segona B; veurem si el canari hi serà demà contra els granota, que van agafar aire en forma de punts contra el Constància. Això sí, els de José Gómez no guanyen fora des del 3-4 d’Olot. Dues victòries només a fora, ja que els granota han rebut gol en els últims 20 desplaçaments realitzats: no mantenen clean sheet des del 0-1 a Llagostera... el 12 de gener de 2013.

RCD Espanyol B - UE Olot
Dissabte, 16:00 | Dani Jarque
Sancionats: Marc Caballé (+2) (ESP) / Canal i Abel (OLO)

“Si mireu la paraula al diccionari...”. D’ara endavant, tirarem d’aquesta expressió en totes les pinzellades, però l’Espanyol B-Olot té tela. Les càmeres d’Esport3 (tercer cop que retransmeten un partit de l’Olot, després de l’eliminatòria contra l’Arandina) seran testimoni directe del debut d’Arnau Sala a la banqueta de l’Olot. El damnificat, un Edu Vílchez que ha viscut un acomiadament gairebé tan llarg com una boda gitana (de les de Cuatro). Amb el bagenc, a Olot esperen redreçar un rumb tort davant d’un filial que va acabar l’any amb la cara vermella després del 0-4 de l’Alcoyano. Márquez va picar la cresta als seus jugadors amb una roda de premsa de les que fan època. El primer en fer les maletes sigui, probablement, l’indonesi Arthur Irawan. Els pericos han sumat un punt dels últims 15 en joc; l’Olot, tres dels darrers 27. Entre tots dos, 14 partits sense guanyar. Si la por s’imposa, la ‘X’ serà un valor segur.

Huracán CF - CF Reus Deportiu
Dissabte, 17:00 | Vicent Martínez Català
Sancionats: Fali, Company (HUR) / Folch (REU)

La grandesa del futbol fa que dos equips empatats a punts tinguin sensacions, gairebé, oposades. L’ambició a Manises és màxima i l’equip no està responent (per ara) a tot el que s’esperava d’Huracán. A Reus, per contra, els canvis a l’estiu estan donant un resultat satisfactori. A tres punts de la zona de playoff, els roig-i-negres fa tres mesos i mig que no perden lluny del seu Estadi. Més temps fa encara que l’Huracán no perd a Manises (des de l’11 de març de 2012). Camí dels dos anys d’imbatibilitat en un escenari en què el Reus no ha guanyat en cap de les dues visites prèvies. De fet, en cinc enfrontaments, Huracán ha sumat dues victòries i tres empats contra un Reus que mai ha vençut els valencians. En canvi, sí sap què és guanyar a Manises el seu tècnic, Emili Vicente... entrenador del Lleida Esportiu, l’últim equip capaç de derrotar Huracán a Manises. Veurem si el cercle s’acabarà quadrant... o no.

Villarreal CF B - UE Llagostera
Dissabte, 17:00 | Mini Estadi Villarreal CF
Sancionats: Barón i Tarradellas (LLA)

Per tancar l’any, el líder va estar a punt de fer saltar la banca al Martínez Valero. Els van empatar jugant amb 9 i al darrer minut, però la primera volta dels blaugrana és per emmarcar. També la d’un sorprenent Villarreal B que ha passat el Nadal en plaça noble, amb 31 punts. Arriba el tram decisiu i els blaugrana tenen ara tres enfrontaments davant rivals directes. L’any passat, rebolcada al Mini amb un clar 4-0, la màxima golejada que ha rebut el Llagostera a Segona B, la més àmplia des de gener de 2010 (6-0 a l’Hospitalet, a Tercera Divisió). Amb 26 jugadors utilitzats, el Villarreal B és l’equip que més homes ha fet servir en aquest Campionat. Compte a la franja d’abans i després del descans: el Llagostera ha marcat més de la meitat de gols aquesta temporada entre els minuts 31 i 60, un 60% si ens fixem només en els gols marcats lluny de Llagostera. Mala peça al teler en un partit que enfrontarà el sisè pitjor local a les primeres meitats... amb el millor visitant en els primers temps.

Ontinyent CF - CE Constància
Dissabte, 19:00 | El Clariano
Sancionats: Vicente Flor i Fran Giménez (ONT) / Gaspar (+4) (CON)

Duel blanc-i-negre. Cromàticament parlant... però també pel que fa al destí de tots dos conjunts. Les derrotes de la darrers jornada ancoren ontinyentins i inquers en descens i el partit de dissabte adquireix aires de final. Sisme a la Vall d’Albaida: Nino Lema feia saber a Flor, Jonathan, Huertas, Alberto i Francesc que no comptava amb ells; han arribat ja Cervera i Dani Fernández, mentre que Jaime Jornet i Unai Alba també estan propers a tancar un acord amb els valencians. També a Inca faran canvis: Javi Jiménez, Salcedo i Juanpe. Reforçat l’atac serà l’objectiu per als de Joan Esteva, que juntament amb el Sant Andreu són l’equip menys golejador a domicili (únicament 2 gols). Fa gairebé 37 anys que el Constància no guanya a Ontinyent, si bé és cert que només hi ha jugat tres cops des d’aleshores.

UE Sant Andreu - CD Alcoyano
Diumenge, 11:30 | Narcís Sala
Sancionats: Melo (STA)

En la darrera jornada de la primera volta, el Sant Andreu va perdre la imbatibilitat al Narcís Sala a mans del Mestalla; l’Alcoyano, per la seva banda, desvirgava la Ciutat Esportiva del RCD Espanyol. Els andreuencs són a només punts del descens; l’Alcoyano, amb cinc victòries consecutives i 490 minuts sense encaixar gol afronten el primer partit de 2014 amb l’ànim de seguir retallant distàncies amb els dos equips capdavanters... i amb un partit pendent a Lleida al sarró. Això sí, Sant Andreu és mala plaça per un Alcoyano que només hi ha guanyat en una de les seves 12 visites... l’any 1995 i sobre gespa natural. En artificial, dos empats (1-1) i tres derrotes, consecutives, sense gol alcoià. El Sant Andreu només ha guanyat 1 dels darrers 10 partits oficials, 1 de 8 sense comptar el duel de Copa contra l’Atlético. Serà clau la primera part (bé, com sempre): el Sant Andreu és el 17è pitjor equip al primer temps; l’Alcoyano, el millor.

AE Prat - CF Badalona
Diumenge, 12:00 | Sagnier
Sancionats: Artabe (PRT)

Entre el Clariano, Sant Adrià i el Sagnier, els capítols de la Riera semblaran Disney al comparats amb tant de drama. Sessió de diumenge al Prat. Caixa o faixa per als potablava, que coincidint amb el dia d’Any Nou anunciaven l’arribada de Ramon Borrell (Vilanova del Vallès). Els de Pepe Delgado no guanyen des de la jornada 3 i evidentment no poden pensar en res més que no sigui la victòria. La millora del Badalona té més a veure amb les sensacions futbolístiques que no pas per una qüestió de resultats, tot i que el punt sumat a Lleida els permetia passar les festes fora del descens. Els escapulats porten dues sèries de victòria-empat-derrota i actualment es troben en una de victòria-empat. Seguint la lògica, tocaria triomf potablava. A Segona B, una victòria del Prat (a Badalona) i dos empats (un al Centenari i un altre al Sagnier). Partit de retrobament: Pepe Delgado s’enfronta al seu exequip de les últimes temporades. Veurem si José Kante segueix marcant golassos, com el que li ha valgut endur-se el concurs del #millorgol2bg3 de la primera volta.

Lleida Esportiu - Club Gimnàstic
Diumenge, 12:15 | Camp d’Esports
Sancionats: Pau Bosch i Mata (LSP)

Els Reis Mags tot ho poden, fins i tot fer passar un partit a Lleida pel migdia. Bé, el Constància i l’Atlètic també poden i especialment els segons no són de fer massa regals aquesta temporada. Duel que alguns vendran com històric però que fins ara és inèdit al Camp d’Esports, que va tancar el 2013 amb la decepció de l’empat contra el Badalona. Diu Seligrat que l’objectiu és ser entre els quatre primers a final de temporada, però per això caldrà que les lesions i sancions continuïn respectant una plantilla molt curta (només 17 jugadors utilitzats). Al davant hi haurà un Nàstic que si bé no ha perdut des de l’arribada de Vicente Moreno a la banqueta (2 victòries i 5 empats)... ha sumat els mateixos punts amb el valencià que durant els primers set partits de Santi Castillejo amb els grana. Dada per tenir en compte. A l’anada, 1-2 que també pot tenir pes en la diferència de gols particular entre dos equips cridats a ser a dalt al final de la temporada. S’esperen incorporacions a tots dos conjunts en aquest mercat d’hivern; no pas a la davanter lleidatana, on Mata haurà d’esperar, per sanció, una setmana per obrir el 2014.

1 comentari:

  1. Els seguidors de l'Hospi estarem pendents del partit Huracan-Reus. Un empat entre ells ens deixarien uns llocs més amunt en la classificació. Com sempre gràcies Cristian per la teva implicació.

    ResponElimina