Etiquetes

17/1/14

Pinzellades #2bg3 | 22a jornada

Lleida Esportiu - UE Llagostera
Dissabte, 16:00 hores | Camp d’Esports
Sancionats: Aldalur (LSP)

Blaus i blaugrana posen en dansa al Camp d’Esports les ratxes més destacables del curs. El problema és que en el cas del líder és la pitjor en el que portem de temporada: 2 derrotes consecutives, tres partits sense guanyar i quatre encontres seguits encaixant deixen els blaugrana vuit punts per sobre dels de Seligrat, que a més tenen un partit pendent. Els lleidatans fa 13 partits que no perden (des del mes d’octubre a Manises), han encaixat dos gols en els últims 6 partits de Lliga i van estar a punt d’eliminar el Betis a la Copa del Rei el passat desembre, però no tot són flors i violes: 4 empats consecutius a casa impedeixen els de la Terra Ferma aspirar al liderat en aquesta jornada, per exemple. En joc, també, un goal average que pot ser important: 2-1 al partit d’anada a Llagostera.

UE Sant Andreu - CF Badalona
Dissabte, 16:30 hores | Narcís Sala
Sancionats: Ton Alcover (STA)

També el Narcís Sala viurà un duel de ratxes contraposades tot i que tots dos conjunts es troben empatats a la classificació. Les sensacions futbolístiques del Badalona semblen haver-se transformat en resultats positius com demostra el 8 de 12 (en punts) i els quatre partits seguits sense perdre (igualant la ratxa inicial al Campionat). Piti Belmonte retorna a la que va ser casa seva durant dues temporades amb la intenció que els escapulats sumin dos triomfs consecutius per primer cop aquesta temporada. Pitjor pinten les coses al Narcís Sala: l’equip és dos punts per sobre del descens després d’encadenar sis jornades seguides sense guanyar, 4 punts dels darrers 18 i una victòria a casa des del 30 d’octubre (l’1-0, sofert, contra el Constància). Vistos els precedents, no es poden esperar massa gols: només en un dels vuit partits s’han marcat més de 3 gols.

Huracán CF - Levante UD B
Dissabte, 17:00 hores | Vicent Martínez Catalá
Sancionats: Marcelo (LEV)

Com cada dues setmanes (més o menys), el fortí de Manises torna a posar-se a prova. Dissabte ho farà amb motiu de la visita d’un Levante B irregular, que ha aconseguit passar la setmana fora de perill després del triomf per 3-1 contra el Villarreal B. Huracans i granotes es coneixen gairebé a la perfecció i disputaran un partit amb poc espai per la sorpresa tàctica. Els d’Iñaki Alonso són quarts després d’haver sumat el segon triomf a domicili de la temporada al camp del líder i volen aprofitar l’embranzida per quedar-se en zona noble. L’únic precedent, la passada temporada, és un 1-0 a favor d’Huracán. L’objectiu del filial serà aconseguir deixar la porteria a zero: lluny de Bunyol fa més d’un any que no ho aconsegueixen.

Villarreal CF B - Elche Ilicitano
Dissabte, 17:00 hores | Mini Estadi Villarreal CF

El duel de filials de la jornada tindrà lloc a Miralcamp. Allà, Villarreal B i Ilicitano buscaran trencar la seva igualtat: empatats a punts, groguets i il·licitans han passat la setmana empatats amb el quart classificat però fora de la zona de playoff. A l’anada, empat (1-1) entre els de Mir i Planagumà. Els alacantins arriben al duel després de set partits sense perdre, la millor ratxa del curs. Dels set partits, però, sis han acabat amb empat. Assignatura pendent per a l’Elche Ilicitano: guanyar fora de casa quatre mesos després. Pel que fa al Villarreal B, els castellonencs buscaran el quart triomf seguit al Mini i, de pas, mantenir la porteria a zero per quarta ocasió consecutiva, una situació força atípic per un equip filial amb tendència a l’ambició ofensiva i a descuidar la parcel·la defensiva. Històricament, Vila-real ha estat mala plaça per als il·licitans: no hi ha guanyat en cap de les quatre visites que van fer (2003-07) a Tercera Divisió, amb un balanç de dos empats i dues derrotes.

Atlètic Balears - CD Alcoyano
Diumenge, 10:30 hores | Municipal de Magaluf

I una setmana més, a Mallorca hauran de matinar per veure futbol. Si la setmana passada a Inca van berenar quan feia poc que havia sortit el sol, els jugadors de l’Alcoyano gairebé es llevaran de nit per preparar-se i marxar cap a Calvià. Sens dubte, Mallorca acollirà el partidàs de la jornada, duel entre segon i tercer classificats que pot marcar tendència més enllà del marcador. Sensacions oposades entre un modest Atlètic que sent certa obligació de mantenir la posició de privilegi després d’una primera volta màgica i un Alcoyano en dinàmica ascendent i que després de salvar un punt in extremis contra l’Hospi vol començar l’assalt a la segona plaça... i al liderat. Serà el primer cop que tots dos equips juguin a Magaluf, evidentment.

RCD Espanyol B - Club Gimnàstic
Diumenge, 12:00 hores | Dani Jarque
Sancionats: Marc Caballé i Raíllo (ESP)

Tal com anunciava avui el 9 Esportiu, Manolo Márquez se la juga diumenge. El tècnic del filial espanyolista gaudeix d’una darrera bala a la recàmera per tractar de redreçar el rumb perico, caigut en descens després de massa jornades sense guanyar. Més jornades fa encara que el Nàstic no perd, però el marge d’error per als de Vicente Moreno és gairebé inexistent. Part de la culpa el té el rendiment lluny del Nou Estadi, on els grana no guanyen des de la 2a jornada (mes de setembre) al camp del Prat. Des d’aleshores, derrotes amb Castillejo i empats amb Moreno que impedeixen els grana ser més amunt de la novena plaça actual.

CD Olímpic - CE Constància
Diumenge, 12:00 hores | Camp Murta
Sancionats: Gaspar (+2) i Jaime (CON)
En el tercer i últim partit televisat de la jornada, el Constància buscarà a Xàtiva trencar la mala ratxa de marcadors. Curiosament, la sorprenent victòria per 0-1 a l’Hospitalet ha estat la darrera dels de Joan Esteva, que acumulen 2 derrotes i 2 empats des d’aleshores. El seu rendiment lluny d’Inca és força pobre i la gran diferència de gols en contra provoca que els constanciers estiguin en descens. Problemes per marcar... contra una de les defenses més fèrries de la competició. Francis no encaixa gol des de fa tres mesos i només l’Hospi i el Madrid han pogut fer gol a l’Olímpic en aquests tres mesos de competició.

AE Prat - CF Reus Deportiu
Diumenge, 12:00 hores | Sagnier
Sancionats: Ricarte (PRT) / Álex López (REU)

Fa 4 mesos, el Prat guanyava el partit d’anada a Reus per 1-2. Ras i curt, els potablava no han guanyat des d’aquell dia. 18 jornades sense guanyar, sis sense marcar, Vacas, Zurro, Anguas i Delgado dirigint partits i, de nou, els pratencs afronten una autèntica final. Si es tracta de fer números, la cosa està complicada per als de Pepe Delgado, però no hi ha més recepta que anar partit a partit i créixer a partir dels resultats positius. Al davant un Reus que va rebre un cop dur diumenge perdent al descompte contra el Lleida Esportiu. Els de Vicente no passen per un bon moment de marcadors i actualment es troben gairebé equidistants de playoff d’ascens i zona perillosa. Partit que pot suposar el resorgiment d’un Prat que encara no vol dir la darrera paraula a Segona B.

Ontinyent CF - València Mestalla
Diumenge, 17:00 hores | El Clariano
Sancionats: Manu Molina (VME)

I per tanca la jornada, duel valencià amb diferent sentit de la urgència. L’ensopegada a l’Hospitalet la va arreglar el Mestalla derrotant l’Atlètic Balears. Cal, però, que els de Nico Estévez prenguin continuïtat a costa d’un necessitat Ontinyent. L’efecte Lema s’ha vist frenat amb una mala ratxa d’un punt dels darrers 12 possibles i l’Ontinyent necessita tornar a sumar per no allunyar-se encara més de la referència de la salvació. A manca de 15 dies per tancar el mercat, a aquest Ontinyent encara li falten 2-3 novetats per tractar de perfilar el grup que ha de lluitar per la salvació. També hi ha hagut novetats aquesta setmana a Paterna, on el Mestalla ha cedit Juan Delgado al Celta B.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada