Etiquetes

24/1/14

Pinzellades #2bg3 | 23a jornada

Aparicio dirigirà el seu partit 370 a Segona B
València Mestalla - CD Olímpic
Dissabte, 16:00 | Antonio Puchades

El duel valencià de la jornada enfrontarà dues de les defenses més sòlides d’aquest tram del Campionat. No descobrirem un Olímpic que ha encaixat dos gols en tres mesos de Lliga i que té un porter, Francis, que pot arribar als 1.101 minuts d’imbatibilitat i apropar-se a les marques de Dino Zoff o de Manolo (Ceuta). El Mestalla no ho posarà fàcil: potencial atacant i millorat al darrera, els de Nico Estévez han rebut únicament tres gols en les darreres set jornades, període en què tan sols han perdut un partit (a l’Hospitalet). Tres partits sense perdre a Paterna que contrasten amb els tres encontres que l’Olímpic acumula sense vèncer (ni marcar) fora de Camp Murta. Francis, Pablo Revert i Álex Vaquero tornen a la que un dia va ser casa seva. El Mestalla fitxava aquesta setmana el migcampista francès d’origen ivorià Wilfried Zahibo (Fuenlabrada). Bona plaça per l’Olímpic, que fa cinc partits que no perd visitant el Mestalla (darrera derrota, 3-0 l’any 1987).

CE Constància - Villarreal CF B
Diumenge, 12:00 | Nou Camp d’Inca
Baixes: Gaspar (+1) i Mateu Ferrer (CON)

La temporada passada, Edu Ramos va donar el primer dels dos triomfs groguets a domicili gràcies a un gol seu a Inca en un partit on l’anècdota negativa va ser l’expulsió del peruà Edison Flores cinc minuts després d’entrar al camp (va durar del 82 al 87). Tots dos van marcar dissabte contra l’Ilicitano i buscaran repetir davant el Constància per trencar la ratxa de tres partits sense vèncer lluny de Vila-real i poder assaltar la zona noble. Els groguets veien com Iván Agudo marxava aquesta setmana amb destinació Elx. Al davant, un Constància que fa tres partits que no perd però sis que no guanya. Tres empats contra Ontinyent, Ilicitano i Olímpic permeten els de Joan Esteva viure fora de tot perill. De moment. Complicat que debuti el darrer fitxatge, l’ivorià Amara Konaté que fins ara ha jugat amb el filial del Lleida Esportiu a Segona Catalana. Enguany, el Constància ha sumat un sol empat (i cinc derrotes) davant d’equips filials.

Elche Ilicitano - Huracán CF
Diumenge, 12:00 | Díez Iborra
Baixes: Amarilla (HUR)

Possiblement un dels partits destacats de la jornada sigui el del Díez Iborra, el que enfronti un Ilicitano que ara mateix és vuitè i un Huracán que ha passat la setmana en quarta posició. Tots dos, però, estan separats per només tres punts, tot i que el 4-0 de l’anada fa complicat pensar en què l’average particular es capgiri. Primer partit de la història entre tots dos conjunts en territori il·licità. Els de Vicente Mir han guanyat un partit dels darrers set que han jugat, però no és menys cert que només han perdut un (l’últim) dels darrers vuit disputats. Més productiu està l’Huracán, que fa quatre partits que no perd i que és l’únic l’equip que ha fet el 9 de 9 en aquesta segona volta. El Badalona és l’únic equip que li ha fet més de dos gols a Huracán en les últimes 10 jornades. Setmana d’incorporacions a tots dos conjunts: l’Elche fitxava Iván Agudo (Villarreal B) i veia marxar Cuerva al Toledo; l’Huracán rebia de nou Fabiani després del seu pas pel futbol indi.

Club Gimnàstic - UE Sant Andreu
Diumenge, 12:00 | Nou Estadi
Baixes: Pablo Marí (GIM) / Ander Vitoria (STA)

El Sant Andreu vol trencar la mala ratxa a domicili
De nou, jornada farcida de duels catalans, tres dels quals es viuran diumenge al migdia. Un d’ells, el del Nou Estadi, enfrontarà equips amb sensacions diferents. El Nàstic no ha perdut des de l’arribada de Vicente Moreno (10 jornades sense conèixer la derrota). Per la seva banda, el Sant Andreu perdia dimecres davant l’Ontinyent (2-3) una oportunitat d’or per deixar la referència de descens a vuit punts. I a més, els andreuencs juguen fora de casa... Els de Patxi Salinas són el segon pitjor visitant del Campionat, l’únic que no coneix la victòria a domicili; de fet, el Sant Andreu fa mes d’un any que no guanya lluny del Narcís Sala. Contrasta amb la ratxa com a local d’un Nàstic que no perd al Nou Estadi des de la primera jornada. Els grana viuen envoltats de constants rumors de mercat amb Pablo Marí, Aleix Coch, Lucas Viale i Manu Reina com a noms propis; al Sant Andreu, Francis Ferrón feia les maletes per marxar a La Hoya Lorca. Només una derrota del Nàstic contra el rival de diumenge a Segona B i al Nou Estadi.

UE Llagostera - AE Prat
Diumenge, 12:00 | Municipal de Llagostera

Segon classificat contra cuer serien faves comptades i anul·lacions en cases d’apostes si no fos perquè això és el grup 3 de Segona B i, com deia Nino Lema, competir t’obre les portes de qualsevol partit. Això passarà diumenge a Llagostera, més encara veient d’on ve un Llagostera que enllaça tres derrotes seguides, quatre partits sense guanyar i que ha perdut el liderat i un Prat que contra el Reus aconseguia el seu segon triomf del curs després de 18 jornades sense guanyar. Res que doni punts, però molt per aportar confiança al conjunt de Pepe Delgado, que ahir oficialitzava la marxa de Víctor Oribe i també la d’Álvaro Parra. Amb tot, el sotrac dels blaugrana converteix els de Carrillo en un equip perillós, d’orgull ferit i que sortirà a menjar-se un rival que torna a jugar-s’ho tot. O més. Com sempre, planarà l’ombra d’un doble donut, d’un 0-0 que curiosament mai s’ha donat en categoria nacional en territori llagosterenc. Parlant d’ex: retorn d’Artabe i Àlex Granell al Gironès.

UE Olot - Atlètic Balears
Diumenge, 12:00 | Estadi Municipal d’Olot

Tal com recordava aquesta setmana el narrador de Ràdio Olot, David Planella, l’Olot no jugava com a local a les 12 des de finals de 2006, en un 1-0 contra el Lloret, a Primera Regional... amb el capi Abel Solé com a golejador (de penal). Arnau Sala vol la primera victòria contra un Atlètic Balears marcat per una setmana complicada amb la marxa del president Dani Fiol com a fet destacat. Inici de 2014 complicat per als de Nico López, que han sumat 2 punts de 9 possible, però que tot i afegir-hi problemes extraesportius han aconseguit recuperar la primera posició a la classificació. Més necessitat està un Olot que vol trencar la ratxa de 12 jornades consecutives sense conèixer la victòria. Tot i la diferència a la classificació, els olotins tenen un partit factible contra l’Atlètic per començar a remuntar posicions i sortir de la zona de descens. Això, a l’espera d’alguna incorporació abans del dia 31.

CD Alcoyano - Ontinyent CF
Diumenge, 17:00 | El Collao
Baixes: Juanjo Pereira i Fernando Martín (ONT)

Lema, confiat a sorprendre l'Alcoyano
Un Alcoyano-Ontinyent sempre és un partit bonic de veure. Potser no per gaudir d’un futbol estètic, però sí per veure l’essència de la Segona B en un escenari mític com cap. La victòria de dimecres a Sant Andreu dóna ales a un Ontinyent que tanca la setmana a només dos punts de les places de salvació. L’equip ja va millorar contra el Mestalla, un cop les nombroses incorporacions (i encara en queden) s’han anat adaptant a la situació, a Lema i a Ontinyent. Duel regional davant d’un Alcoyano que ahir queia eliminat de la Copa RFEF després d’empatar al Collao contra el Novelda (1-1) i no poder superar el 2-1 de la Magdalena. Els de Porras busquen redempció a la Lliga després de nou jornades sense conèixer-hi la derrota, fruit de 5 victòries i 4 empats. Això sí, els alcoians no coneixen la victòria en aquest 2014, on han empatat tots tres partits i, tots tres, amb l’1-1 com a marcador final. Cara a cara, l’equip menys golejat (Alcoyano, 12) i el segon que més encaixa (Ontinyent, 37). Retrobaments: Unai Alba, Berna i Dani Fernández tornen a Alcoi; els alcoians Rangel, Javi Rubio, Óscar López i César Remón van passar per l’Onti. Els de la Vall d’Albaida fa cinc precedents que no guanyen al Collao (2 empats i 3 derrotes).

Levante UD B - Lleida Esportiu
Diumenge, 17:00 | Ciudad Deportiva Levante UD
Baixes:

El primer precedent de la història a Bunyol entre Levante B i Lleida Esportiu presenta intensitat i emoció a parts iguals. Dos equips amb filosofia futbolística gairebé antagònica que lluiten per fites ben diferents. Els blaus han sumat més punts a domicili que no pas els granota com a local. De fet, els de José Gómez no més han aconseguit vèncer Atlètic, Constància i Villarreal B a casa, tot i que arriba a la cita amb dues victòries consecutives com a local. 14, per contra, són els partits que fa que no perd l’equip de Toni Seligrat, que confia en una ensopegada d’Huracán a Elx per poder accedir a la zona de protagonistes positius. Els lleidatans no perden lluny del Camp d’Esports des del 5 d’octubre contra Huracán, rival que va derrotar el filial llevantinista la passada setmana. Fa uns dies, el Levante anunciava la baixa del porter Pablo Coronado.

CF Reus Deportiu - RCD Espanyol B
Diumenge, 17:00 | Estadi Municipal de Reus
Baixes: Rubén Duarte (ESP)

Això de la Segona B és una autèntica muntanya russa i si no que ho preguntin a Reus. Mal inici, magnífica remuntada, plaça de playoff, arriba el líder, 0-3 i cap avall. Ara els roig-i-negres són més a prop del descens (de l’Espanyol B), que no pas d’Huracán & company. Potser per evitar una caiguda més evident, els d’Emili Vicente tancaven dues incorporacions aquesta setmana: Édgar Badia i Jorge Giménez. Quatre derrotes seguides i sis partits sense guanyar és la ratxa que volen frenar els reusencs. Al davant, un equip també en depressió, un Espanyol B que aquesta setmana executava un relleu cantat a la banqueta: destituït Manolo Márquez, el segon entrenador Sergio González (més afí a Lardín) agafa les regnes del filial perico, ancorat en zona perillosa i que suma vuit jornades sense guanyar (3 punts de 24). L’estrena de l’exriberenc no va poder ser pitjor: derrota per 4-1 a Saragossa i l’equip eliminat de la Copa RFEF. O ben mirat, potser l’eliminació va ser la bona notícia per focalitzar l’atenció en la Lliga.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada