14/1/14

Nahuel, el dotzè #2bg3 a debutar

Nahuel (dreta) amb Bruno, després del debut al Madrigal. Imatge: Twitter Nahuel
L'argentí Nahuel Leiva (Villarreal B) va debutar ahir amb el Primer Equip del Villarreal CF a Primera Divisió en el transcurs del partit que va enfrontar els groguets amb la Real Sociedad (5-1). Als seus 17 anys, Nahuel (Rosario, Argentina, 1996) feia una donava passa en el seu meteòric ascens en el món del futbol. Sensació ja a Segona Divisió B per la seva precocitat, l'argentí estrenava ahir samarreta amb el dorsal 44 per agafar el relleu del seu company al filial Moi Gómez, al pas pel minut 66 de partit. I és que el Villarreal B és, amb 4 jugadors, l'equip del grup 3 de Segona Divisió B que més homes ha vist jugar de forma oficial aquesta temporada amb el seu Primer Equip (Moi Gómez, Pablo Íñiguez, Edu Ramos i, ara, Nahuel). De fet, amb el debut de l'argentí són ja dotze els jugadors de #2bg3 que han disputat algun minut amb el Primer Equip bé en Lliga, en Copa del Rei o, fins i tot, a l'Europa League.

Qui ha gaudit de més minuts és un Moi Gómez que ja ha disputat 335 minuts repartits en 7 partits (4 de Lliga i 3 de Copa del Rei) amb el Villarreal de Marcelino García. El segueix de ben a prop el llevantinista Camarasa, que tan sols ha jugat tres minuts menys que Gómez amb el Levante de Joaquin Caparrós: 332 minuts en 5 partits (2 de Lliga i 3 de Copa del Rei). De fet, si el Villarreal B és l'equip que més jugadors ha fet debutar aquesta temporada a Primera/Copa del Rei, els granota els segueixen la pista amb 3 jugadors. A banda de Camarasa, el defensa Jordi López (66 minuts a Vallecas a la Copa) i l'atacant Jason (1 minut contra el Sevilla a la Lliga). Tot i ser el quart en minuts, un dels més destacats ha estat el canari Cristian Herrera, que ja ha marcat dos gols amb l'Elche (contra València i Sevilla, sempre al Martínez Valero) en les 6 estones (159 minuts, partit titular a la Copa) de què ha disposat amb Fran Escribá a la Copa del Rei.

El valencianista Gayá ja ha debutat a Europa. Imatge: AFP
L'altre nom destacat és el de José Luís Gayá, que encara en edat juvenil ja ha debutat amb el Primer Equip del València... a l'Europa League. Va fer-ho a casa, a Mestalla, en un dels darrers partits de Miroslav Djukic com a tècnic valencianista i contra el Kuban Krasnodar rus. Aquell 12 de desembre, el jove jugador de Pedreguer va disputar els 90 minuts en el partit que el València va empatar contra el Kuban (1-1). De nou, l'Espanyol és l'equip que menys confia en el seu planter; de fet, l'únic a debutar aquesta temporada ha estat el lateral Carlos Clerc, que va jugar 68 minuts al camp del Villarreal. De fet, Javier Aguirre només ha fet jugar Clerc i Víctor Álvarez des que va arribar a la banqueta espanyolista; de fet, Álvarez va ser jugador de factor del Primer Equip, ja que només va disputar 90 minuts amb Longhi a Segona B la passada temporada.