Etiquetes

7/1/14

Mercat d'hivern | 1a part

Quan érem joves (i cada cop ho som menys), quan no fèiem alguna cosa bé a l'escola (vaja, que suspeníem) havíem d'anar a setembre. Era una segona oportunitat per redreçar el que s'havia fet malament durant el curs. En futbol, concretament a #2bg3, els equips tenen aquest mes de gener una oportunitat per acabar de perfilar les seves plantilles amb l'ànim d'aconseguir els seus objectius. És el mercat d'hivern, un espai temporal, no físic, on els equips busquen gangues que els puguin solucionar els problemes defensius o golejadors que han mostrat durant la primera volta. O pels que tenen diners, cercar aquell salt de qualitat per mirar encara més amunt, per ambicionar el màxim. D'altres, possiblement, es conformaran amb no veure modificat el seu planter: les bones arrencades d'alguns conjunts han fet créixer com bolets els pretendents de molts jugadors que amb prou feines ningú volia el passat estiu i que ara són tronistes d'un bon grapat d'equips. Arriben setmanes de rumors, mentides i, fins i tot, alguna veritat. Unes setmanes de mercat d'hivern que anirem repassant, com sempre (quan no esborrem les entrades de forma accidental), al Blog de l'Hospi.

Fugir del pou
És tradició al grup 3 de Segona Divisió B veure com els equips de la zona baixa són els primers a moure fitxa. Habitualment també s'hi suma l'Alcoyano, però això ho veurem més endavant. El gran animador d'aquests primers dies de mercat ha estat l'Ontinyent. Ancorat en zona de descens des de la segona jornada, l'equip de Nino Lema busca un salt de qualitat que els permeti assolir la permanència. Com que abans d'entrar cal deixar sortir, els damnificats han estat el porter suplent Jonathan Barrueco (2 partits, 4 gols encaixats), el defensa Huertas (6 partits, 0 gols) i el migcampista Alberto Botella (16 partits, 0 gols). Amb ells, jugadors com Vicente Flor, Francesc o fins i tot el punta Oskar Martín han sonat per ampliar la llista de baixes, però la situació econòmica de l'Ontinyent no permet massa excessos i tot i no comptar amb la plena confiança de Lema, algun d'ells podria continuar en aquesta segona volta.

L'Ontinyent ha fet feina per la via ràpida. Imatge: Sergio Sanz
El tècnic gallec de l'Ontinyent, però, ja compta amb quatre recanvis que aporten, d'inici, experiència a Segona Divisió B. La porteria es reforça amb el retorn als camps d'Unai Alba, fins ara sense equip i després de dues bones temporades a Oriola i a Alcoi, on no el van voler renovar. D'Alcoi precisament arriba el polivalent Dani Fernández (només 14 minuts jugats); Fernández ja va jugar a Dénia amb Nino Lema, i pot actuar tant com a central com al mig del camp. La tercera arribada és la de Cervera, un migcampista organitzador que ha estat aquesta primera volta a l'Écija i que va passar pel futbol base del Villarreal, per l'Espanyol B i per l'Orihuela. Finalment, la quarta incorporació tancada a dia d'avui és la del davanter Jaime Jornet, un altre que l'any passat també va ser a les files de l'Alcoyano però que aquesta primera volta estava jugant al grup 13 de Tercera defensant la samarreta del Yeclano Deportivo.

També el Prat és un dels equips cridats a moure el mercat d'hivern. De moment, fa uns dies els potablava ja van anunciar l'arribada de Ramon Borrell, que després d'acabar el curs passat a la Peña Sport havia jugat 3 partits enguany amb el Vilanova del Vallès en categoria territorial. 247 partits d'experiència són una garantia per part del vallesà. S'esperen, mínim, dues incorporacions més que obligaran Pepe Delgado a donar 2-3 baixes de la plantilla actual. En aquest sentit, Albert Vivó sembla tenir força números per ser el primer, mentre que Antonio Matas podria ser el següent en acompanyar l'ex del Gavà. L'objectiu, sobretot, reforçar les possibilitats atacants d'un equip que només ha marcat 8 gols en les 20 jornades disputades fins el moment.

Aquesta equipació no és l'únic novedós del Constància. Imatge: Sergio Sanz
També busca un salt de qualitat el Constància, que abans de tancar l'any anunciava la marxa de tres homes. Xavi Jiménez (4 partits, 119 minuts, cap gol), Juanpe (3 partits, 59 minuts, cap gol) i Salcedo (3 partits, 163 minuts i cap gol) causaran baixa en aquest mercat d'hivern (de moment encara no tenen destinació). Vistes les baixes, sembla que l'aspecte ofensiu serà també l'aspecte a reforçar per un quadre que només ha marcat 12 gols en 20 jornades. La primera solució és Tito, davanter de l'Alavés B i que la passada temporada va marcar 4 gols en els 32 partits que va jugar a #2bg3 amb el Binissalem. Caldrà veure si la secretaria tècnica del club del Raiguer decideix buscar a Tercera Divisió o bé recorre a jugadors sense fitxa o sense minuts en d'altres clubs de la península.

Els filials, tranquils
El Mestalla no té previst massa moviments al llarg d'aquest mes.
Tenir un filial a Tercera Divisió (Villarreal) o els equips juvenils a Divisió d'Honor ajuda Villarreal B, Ilicitano, Levante B, Mestalla i Espanyol B a tenir fons d'armari per afrontar aquesta segona volta. Els dos primers es disputen a dia d'avui la darrera plaça de playoff; els groguets han cedit Toño al Recreativo i tindrien la vista situada en Saúl García (Racing) per substituir el lateral. Per la seva banda, l'Ilicitano suplia la baixa per lesió d'Álvaro amb la repesca de Sergio León, que ja ha marcat 3 gols amb els il·licitans. El Levante B sí que buscarà reforçar la plantilla aportant un grau d'experiència que l'ajudi a madurar els partits per tal de fugir de la zona de descens. Menys clar sembla aquest aspecte en un Mestalla amb una plantilla àmplia i de qualitat, mentre que a l'Espanyol B l'única novetat a dia d'avui és la baixa de l'indonesi Arthur Irawan, que només ha debutat enguany en Copa Federació i que farà les maletes cap a Màlaga.

Grans que busquen un plus
L'Alcoyano busca l'excel·lència en una plantilla de ja gran qualitat.
Alcoyano i Nàstic (també Huracán) seran els favorits que mouran més el mercat aquest mes de gener. Els alacantins són un clàssic d'aquest període de fitxatges i, de moment, ja l'han aprofitat per pescar a Noja, d'on arriba Nacho Rodríguez, un davanter de 32 anys que va jugar durant 5 temporades amb l'SV Ried a Àustria. Per contra, causen baixa Dani Fernández (Ontinyent) i Adrián Gallardo, que torna al grup 4 per fitxar pel San Fernando. En paral·lel, Julio de Dios serà la segona incorporació de facto un cop s'hagi recuperar plenament de la greu lesió que va patir durant la pretemporada. Com que l'argentino-suís Kevin Gissi té fitxa amb el filial de Regional Preferent, l'Alcoyano encara disposaria d'alguna fitxa lliure més per acabar de perfilar una plantilla que, tot i respirar a set punts dels colíders, fa pinta de màxim aspirant al Campionat de Lliga del grup 3 de Segona Divisió B.

L'arribada de Vicente Moreno a Tarragona, per la seva part, ha impedit veure perdre els grana. Lectura positiva per no recordar que els grana han guanyat únicament dos partits (Levante B i Villarreal B) dels darrers vuit disputats. El primer objectiu de la direcció esportiva és aconseguir la desvinculació de Lucas Viale i de Beñat. No serien els únics en poder marxar, ja que segons anuncien Esports del Camp i Diari de Tarragona, Tomeu Nadal i Pablo Marí tindrien ofertes del Leganés i el futbol libi, respectivament. Així les coses, l'única arribada pràcticament tancada és la d'Iván Aguilar, atacant malagueny que la setmana passada es va desvincular del Xerez de Tercera Divisió.

José Ignacio Hernández buscarà la manera de millorar la cara d'Huracán 13-14.
Per la seva banda, Huracán disposa a dia d'avui d'una fitxa disponible (la que va habilitat el no fitxatge del mallorquí Kamal). La irregular primera volta dels valencians fa inevitable pensar, mínim, en 1-2 reforços que aportin alguna cosa més al bloc que dirigeix Iñaki Alonso, que tot i ser sisè a la classificació encara no ha dormit cap setmana en posició de playoff. Sí ho ha fet un Lleida Esportiu que també buscarà algun reforç per eixamplar una plantilla curta. Seligrat només ha fet servir 17 jugadors al llarg dels primers 20 partits; si les lesions fan de les seves, els blaus se'n podrien ressentir. Veurem si la burocràcia permetrà debutar l'ivorià Amara Konaté. En el capítul de rumorologia, tornen a sonar algunes ofertes per a Jaime Mata, jugador franquicia dels lleidatans. En aquest sentit, la parcel·la atacant té els màxims números de veure's reforçada. Un dels noms que sonen és el del jove Sergio Buenacasa, l'any passat al juvenil del Barcelona i que enguany és al futbol italià amb la Juventus.

Pocs canvis si no marxa ningú
En aquesta tesitura estan la resta d'equips. Especialment Llagostera i Atlètic Balears, conscients que la gran primera volta realitzada ha revaloritzat alguns dels seus jugadors. En aquest sentit, la nova relació entre el Girona i el Llagostera faria més viable el transvassament de jugadors de la localitat del Ridaura cap a la capital. Un dels noms que s'havia arribat a apuntar és el de Salva Chamorro, absent per lesió des de fa unes quantes setmanes. Per la seva banda, la situació econòmica no permet massa luxes a Magaluf, on Nico López en farà prou si aconsegueix mantenir el bloc que tan bon rendiment li ha donat en aquest primer tram de la Lliga. Tampoc l'Olímpic, amb una primera volta correcta a la Lliga i il·lusionant a la Copa, mourà massa aquest mercat d'hivern.

L'economia dictarà si aquesta foto de família canviarà al Narcís Sala.
Una situació econòmica que també tindrà una influència important a Badalona i a Sant Andreu, on tot i la marxa irregular de tots dos conjunts no es preveuen grans canvis. Especialment a Badalona, on abans d'entrar caldrà deixar sortir algun jugador per habilitat alguna fitxa; amb tot, la irrupció del juvenil Cristian Carracedo suposa aire nou per als de Piti Belmonte, que han sumat 5 dels darrers 9 punts en joc. En aquest sentit, el Sant Andreu també voldria reforçar la parcel·la ofensiva, ja que l'equip només ha marcat 16 gols en 20 partits de Lliga. Francis Ferrón és el davanter més entonat, però no n'hi ha prou per respirar tranquils, amb l'equip només 2 punts per sobre d'un zona perillosa on hi ha equips com la UE Olot.

Els garrotxins segurament esperaran a finals de mes per perfilar les seves incorporacions. Amb un potencial ofensiu important, els esforços es podrien concentrar en reforçar l'eix de la defensa amb algun jugador expert que hagi comptat amb pocs minuts al seu equip. Amb tot, la darrera paraula és d'un Arnau Sala que precisarà de més partits i entrenaments per veure què necessita l'equip. Més clar ho té el Reus Deportiu, que comptarà amb el retorn del davanter basc Asier Eizaguirre com a reforç més important, un cop l'exHospi ha superat la seva greu lesió. Tot i el sotrac de resultats de l'equip, el Reus tampoc és dels equips amb més urgències a l'hora de reforçar un planter que li ha donat un rendiment de notable en aquesta primera volta.

I l'Hospi, què?
Doncs podríem encabir el Centre d'Esports l'Hospitalet en el darrer grup d'equips. Si no marxa ningú, tant Ramírez com Cárcel han manifestat la seva satisfacció amb la plantilla actual del Centre d'Esports l'Hospitalet, que de totes maneres té una fitxa lliure en cas que hi hagués algun 'saldo' que ajudés l'equip a fer un salt de qualitat. La bona marxa de l'equip des de l'arribada de Kiko Ramírez (25 punts de 36 possibles) mostra el potencial que té l'equip dissenyat durant tot l'estiu per Quique Cárcel, tot i el mal inici que es va cobrar la dimissió de Martín Posse com a tècnic del Primer Equip del Centre d'Esports l'Hospitalet.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada