Etiquetes

14/11/14

#2bg3 | Prèvia de la 13a jornada

Servirà per tancar la jornada el que hem escollit com a partit destacat d'aquesta 13a jornada al Campionat de Lliga del grup 3 de Segona Divisió B. Tant l'Hércules com el Lleida Esportiu clouran diumenge (18:00 hores) al Rico Pérez un diumenge que, segons els marcadors, els pot deixar en posicions ben diferents. No són urgències o potser, al bàndol local, sí que ho són: dues derrotes consecutives davant el Mestalla (1-2) i l'Alcoyano (1-0) han tret els de Pacheta de la zona de playoff i han tornat a recrear els dubtes que semblaven haver-se esvaït amb la ratxa de nou jornades consecutives sense perdre. Cal dir, però. que les nombroses baixes que ha tingut l'Hércules, i que fins i tot va forçar els alacantins a convocar tres jugadors del filial i el juvenil davant el Mestalla fa dues setmanes, tampoc ha contribuït a disposar d'armes suficients per evitar aquest sotrac de marcadors. Sigui com sigui, l'afició del Rico Pérez està alerta de cara a un partit davant d'un rival directe en la lluita per l'ascens: l'equip hi ha sumat únicament dos dels darrers nou punts en joc amb un gol a favor i dos d'encaixats. Guanyar o guanyar serà l'únic objectiu d'un Hércules que, tot i ser setè, podria acabar la jornada com a líder.

Un liderat que tindria més fàcil el Lleida Esportiu si aconsegueix vèncer a Alacant en una tarda on jugaran tres dels quatre equips que encapçalen la classificació amb 21 punts (el Mallorca B ho farà pel matí ben a prop, a Elx). La patacada dels blaus diumenge passat al Camp d'Esports i contra l'Atlètic Balears, cuer a #2bg3 va ser considerable. El 0-3 final recull l'impacte d'una derrota dura per un equip que feia set mesos que no perdia al seu terreny de joc i que encara no havia encaixat cap gol a casa aquesta temporada. Una derrota que serveix d'avís per no confiar-se tot i que la prova de foc a Alacant no seria precisament la més adequada per recuperar els punts perduts. Això sí, a l'estil del que va fer l'equip a Manises, per exemple, els d'Idiákez tenen l'opció de donar un cop sobre la taula si aconsegueixen un triomf de prestigi.

HÉRCULES CF - LLEIDA ESPORTIU
Diumenge, 16 de novembre - 18:00 hores - José Rico Pérez
Jornada 13 - Campionat de Lliga del grup 3 de Segona Divisió B
Àrbitre: Juan Antonio Campos Salinas

S'enfronten el setè classificat (Hércules, 19 punts) i el segon classificat (Lleida Esportiu, 21 punts) / Primer enfrontament històric entre tots dos equips / El porter herculà Chema podria arribar al seu partit número 100 a Segona Divisió B / Per primer cop en 97 partits, Pau Torres no serà el porter titular del Lleida Esportiu a causa de la seva expulsió de diumenge passat contra l'Atlètic / L'Hércules acumula dues derrotes consecutives i tres partits sense guanyar / A casa també en fa tres que no guanya / El Lleida Esportiu suma un empat i un triomf en les seves últimes dues sortides en Lliga.

Resta de partits
Dissabte, 18:00 | Mestalla - Alcoyano
Antonio Puchades | Àrbitre: Sánchez Villalobos (Andalusia) / 29 enfrontaments històrics amb 16 victòries del Mestalla i 8 de l'Alcoyano / Darrer precedent: 1-3 (2013-14; Hiroshi / Bello, Javi Rubio, Rayco) / S'enfronten dos equips en alça, en ratxa: el Mestalla fa cinc jornades que no perd amb 11 punts sumats dels darrers 15 possibles. Per la seva banda, l'Alcoyano enllaça tres victòries seguides / Balanç de dues victòries i una derrota dels d'Óscar Cano davant filials aquesta temporada / Els valencianistes van disputar dimecres una amistós al camp de l'Alboraya amb derrota per 3-1.

Dissabte, 18:00 | Villarreal B - Huracán
Mini Estadi | Àrbitre: García Ballesteros (la Rioja) / Dos precedents i dues victòries del filial / Darrer enfrontament: 2-0 (2013-14; Tomás Ruso (pp), Edison) / Partit retransmès per Villarreal CF a YouTube / La irregularitat caracteritza el filial groguet, que és 16è i que en 12 jornades no s'ha estat més de tres partits seguits sense perdre / L'Huracán és l'únic equip del grup que no ha perdut a domicili: la darrera derrota és de l'11 de maig a Tarragona (3-1) / Els d'Émer Esteve només han perdut un partit aquest curs i arriben a Vila-real després de set jornades sense perdre.

Diumenge, 12:00 | Atlètic - Olot
Son Malferit | Àrbitre: Mariscal Sánchez (Andalusia) / Un únic enfrontament històric amb victòria local: 2-0 (2013-14; Thiago, Ignasi) / L'Atlètic és l'únic equip del grup que encara no ha guanyat com a local. De fet, els de Nico López no guanyen a casa des del 13 d'abril passat (2-0 vs Espanyol B) / En canvi, sorprèn que els blanc-i-blaus siguin l'equip menys golejador a casa (1 gol en 6 partits) i el més golejador a domicili (12 en 6 partits) / L'Olot vol enllaçar la quarta jornada invicte per primer cop aquest curs.

Diumenge, 12:00 | Badalona - Reus Deportiu
Camp Municipal de Badalona | Àrbitre: Baiges Dones (Aragó) / Cinc precedents amb quatre victòries escapulades i una de roig-i-negra... a Tercera / Darrer precedent: 3-0 (2013-14; Abraham, Negredo, Lolo) / El Badalona és un dels tres millors locals de la Lliga però aquest diumenge canvia d'escenari: deixa el fortí de Pomar i es trasllada a la seva nova casa provisional, el Camp Municipal de Badalona, a Montigalà / Els de Manolo González fa tres jornades que no perden i estan empatats amb el seu rival / I és que el Reus ha redreçat el rumb amb dues victòries per la mínima i sense encaixar gol.

Diumenge, 12:00 | Ilicitano - Mallorca B
Isabel Fernández | Àrbitre: Villena Contreras (Castella-la Manxa) / Primer enfrontament històric entre tots dos equips / Si juga l'Ilicitano com a local, com cada 15 dies, cal recordar la condició de fortí del seu terreny de joc. 36 partits sense perdre, tant com 20 mesos, des de gener de 2013 / Els franjaverda perden a domicili el que guanyen a casa, tot i que no els ha anat malament enguany davant dels filials: empats contra Mestalla i Zaragoza i triomf davant l'Espanyol / El Mallorca B té 21 punts i podria ser lider provisional si guanya a Elx / Els d'Olaizola són el segon equip més golejador... i més golejat a #2bg3 / Els balears fa sis partits que no perden: 4 victòries i 2 empats.

Diumenge, 16:30 | Olímpic - Eldense
Murta | Àrbitre: Sánchez Rico (Catalunya) / 19 enfrontaments a Xàtiva en categoria nacional amb 7 victòries de l'Olímpic i 4 de l'Eldense / Darrer enfrontament: 0-0 (2010-11; Tercera Divisió) / Toni Aparicio torna a la seva darrera casa: Xàtiva. El tècnic d'Énguera dirigeix ara els destins d'un Eldense que lluita amb l'Olimpic per fugir de la zona baixa / Els blaugrana sumen tres derrotes consecutives i només han estat capaços de deixar la porteria a zero en un de 12 partits disputats / L'Olímpic es manté irregular i, com l'Eldense, en zona de descens / Amb tot, els de Sandroni fa quatre partits que no perden a casa, amb dues victòries i dos empats.

Diumenge, 17:00 | Nàstic - Zaragoza B
Nou Estadi | Àrbitre: Lax Franco (Múrcia) / Cinc enfrontaments en categoria nacional amb dues victòries locals i tres de visitants / Darrer precedent: 2-1 (1991-92; Menchi, Campuzano / Cantero) / Partit retransmès per Televisió de Catalunya / Amb 9 gols, els de Vicente Moreno són el tercer equip menys golejador del grup. També és cert, però, que els 6 gols encaixats el converteixen en la millor defensa a #2bg3 / Un punt de sis possibles i 220 minuts sense marcar, xifra que es posarà a prova davant de l'equip més golejat del grup: un Zaragoza B que ha rebut 26 dianes en 12 partits / Els de Láinez han sumat un punt dels últims 15 possibles, fa cinc partits que no guanyen i només han sumat un triomf lluny de Cuarte (1-4 a Vila-real).

Diumenge, 17:00 | Sant Andreu - Espanyol B
Narcís Sala | Àrbitre: Ripoll Solano (Illes Balears) / Sis precedents en categoria nacional amb un triomf andreuenc i quatre de periquitos / Últim enfrontament: 0-1 (2013-14; Jairo) / Derbi barceloní amb horari canviat pel que és habitual a Sant Andreu / Els de Piti Belmonte acumulen quatre partits sense guanyar i, el que resulta més preocupant encara, 431 minuts de joc sense perforar la porteria contrària / Els quadribarrats han perdut els seus últims dos partits a casa / L'Espanyol B recuperava diumenge el liderat una setmana després d'haver caigut fora del playoff d'ascens / Els blanc-i-blaus, però, només han sumat un dels últims 12 punts possibles a domicili, amb quatre sortides sense vèncer.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada