Etiquetes

9/1/14

Kiko, de rècord

Que la reacció de l’Hospi arran de la dimissió de Martín Posse és un fet. Només cal veure l’ascens a la classificació pera donar-se del canvi de dinàmica d’un equip que semblava condemnat a patir i que ara torna a ser en moltes de les travesses dels rivals per aspirar a ser un dels quatre primers classificats. Amb prudència i humilitat, sempre: recepta marca de la casa de Kiko Ramírez, principal artífex d’aquesta reacció. I és que només cal fer una ullada als darrers relleus a la banqueta del Centre d’Esports l’Hospitalet per valorar de forma encara més positiva l’arribada del tècnic tarragoní a la banqueta franjavermella. De fet, l’únic relleu amb millors números és Ramon Moya… a Tercera Divisió. Precisament el tècnic de Castellnou de Seana torna a estar d’actualitat ja que tot apunta que es farà càrrec del Castellón (Tercera valenciana) a partir de la setmana vinent.

A Segona B, el relleu de Kiko Ramírez per Martín Posse ha estat el més fructífer si ens atenem a les xifres que ens deixen els 12 partits que ha jugat l’Hospi sota la direcció del tècnic tarragoní: 7 victòries, 4 empats i tan sols 1 derrota, potser en el partit que ningú esperava, contra el Constància. Des de l’arribada del nou entrenador, els riberencs serien els segons classificats en una classificació que lideraria el Llagostera amb 27 punts i que tindria l’Hospi amb només dos punts menys. La solidesa defensiva té bona part de culpa en aquest ascens meteòric dels riberencs; tanmateix, l’Hospi ha mantingut la porteria a zero en 6 dels 12 partits amb Ramírez d’entrenador, mentre que amb Posse a la banqueta l’equip va encaixar gol en els 9 partits oficials (8 a la Lliga i 1 a la Copa del Rei). A partir del creixement ofensiu, l’equip també ha avançat en la parcel·la ofensiva. Amb 32 gols (1 de regal gràcies al 0-3 de Paterna), l’equip té la tercera millor marca del grup, només superada per Llagostera (35) i Ilicitano (34). En els darrers 12 partits, l’Hospitalet ha marcat 24 gols, una mitjana perfecta de dues dianes per partit. 

Són 9 els canvis d’entrenador que l’Hospi ha viscut des que es va estrenar a Segona Divisió B la temporada 1981-82. De tots nou, l’arribada de Kiko Ramírez és la que millors resultats ha ofert, amb un bagatge de 25 punts de 36 possibles, un 69,4% dels punts possibles. D’aquesta manera, Ramírez supera l’entrada de Marc Serrano la temporada 1991-92 en substitució de Jaume Sabaté i Alfonso Martínez Salinas. Tot i perdre els dos primer partits (a Pamplona i a casa contra el Huesca), Serrano va sumar 15 dels 24 punts en joc al llarg dels seus primers dotze partits, amb 7 victòries (entre elles un 5-2 al Barakaldo), un empat i 4 derrotes (també contra Girona i Baskonia). El tercer en discòria és Miguel Álvarez, que va sumar 20 punts de 36 possibles en els 12 partits immediats a la marxa del tristament desaparegut Ángel Pedraza (2010-11). Amb Álvarez, l’equip va guanyar 6 partits (Atlètic, Ontinyent, Alcoyano, Santboià, Mahonés i Benidorm), en va empatar 2 (Gramenet i Sant Andreu) i en va perdre 4 (Castellón, Dénia, UE Lleida i Badalona). Xifres gairebé pastades a les de Martín Esperanza (1983-84) en substitució de Francesc Ricart.

Eixamplat a totes les categories, la millor marca la va establir l’històric Ramon Moya. El tècnic lleidatà va obrir la seva tercera etapa a la banqueta del Centre d’Esports l’Hospitalet agafant-ne les regnes arran de la destitució de Roberto Elvira el curs 2004-05 a Tercera Divisió. Arrancada complicada amb derrota al Mini contra el Barcelona C (2-1) i empat a l’Estadi contra el Rubí (2-2) abans d’aconseguir un patit triomf contra el Manresa (3-2). La victòria contra els bagencs va ser la primera de les vuit consecutives que va sumar l’equip (Granollers, Tàrrega, Cornellà, Vilanova, Vilassar de Mar, FE Figueres i Castelldefels) abans que el Mataró frenés la dinàmica amb un polèmic partit al Maresme. Moya va sumar 28 punts de 36 possibles, fruit de 9 victòries, 1 empat i dues derrotes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada