Etiquetes

25/1/14

Miren amunt | CF Badalona - CE l'Hospitalet (diumenge, 12:00)

Hi ha moments de la temporada, certs partits, en què la classificació obliga i defineix, però amb matisos. 11 punts separen Badalona de l'Hospitalet a la taula classificatòria, una diferència major que la que puguin indicar les plantilles de tots dos equips. Immers en una trajectòria irregular, el quadre escapulat continua batallant per sortir de la zona d'incendis des que va començar el campionat; se n'ha sortir un Hospi que ha agafat aire, que ha transformat la creença en les seves pròpies possibilitats en una ratxa de resultats positius i que, evidentment, s'ha cregut la possibilitat de continuar creixent, de seguir mirant amunt. El playoff és a tres punts, objectiu accessible quan encara queden 16 partits per davant. Però compte perquè el camí serà qualsevol cosa excepte un camí de roses: demà l'equip no rendeix visita al quart classificat; visita el Badalona, el Camp del Centenari... Una plaça i un rival complicat, que amaga molt més potencial del que les fredes xifres puguin indicar. De nou, alerta: el favoritisme sovint no és més que un arma del petit per confiar el rival.

El Badalona
És complicat establir la clau de la irregularitat del Badalona al llarg d'aquesta temporada 2013-2014. Ben mirat, o pensat, potser aquesta irregularitat és la clau: manca de constància, de continuïtat a l'hora de traslladar el treball setmanal al partit, a l'hora de transformar la teoria en resultats positius. Només així s'entén que els de Piti Belmonte encara no hagin aconseguit enllaçar dues victòries seguides en el que portem de curs. Cert és que la producció futbolística ha millorat respecte de l'inici del Campionat, quan els badalonins van empatar els quatre primers partits, van perdre els quatre següents i no van sumar el primer triomf fins que va passar pel Centenari l'Alcoyano a la novena jornada (2-0). I és que el Centenari és l'escenari més fiable per als del Barcelonès Nord. Tanmateix, quatre de les cinc victòries s'han aconseguit com a local, on el balanç escapulat des que es va guanyar el primer partit deixa clar que la tasca per a l'Hospi no serà fàcil: quatre victòries, un empat i una sola derrota contra el Llagostera (2-3).

Després de no marcar en cap dels tres primers partits, el Badalona ha marcat en els set darrers partits que ha jugat a casa. Amb 19 gols, els de Belmonte són el tercer equip menys golejador del Campionat. La manca de continuïtat d'Enric Gallego i els plans B a què ha hagut de recórrer Piti per buscar referència atacant en tenen bona part de culpa, ja que els joves Jordi Sánchez i Moha no han acabat sent solució per als escapulats, que en canvi sí mantenen un bon nivell defensiu. Amb 21 gols, són tots just el setè equip que menys gols encaixa: al Centenari, només l'Olímpic i el Llagostera han estat capaços de marcar-hi més d'un gol. Culpable n'és Marcos, assegurança escapulada sota pals per tercera temporada consecutiva. Amb tot, el partit tindrà un grau més de complicació arran del darrer resultat dels badalonins.

La derrota per 3-1 a Sant Andreu va anar acompanyada d'un partit fluix dels de Piti Belmonte, que es van veure superats en joc durant bona part del partit. Com si d'un accident es tractés, el tècnic escapulat confia que l'efecte Centenari prevalgui demà contra l'Hospi, un partit pel qual el Badalona recupera Joaquín, que es va perdre per sanció el partit al Narcís Sala. És la bona notícia que contrasta amb les baixes dels sancionats Sergio Maestre i John Neeskens (que van veure la cinquena groga a Sant Andreu) i dels lesionats Robert Costa i Enric Gallego, baixes que sens dubte obligaran Piti Belmonte a introduir canvis. El més probable, veient els precedents, és que torni a apostar pel canari Abraham com a referència ofensiva de l'equip. De fet, el de las Palmas és el màxim golejador de l'equip amb 7 dianes, un 37% del total dels gols escapulats.

L'Hospi
Si un canari és referència golejadora del Badalona, dos van fer-la grossa a l'Hospi diumenge passat. Aridai i Canario van erigir-se en noms protagonistes d'un gran partit a nivell coral contra l'Olot. Triomf treballat, 3-2, amb remuntada inclosa i patiment final per seguir escalant posicions. L'equip no va retallar diferències respecte a la quarta posició, però sí contra uns líders que cada vegada ho són menys. Amb tot, el discurs és clar: anar partit a partir i no fer volar coloms, per bé que la bona dinàmica de l'equip convidi a il·lusionar-se. Un equip que la propera setmana comptarà, mínim, amb un nou integrant arran de la marxa de Dani Fragoso, que dimarts aconseguia la baixa del club per marxar a jugar als Estats Units. El nom que més sona per ocupar el seu lloc és el de Lucas Viale, però la seva relació contractual amb el Nàstic (tot i la manca d'oportunitats) és l'entrebanc més gran per poder tancar l'operació.

De cara al partit de demà a Badalona, Kiko Ramírez podrà comptar de nou amb el concurs dels laterals Peque i Mousa, que no van ser davant l'Olot per sanció (cinquena groga). Pel mateix motiu, demà es perdrà el partit Dani Provencio, que contra els garrotxins va veure la cinquena amonestació del curs i haurà de tornar a descansar. Amb Provencio també estarà Pirulo, que després de passar pel quiròfan s'estarà uns dos mesos de baixa aproximadament. Sense Fragoso, la participació de Manel Gómez a l'onze inicial sembla més que cantada; l'entrada de Peque per Hammouch, més dubtosa després que el capità riberenc fes un partit més que acceptable davant l'Olot. Al davant, el dubte de sempre: saber si bé Carreño o bé Akinsola, que feia anys aquesta setmana, ocuparà la punta de l'atac riberenc.

CF BADALONA - CENTRE D'ESPORTS L'HOSPITALET
Diumenge, 26 de gener - 12:00 hores - Camp del Centenari
Jornada 23 - Campionat de Lliga del grup 3 de Segona Divisió B

Possible onze del Badalona: Marcos, Fran Grima, Bermudo, Cárdenas, Joan Castillo, David Lázaro, Puigdollers, Joaquín, Boniquet, Abraham i Lolo.

Possible onze de l'Hospitalet: Craviotto, Peque, Valentín, Viale, Moyano, Manel, Pol, Canario, Aridai, David Haro i Carreño.

Àrbitre: David Jesús Pinto Herrera (Tenerife).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada