Etiquetes

22/11/14

Un repte complicat | RCD Espanyol B - CE l'Hospitalet (dissabte, 18:00)

Des de fa setmanes i cada quinze dies que el discurs es repeteix un i altre cop a Can Hospi: aconseguir la primera victòria a domicili. Vaja, que per setena vegada en gairebé tres mesos de competició l'equip de Kiko Ramírez buscarà el que va aconseguir el passat 10 de setembre, a la Copa, al camp del Guijuelo (0-1): guanyar lluny de l'Estadi. Els marcadors converteixen els riberencs en el segon pitjor equiop del grup amb 3 punts de 18 possibles i amb l'Ilicitano, amb 1 de 18, empitjorant la marca. El cert, però, és que l'equip ha opositat per treure millors resultats dels que ha acabat obtenint, cas dels partits als camps del Sant Andreu o l'Atlètic Balears per posar dos casos. Allà, com fa dues setmanes a Reus, a l'Hospi el va penalitzar l'efectivitat que precisament l'equip va tenir diumenge passat contra el Cornellà. Traslladar aquest moment a domicili serà clau per fer front a un senyor rival, al que probablement sigui, juntament amb el Mallorca B, el filial menys filial del grup 3 de Segona Divisió B. I és que segons el resultats, l'Espanyol B de Lluís Planagumà pot tancar la jornada comandant, novament, la taula classificatòria: si no ho fa, no ens enganyem, serà bona senyal.

Conscients de la dificultat de l'empresa, l'Hospi ha preparat a fons un partit en què, com sempre però de forma especial, l'encert de cara a porteria rival agafa una importància cabdal. Per les característiques de tots d'equips, tots dos tècnics esperen un partit ràpid, elèctric i d'alternatives constants on l'Hospi pot sortir guanyador si sap conjugar l'encert de què parlàvem amb la pausa i l'altre futbol que se li presuposa a un equip que, més enllà de la seva joventut, presenta més de 2.000 partits d'experiència a la categoria. A més, Kiko Ramírez podrà comptar amb gairebé la totalitat de la plantilla, ja que Miguel Ángel Luque és l'única baixa riberenca per al duel d'aquesta tarda a Sant Adrià, ja que el migcampista vallesà continua lesionat. Per contra, Ramírez recupera Agustín Fernández, que diumenge va ser baixa contra el Cornellà per sanció. Això comportarà que l'Hospi recuperi la línia defensiva tradicional amb Valentín al lateral esquerre i Aleix i Agus a l'eix; d'altra banda el tècnic riberenc apostaria novament per la titularitat d'Albert Vivancos, que després del bon paper realitzat diumenge vol seguir sumant minuts amb la samarreta riberenca.

Per la seva banda l'Espanyol B s'ha convertit en una de les sensacions d'aquest primer terç de la temporada. Amb 22 punts, el filial periquito està marcant un dels millors inicis de curs de la seva història a Segona Divisió B i molts ja l'han començat a veure com una alternativa als grans favorits per fer playoff en cas que algun d'ells acabés per fer figa. L'experiència de Lluís Planagumà a Vila-real, però també els ensurts que han tingut a l'Espanyol els últims dos cursos han servit per teixir un equip que conjuga talent, qualitat i experiència pel que acostuma a ser habitual en un equip filial. I és que tot i tenir els mateixos punts que el Mallorca B, la sensació és que els blanc-i-blaus han aconseguit ser més constants i, sobretot, sòlids en l'aspecte ofensiu; tot plegat, fa pensar que si la sort i les baixes els acompanyen, l'Espanyol pot donar molta guerra aquesta temporada.

La continuïtat del bloc de la passada temporada ha estat un bon punt de partida per un equip que ha mantingut la bona línia exhibida com a local, ja que no perd a casa des del passat mes de febrer. L'Espanyol B arriba a la cita d'aquesta tarda  com l'equip més golejador del grup (22 gols en 13 partits) però també amb unes xifres defensives excel·lents: dos gols encaixats en els darrers cinc partits, casualment des del debut del meta Jorge Ruiz "Koke" arran de la lesió d'Andrés Prieto. Atenció especial al darrer quart d'hora de partit, quan l'Espanyol B ha fet el 41% dels gols (47% si només mirem els gols marcats com a local). Partit especial per a Pol Llonch i Pirulo, exjugadors de l'Hospi i també per a Canario, futbolista riberencs que els últims dos anys havia defensat la samarreta blanc-i-blava. Per al partit de demà Lluís Planagumà té les baixes d'Aday, Andrés, Adrià Carmona i Marc Caballé per lesió de llarga durada però recupera Antonio Raíllo després de complir el partit de sanció diumenge contra el Sant Andreu. Tampoc serà de la partida el central ivorià Eric Bertrand però sí que apunta a titular el migcampista Joan Jordán, que aquest migdia torna de Bilbao després d'anar convocat amb el Primer Equip, que ahir divendres perdia al San Mamés Barria per 3-1.

RCD ESPANYOL B - CENTRE D'ESPORTS L'HOSPITALET
Dissabte, 22 de novembre - 18:00 hores - Ciutat Esportiva Dani Jarque
Jornada 14 - Campionat de Lliga del grup 3 de Segona Divisió B

Possible onze de l'Espanyol B: Koke, Rober, Rubén Duarte, Raíllo, Ángel, Joan Jordán, Pol Llonch, Marc Fernández, Julián Luque, Pirulo i Jairo.

Possible onze de l'Hospi: Craviotto, Peque, Valentín, Aleix, Agus, Alcaraz, Vivi, Canario, Morgado, David Haro i Nano.

Àrbitre: César Soto Grado (la Rioja).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada