Etiquetes

15/11/14

Guanyar és necessari | CE l'Hospitalet - UE Cornellà (diumenge, 12:00)

La victòria comença a fer-se imprescindible a Can Hospi. Més enllà de justícia futbolística, de limitar-ho tot a una qüestió d'encert de cara a porteria o d'utilitzar les constants lesions (especialment al mig del camp), i d'afegir-hi en els últims partits les sancions, la victòria no pot esperar massa més. El partit de demà a l'Estadi contra el Cornellà suposarà una mena de revàlida per un Hospi inconstant, que domina i és clarament superior en algunes fases de partit però que en 12 jornades ha demostrat una manca de transformació que gairebé es pot considerar alarmant: menys d'un gol de mitjana pel partit, doble cara segons si juga la primera part o la segona i, en general, dificultats per crear joc a casa (tot i que curiosament els resultats són millors a l'Estadi que a domicili). A l'horitzó, set partits en menys d'un mes i amb el circ mediàtic - i ara mateix molest - de la Copa del Rei que poden complicar la vida a un Hospi jove, nou de trinca, però que necessita recuperar confiança a base de punts per no plantar-se a l'aturada de Nadal amb més nervis que victòries. Per aquest motiu, guanyar un rival en alça com el Cornellà en un duel de rivalitat pot donar als riberencs més que tres punts.

El partit de diumenge a Reus va ser una rèplica de molts altres en què l'Hospi ha estat incapaç de treure res de positiu. Sense ser clarament inferior, l'equip depèn massa de Rubén Alcaraz i de l'encert d'un Nano que va ser suplent al Baix Camp i que per culpa d'una lesió només va estar-se 20 minuts sobre la gespa reusenca. Novament, l'equip va evidenciar la manca de l'encert que l'ha acompanyat des d'inici de temporada i que de moment el condemna a passar les jornades més a prop de la zona perillosa que la de protagonistes negatius. En aquest sentit, Kiko Ramírez torna a recórrer a l'actitud i a l'exigència per motivar un equip que continua manifestant un ample marge de millora quan a producció futbolística i gestió dels partits. En aquesta línia, el tècnic tarragoní destaca la importància d'avançar-se en el marcador: des de l'arribada de Ramírez, l'equip ha guanyat 20 dels 21 partits en què ha marcat primer; l'altre partit (el mes de gener a Alcoi) el va empatar.

De cara al partit de demà i com ja és habitual, l'entrenador del CE l'Hospitalet ha convocat tots els jugadors disponibles i serà just abans del partit que redueixi a 16 jugadors la llista definitiva. Ramírez compta amb dues baixes, com són la del sancionat Agustín Fernández i la de Miguel Ángel Luque, lesionat per quarta vegada des que va començar la Lliga i que va abandonar abans d'hora l'entrenament de dijous passat. Per contra, el tècnic riberenc sí que recupera Iván Carril i José Rodríguez: el migcampista gallec sembla haver deixat enrere els seus problemes al genoll, mentre que el defensa palmesà podria tornar a una llista per primer cop en dos mesos i mig. A més, l'altra novetat és la d'Albert Vivancos, que des d'ahir divendres ja disposa del vist i plau de la RFEF i ja té la fitxa per poder debutar amb l'Hospi si el míster ho creu convenient.

Al davant, l'Hospi tindrà un os dur de rossegar. El Cornellà no va començar precisament bé la seva primera temporada de la història a Segona B, però en paral·lel a una màgica trajectòria copera i gràcies a la confiança cega de Jordi Roger amb un bloc fix de jugadors, els verds han anat creixent en confiança i resultats fins al punt d'haver viscut la setmana en zona tranquil·la, equidistants de la zona de playoff d'ascens i de la promoció de permanència. I és que el Cornellà arriba a l'il·lusionant partit de demà a l'Estadi amb, probablement, molt més a guanyar que no pas a perdre. Els veïns fa quatre partits que no perden gràcies al triomf de fa tres setmanes davant l'Ilicitano i a tres empats. José Segovia és el guardià d'una de les porteries més difícils de perforar del grup: el Cornellà ha rebut 10 gols en 12 jornades, fa 194 minuts que no encaixa cap diana i només n'ha rebut tres en els darrers set partits de Lliga.

Com dèiem, hi ajuda el fet que Jordi Roger és partidari de no tocar les peces que li funcionen, si bé això pot ser negatiu en cas que les lesions i les sancions afectin els habituals titulars d'un Cornellà que ja ha disputat 16 partits oficials des de finals del mes d'agost. Són sis els jugadors que han estat titulars en les 12 jornades disputades fins ara (Segovia, Joel, Boniquet, Sergio Gómez, Gallar i Óscar Muñoz) i un setè, Dani Martí, ho ha jugat tot el que li ha permès la sanció per cicle d'amonestacions. Precisament, el central barceloní és la gran novetat del quadre verd de cara al duel de demà, tot d'una que ja ha complert el partit de sanció i que podria tornar a l'onze inicial en detriment de Xavi Pelegrí. Per la resta, s'esperen ben poques novetats en una alineació que gairebé tots els aficionats se saben de memòria.

CENTRE D'ESPORTS L'HOSPITALET - UE CORNELLÀ
Diumenge, 16 de novembre - 12:00 hores - Estadi de Futbol de l'Hospitalet
Jornada 13 - Campionat de Lliga del grup 3 de Segona Divisió B

Possible onze de l'Hospi: Craviotto, Peque, Èric Via, Aleix, Valentín, Alcaraz, Carril, Canario, David Haro, Morgado i Nano.

Possible onze del Cornellà: Segovia, Pere Martínez, Arnau, Borja, Dani Martí, David, Sergio Gómez, Boniquet, Joel Marín, Gallar i Óscar Muñoz.

Àrbitre: Iosu Galech Apezteguia (Navarra).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada