Etiquetes

31/1/14

Pinzellades #2bg3 | 24a jornada

Els de Planagumà volen profanar Manises
Huracán CF - Villarreal B
Dissabte, 17:30 | Vicent Martínez Catalá

Huracán i Villarreal B costudien la zona de playoff des de l'exterior. Demà obriran la jornada al fortí de Manises amb l'ànim d'apropar-s'hi (cas dels groguets) o d'entrar-hi (cas d'Huracán). Tots dos han fitxat aquesta setmana: Fabiani, Álex Cacho i Armero reforcen davantera, defensa i mig del camp dels d'Iñaki Alonso, que fa gairebé 2 anys que no perden a casa (dada recurrent cada cop que juguen com a local, és clar); el Villarreal B tancava les cessions de Jorge Ortí i Espericueta. Pólvora ofensiva per un equip que ve de golejar Ilicitano i Constància i que en les darreres setmanes s'està mantenint al marge dels ascensos de jugadors al primer equip. Com bé recorden des de València, mal client el filial per Huracán: dues derrotes en territori groguet i un empat (0-0) a Manises l'any passat. També en joc, l'average particular. Partit gran per obrir la jornada.

Atlètic Balears - CF Badalona
Diumenge, 12:00 | Camp del Centenari

Ja diumenge, Magaluf tornarà a viure una prova de foc per mantenir la seva condició de terreny inexpugnable. Arriba un Badalona reforçat amb les incorporacions de Negredo i Velillas, que buscaran millorar la producció ofensiva dels de Piti Belmonte, que només han guanyat un partit a domicili (0-1 al camp del Levante B). 2014 horribilis per als balearicos... tot i haver viscut una setmana com a líders. Fa 4 partits que no guanyen, només han marcat un gol i pinta que els problems institucionals els poden passar factura en una segona volta que se'ls pot fer llarga. 

RCD Espanyol - UE Llagostera
Diumenge, 12:00 | Ciutat Esportiva Dani Jarque

La ració de duels catalans es redueix a tres plats aquest cap de setmana. Tots es serviran pel matí, cas de l'Espanyol B-Llagostera. La plana major dels blaugrana ja va ser dimecres a Sant Adrià per veure el seu següent rival empatar a zero contra l'Olímpic. Notes preses en un equip que podria ser, juntament amb l'Atlètic, l'únic en no fer cap fitxatge (depenent de si Salva marxa al Girona o no). Buscarà Sergio González la primera victòria com a tècnic després de dos empats sense gols davant Reus i Olímpic. Cert és que l'Espanyol B fa tres partits que no perd (3 empats), però ja n'acumula 10 sense guanyar i, tot i això, es manté fora de la zona de descens directe. Els de Carrillo no guanyen fora des d'inicis de desembre (0-3 a Inca); des d'aleshores, 1 empat (Elx) i 2 derrotes (Vila-real i Lleida).

AE Prat - Levante UD B
Diumenge, 12:00 | Sagnier

El Levante B vol enfonsar el Prat
El drama tindrà una ració més modesta que no pas els dues catalans, però es repartirà en un diumenge d'alt voltatge al Prat i a Ontinyent. Primer combat al Sagnier entre el Prat, cuer amb 14 punts i el Levante B, 18è amb 21 punts. D'ara en endavant, i mentre les matemàtiques no dictin el contrari, cada partit serà "la darrera oportunitat" per als potablava, que aquesta setmana incorporaven Moha i Èric López per oferir més possibilitats en la vessant ofensiva. L'equip vol repetir el triomf de fa dues setmanes contra el Reus per apropar-se a un irregular Levante B, que ha perdut 7 dels últims 9 partits i que fa mes d'un any que encaixa gol en cada partit fora de casa. Per tractar de minimitzar aquesta situació, el filial de José Gómez ha tancat les arribades dels defenses Polaco i Altares. Una victòria valdrà, a més, el premi de l'average particular, especialment sucós si el triomf cau del cantó dels de Pepe Delgado. Per cert, el Prat-Levante B de l'any passat va veure el #millorgol2bg3 de la primera volta.

UE Sant Andreu - CF Reus Deportiu
Diumenge, 12:00 | Narcís Sala

Menys drama, de moment, a Sant Andreu. I a Reus. Tots dos han mogut el mercat i han fet del mes de gener un Portal de l'Àngel futbolero: gent amunt i avall, entrant i sortint. Arriba Aarón Bueno al Sant Andreu i ho feien Tobias i Guedes, els dos lusos, a Reus. En sortien Dani Argilaga i Negredo. Ball de gent abans d'un partit en què andreuencs i roig-i-negres volen deixar enrere la zona de perill. A prop a la classificació, els de Patxi Salinas volen recuperar la solidesa al Narcís Sala ara que en paraules del tècnic biscaí l'equip ja és sòlid a domicili, on no guanyen des de fa mes d'un any. A casa, els andreuencs han vençut en dos dels últims set partits jugats. Poc millor estan les coses en un Reus bipolar si parlem de ratxes; instal·lat en una de sis partits sense guanyar i un triomf en onze partits, els de Vicente voldran evitar problemes des del pragmatisme futbolístic. També aquí, en joc l'average després de l'1-0 de l'anada.

València Mestalla - CE Constància
Diumenge, 12:00 | Antonio Puchades

Blanc o negre. No serà definitiu, però sí són els colors (invertits) que vestiran diumenge al migdia tant Mestalla com Constància. Novetats a tots dos equips en forma de fitxatges: a Paterna retorna Salva Ruiz i en marxa Quintantilla; a Inca arriben Aitor Pons, Juanan i Dani López per reforçat l'atac d'un Constància que es el segon equip menys golejador del grup amb 13 dianes anotades. Els de Joan Esteva són en zona de descens després d'un mal final de 2013 i un inici de 2014 similar que dibuixen una ratxa de set partits sense guanyar, de tres punts sumats dels darrers 21 en joc. Segon partit consecutiu a casa d'un Mestalla ferit per l'estratègia de l'Olímpic dissabte passat: 0-3, el mateix marcador que es va registrar al partit d'anada al camp del Constància. En aquest sentit, no sembla que l'average particular hagi de perillar per als valencians.

CD Olímpic - CD Alcoyano
Diumenge, 16:30 | Murta

Podem estar hores lloant les virtuts i els números defensius de l'Olímpic. Només una dada: Francis pot superar aquest diumenge el rècord de minuts sense encaixar a Segona B, marca establerta per Manolo (Ceuta) l'any 1988 amb 1.223 minuts sense recollir la bola del fons de la seva porteria. Fins i tot pot superar la marca d'Abel Resino (1.275 minuts) i quedar-se a pocs minuts de superar l'establerta a Anglaterra per Van der Saar. Al davant, però, un Alcoyano en forma serà la prova de foc  que hauran de passar els d'Aparicio, que no perden a Murta des del passat mes d'octubre. A més, el 2-0 de l'anada comportarà ànims de venjança per als de la Costera, que s'enfronten a un equip que suma 11 jornades sense conèixer la derrota però que dimecres va disputar un exigent partit de Lliga al camp del Lleida Esportiu (2-2).

Lleida Esportiu - Elche Ilicitano
Diumenge, 17:00 | Camp d’Esports

L'Ilicitano vol fer saltar la banca a Lleida
I novament, el partit de la jornada es viurà al Camp d'Esports. S'enfronten el Lleida Esportiu, quart amb 41 punts i l'Elche Ilicitano, sisè amb 40 punts. Després del triomf in extremis a l'anada jugada a Elx, els de Vicente Mir volen sorprendre els de Seligrat, que després de l'empat de dimecres contra l'Alcoyano acumulen 16 partits sense perdre. Això sí, el rendiment com a locals dista molt de ser el desitjat: cert que no perden des del passat mes de setembre (1-2 vs Villarreal B), però només han guanyat un dels darrers 6 partits que hi han jugat (2-0 vs Llagostera). Poc millor li van les coses als il·licitans quan juguen lluny d'Elx: només dues victòries a domicili... la darrera, curiosament, el darrer dia que el Lleida Esportiu va perdre a casa: 29 de setembre (0-2 al Prat). Amb tot, els de Mir duen una bona dinàmica amb una sola derrota dels darrers 9 compromisos. Per cert, els franjaverda han incorporat el davanter Álvaro Fernández i el porter Diego.

Ontinyent CF - UE Olot
Diumenge, 17:00 | El Clariano

Alçada a Lleida i avern a la Vall. L'infern és a tocar per Ontinyent i Olot, especialment en el cas dels valencians, que estan duent a terme una autèntica revolució i que, a hores d'ara, compten amb només 17 jugadors del Primer Equip a la plantilla, més el juvenil Juanjo Calvo i la possible arribada d'Abenza (Alcoyano). Sortides de Trujillo i Fran Giménez que fan palès que Nino Lema està dissenyant un equip fet a la seva mida per salvar la categoria. O per intentar-ho, ja que només ha guanyat un partit (2-3 a Sant Andreu) dels últims set que ha disputat. Al davant, un Olot que ha aconseguit tallar la ratxa sense guanyar i que s'ha convertit al pragmatisme imperant a la categoria i que tindrà una papereta difícil en un camp antitètic: gespa artificial, 'camp valencià', rival guerrer i dur. Podrien viatjar Kilian i Pere Pons, darreres arribades dels olotins en aquest mercat hivernal. Serà interessant, també, veure si l'Ontinyent aconsegueix igualar o superar l'average particular després del 3-1 de l'anada a la Garrotxa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada