5/1/14

Rei Akinsola | CE l'Hospitalet 1-0 València Mestalla

Galeria d'imatges | El joc amb el titular estava clar. Un gol d’Akinsola ha donat aquest migdia la quarta victòria consecutiva a la Lliga d’un Centre d’Esports que ja és vuitè i que es manté a quatre punts del Villarreal B, quart classificat. L’altra opció era titular amb alguna cosa semblant a “Akinsola regala tres punts a l’Hospi”, però com bé apuntava el riberenc Pol Llonch poc després del partit, els tres punts que ha sumat l’equip aquest diumenge no són cap regal. Davant un rival dur i complicat, l’Hospitalet ha sabut madurar un partit marcat pel fort vent (ja ho diuen els entrenadors, que aquest és el pitjor element per jugar a futbol), amb una primera part on els riberencs han estavellat dues pilotes a la fusta i en una segona part més oberta on només la incertesa del marcador ha semblat fer perillar l’1-0 d’Akinsola, gràcies, un cop més, a una genialitat individual d’Aridai. Important triomf per arrencar el 2014 amb somriure, encarar els Reis amb confiança i afrontar el duel de diumenge a Alcoi amb tota la il·lusió per continuar fent camí, per seguir escrivint pàgines brillants en una temporada que encara té guió per sorprendre tothom.

Dia de novetats a l’onze inicial, en gran part provocades per sancions i lesions. A l’eix de la defensa Valentín ha ocupat el lloc del sancionat Moyano, i Mousa ha ocupat el lloc de Valentín al lateral dret. Akinsola tornava a la titularitat i asseia Carreño a la banqueta, mentre David Haro tornava a la titularitat substituint Pirulo, que aquesta setmana podria passar per quiròfan per ser intervingut d’un pinçament al menisc. Amb aquestes premises i el vent bufant a favor de l’Hospi ha començat una primera part interessant en què els riberencs han tingut més arribada que ocasions durant els primers vint minuts. Jaume ho ha tingut magre per enviar la pilota més enllà de la línia de mitjos a causa del vent, que ha jugat més d’una mala passada als jugadors del Mestalla. Un d’ells, però, ha estat el primer en tenir una ocasió de gol: Cifo provava sort des de lluny amb un xut que blocava Craviotto (21’). Un minut abans, Fernández Brito anul·lava per fora de joc un gol a Akinsola (20’). El nigerià ha estat força actiu en el dia d’avui fins al punt de marcar el gol del triomf.

El visitant Chumbi també ho ha intentat des de la distància (26’), però la millor ocasió dels valencians ha arribat al minut 32, després d’una mala sortida de Craviotto en un córner; el lleidatà ha esmenat l’errada salvant dues rematades visitants dins l’àrea petita, la segona de Nacho Gil quan ja es cantava el 0-1. La resposta de l’Hospi ha estat convincent: David Haro ha acariciat el gol amb un xut amb cama dreta que ha picat el pal dret de la porteria che (34’). L’ocasió ha esperonat un Hospi que ha dominat el tram final del primer acte. Pol Llonch ha tornat a quedar-se a prop de marcar, però en aquesta ocasió ha estat Jaume qui s’ha lluït per desviar amb una estirada més estètica que necessària un bon xut del mig riberenc (40’). Abans del descans, la fusta ha tornat a ser protagonista després que la tanca defensiva visitant desviés un bon xut de Canario (45’). Acte seguit, l’àrbitre xiulava la fi de la primera meitat.

A la represa, el vent ha vist disminuir la seva intensitat i l’Hospi ha aprofitat aquesta treva per continuar amb el seu domini. Més decidit que no pas el rival, una bona recuperació d’Akinsola davant Leuko ha propiciat una bona opció per a Canario, que per poc no ha superat Jaume (48’). El canari, amb un cop a la cama, ha deixat el seu lloc al camp a Dani Provencio, que tornava a vestir-se de curt després de 3 mesos lesionat. El Mestalla no ha tingut massa presència atacant: una de les opcions més destacables ha estat un xut desviat de Manu Molina. Amb Nacho Gil a l’onze i Toni, Tropi i Kaiser a la banqueta, el 25% dels convocats del Mestalla formen par del juvenil de Divisió d’Honor. Tendresa que s’ha vist en l’acció del gol riberenc, en què Aridai ha fet de les seves per fer embogir la defensa valencianista i habilitat Akinsola, que només ha hagut d’empènyer l’esfèrica per fer l’únic gol del partit i celebrar-ho amb els S’Hospitxosos (65’).

El gol ha asserenat els ànims d’un Hospi que ha buscat la sentència aprofitant la velocitat d’Aridai i David Haro. Com en d’altres partits, ha faltat tancar el partit per no haver de patir, tot i que Haro n’ha tingut una de bona amb un xut que ha marxat massa creuat, a l’esquerra de Jaume (81’). També Peque, molt actiu aquest matí, ha disposat de bones opcions en les seves incorporacions a l’atac riberenc, sense trobar porteria. L’expulsió de Provencio per doble amonestació ha afegit més dramatisme al final, tot i que el València Mestalla no ha trobat massa més recurs que el joc directe davant del bon posicionament riberenc. Hammouch ha entrat al camp en lloc d’Aridai i una pilota penjada de Leuko l’ha rematada malament Chumbi, sol al punt de penal, en l’acció més clara dels taronja per haver empatat l’encontre (91’).

CE L'HOSPITALET: Craviotto, Peque, Valentín, Viale, Fragoso, Canario (Provencio, 58'), Pol, Aridai (Hammouch, 86'), David Haro, Mousa i Akinsola (Carreño, 78').

VALÈNCIA MESTALLA: Jaume, Leuko, Gayá, Sergio Ayala, Carlos Delgado, Portu, Lion Kaak (Toni, 65'), Cifo, Nacho Gil (Juan Delgado, 69'), Manu Molina i Chumbi.

Gol: 1-0 Akinsola (63').

Àrbitre: Pablo Fernández Brito (Tenerife). Ha amonestat els locals Fragoso (24') i Mousa (43') i els visitants Sergio Ayala (47') i Juan Delgado (89'). Ha expulsat Provencio per doble groga (65' i 82').

Incidències: partit corresponent a la 20a jornada del Campionat de Lliga del grup 3 de Segona Divisió B celebrat a l'Estadi de Futbol de l'Hospitalet davant d'uns 200 espectadors. Matí fresc a l'Hospitalet, amb vent. A l'Hospi, han completat la llista Iban Salvador i Álex Sánchez. Al Mestalla ho han fet Tropi, Kaiser i Yeray.