Etiquetes

3/11/14

Craviotto nonstop

El lleidatà Carlos Craviotto ja és, per mèrits evidents (i propis) història del Centre d'Esports l'Hospitalet. Ahir contra l'Olot, el titularíssim porter de l'Hospi va escriure una nova pàgina a l'imaginari llibre d'història de l'entitat en superar la barrera dels 6.000 minuts de joc consecutius entre Lliga i eliminatòries d'ascens a la Lliga Adelante. La marca, que ara se situa en els 6.030 minuts pren dimensió si tenim en compte que el d'ahir va ser el partit número 67 que el lleidatà defensa la porteria hospitalenca de manera ininterrompuda, amb l'única excepció dels dos partits de Copa del Rei que Oliver Sánchez ha disputat enguany contra el Guijuelo i l'Izarra. És a dir, des del 14 de març de 2013 Craviotto no s'ha perdut cap minut de joc amb l'Hospi -n'excloem el "torneig del KO"-. Alguna cosa deu tenir la Terra Ferma, ja que en un rànquing d'incombustibles l'únic futbolista del grup 3 de Segona Divisió B que encara millora la marca de Craviotto és el porter del Lleida Esportiu Pau Torres, que ahir a Badalona va jugar el seu 93è partit consecutiu entre Lliga i playoffs d'ascens (8.400 minuts).

Carlos Craviotto Martos (Lleida, 1983) va arribar al Centre d'Esports l'Hospitalet l'estiu de 2008 procedent del Miapuesta Castelldefels (i no pas del Castelldefels com diu la web oficial de l'Hospi). El lleidatà continuava a Tercera Divisió però en un club, l'Hospi, amb l'ascens com a única fita. Ja des del primer any Craviotto va ser titular indiscutible amb els riberencs per bé que aquell curs va ser l'actual porter del Cornellà Íñigo Alberto Íñigo qui va arrencar la Lliga al camp del Prat (2-3); el diumenge següent, era el lleidatà qui es posava els guants a l'Estadi per rebre el Cornellà. Va ser el primer dels 38 partits que Craviotto va jugar amb Julià Garcia a la banqueta, el primer dels 260 partits oficials (Lliga, playoffs i Copa del Rei) que el porter lleidatà ha disputat amb el Centre d'Esports l'Hospitalet, sota les ordres de l'esmentat Julià Garcia però també de Jordi Vinyals, Ángel Pedraza, Miguel Álvarez, Martín Posse i Kiko Ramírez.

En les set temporades que Craviotto fa que és a l'Hospi només en una ocasió (l'any de Tercera amb Jordi Vinyals) el porter riberenc va ser suplent per decisió tècnica, ja que el tècnic vallesà volia que Dani Planchería agafés ritme de competició en cas d'una eventual baixa de Craviotto, que va ser suplent davant l'Olesa i la Pobla de Mafumet. La resta de baixes han estat per sanció: una per cicle d'amonestacions la temporada 2008-2009 -es va perdre el partit a Balaguer- dues més per expulsió davant el Sant Andreu (2010-11 i sanció vs Ontinyent), al camp de l'Huracán (2011-12 i sanció vs Manacor) i la darrera, la que marca l'inici d'aquesta ratxa fantàstica, per la lesió que Craviotto va patir el 31 de març de 2013 a Iecla. Corria el minut 9 de partit quan el porter riberenc va haver de cedir el seu lloc a Oliver Sánchez per culpa d'un tall al seu genoll esquerre. Les molèsties físiques van fer que set dies després, contra el Prat, Miguel Álvarez tornés a apostar per Oliver mentre que Craviotto ocuparia un lloc a la banqueta.

Des d'aquell 7 d'abril de 2013 (o des del 14 d'abril, quan va tornar a la titularitat al camp del Reus), Carlos Craviotto ha estat titular en tots i cadascun dels 67 partits que el Centre d'Esports l'Hospitalet ha disputat entre el Campionat de Lliga del grup 3 de Segona Divisió B (55 encontres) i les eliminatòries d'ascens a la Lliga Adelante (12 partits). 6.030 minuts de joc (sense comptar els d'afegit). Més enllà d'aquestes xifres, el rendiment de Craviotto és el que dóna sentit a aquesta continuïta sota els pals del Centre d'Esports l'Hospitalet. En aquests 67 partits Carlos Craviotto ha encaixat 62 gols, és a dir, una mitjana de 0,93 gols encaixats per partit. Durant aquest període, en què ha vist únicament cinc targetes grogues i, evidentment, no ha estat expulsat en cap ocasió, Carlos Craviotto ha mantingut la porteria a zero en 28 encontres (un 41,8% del total) i ha aturat un dels cinc penals que li han llançat (a Pere Tarradellas, del Llagostera, el curs passat a l'Estadi). El millor de tot és que, lluny de ser un balanç de final de carrera, amb 31 anys Carlos Craviotto encara té corda per a molta estona.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada