22/11/14

Partit boig | RCD Espanyol B 3-2 CE l'Hospitalet

- L'Hospi fa el més difícil i iguala un 2-0 en contra al camp del líder provisional però acaba perdent un partit intens i ple d'incidències.
- Els riberencs han jugat gairebé mitja hora amb un home menys per l'expulsió de Valentín amb el 2-1 a l'electrònic.
- Els de Kiko Ramírez ja sumen 11 partits entre Lliga i playoff d'ascens sense guanyar lluny de l'Estadi i mantenen la seva irregularitat.
- SALA MULTIMÈDIA: galeria d'imatges del partit, rodes de premsa dels dos entrenadors i vídeoresum del partit via BTV.

RCD ESPANYOL B: Koke, Rober, Rubén Duarte, Raíllo, Ángel, Joan Jordán, Pol, Marc Fernández (Mamadou, 63'), Julián Luque, Pirulo (Héctor, 78') i Jairo (Iván Sales, 85').

CE L'HOSPITALET: Craviotto, Peque, Valentín, Aleix, Agus, Alcaraz (Álex, 80') Vivi (Rubén Carreras, 75'), Canario, David Haro, Èric Via i Nano (Carril, 69').

Gols: 1-0 Pirulo (21'); 2-0 Jairo (41'); 2-1 David Haro (47', pen); 2-2 Alcaraz (56'); 3-2 Joan Jordán (66').

Àrbitre: César Soto Grado (la Rioja). Ha amonestat els locals Raíllo (46'), Joan Jordán (55'), Koke (57') i Rubén Duarte (81') i els visitants Peque (20'), Canario (75') i Agus (83'). Ha expulsat Valentín per doble groga (44' i 53') i el local Ángel (51' i 76').

Incidències: partit corresponent a la 14a jornada del Campionat de Lliga del grup 3 de Segona Divisió B celebrat al camp número 1 de la Ciutat Esportiva Dani Jarque davant d'uns 500 espectadors. Tarda agradable, sense pluja, a Sant Adrià de Besòs. A l'Hospi, José Rodríguez i Oliver han completat la convocatòria; a l'Espanyol B ho han fet Néstor i Marc Navarro.

Quan no és un all és una ceba. L'Hospi segueix fent passes per estrenar-se d'una vegada per totes a domicili, però els factors no li resulten favorables. Siguin propis o no, es puguin controlar o no, el cert és que els detalls tendeixen a donar-li l'esquena a un equip que contra l'Espanyol B, tot un senyor rival, ha competit, ha volgut la pilota, ha buscat la porteria contrària però, un cop més, s'ha vist penalitzat per la manca d'encert de cara a porta i per les errades defensives que faciliten la feina a un conjunt ràpid i perillós com l'Espanyol B. Els de Kiko Ramírez han tingut amor propi i han aconseguit igualar un 2-0 en contra però amb 10 i sense benzina, una nova errada al darrera ha significat el 3-2 de Joan Jordán, un llast massa complicat d'arrossegar per un Hospi que haurà d'esperar a Mallorca (com fa quatre temporades) per sumar el primer triomf lluny de l'Estadi. Avui a Sant Adrià la gran novetat ha estat veure Èric Via com a titular per tercer partit consecutiu, avui en posició més avançada però sempre enganxat a la banda esquerra. La resta, a l'Hospi i a Can Perico, faves comptades amb el retorn de Jairo a la punta d'atac perica en detriment de Mamadou.

El primer quart d'hora ha estat de domini riberenc; l'Hospi s'ha fet amb la possessió i ha cercat sense complexos la porteria d'un Koke que al minut 12 s'ha salvat per ben poc del primer gol de l'Hospi: David Haro s'ha plantat sol davant el porter espanyolista però la seva vaselina ha marxat llepant el pal dret de la porteria local; el vallesà reclamava sense èxit que un defensa havia desviat la pilota, però Soto Grado assenyalaria servei de porteria. L'Hospi perdona la seva gran acció de perill però l'Espanyol no faria el mateix amb el seu primer avís: bona acció i conducció de Jairo, assistència a Pirulo i definició fantàstica del gadità picant la pilota per sobre d'un Craviotto que no podria evitar el primer gol de l'exHospi aquest curs amb l'Espanyol B (21'). L'Hospi ha acusat el gol, sobretot perquè l'Espanyol B s'ha animat i ha apretat a la recerca del 2-0, però contradictòriament i quan més recuperat estava l'Hospi d'aquest primer cop ha arribat el segon i, semblava, definitiu gol: pilota llarga cap a Jairo, sortida a la desesperada d'un Craviotto que feia ensopegar Jairo però l'andalús, des del terra, aconseguia enviar la pilota al fons de la xarxa d'una porteria absolutament desguarnida (41'). Amb dos rampells, l'Espanyol B feia gala d'una efectivitat total per trencar un Hospi que marxava al descans amb un càstig exagerat, més encara després que Agus enviés fora per ben poc un bon cop de cap a la sortida d'un córner (45').

Pintaven bastos i calia conjurar-se al descans per mirar d'entrar ràpidament al partit. I dit i fet, els riberencs s'han enganxat a la vida al primer minut del segon acte, després que una falta penjada al cor de l'àrea periquita acabés amb Raíllo agafant Agustín de la samarreta i cometent un penal que Soto Grado no dubtaria en assenyalar. Amb seguretat, David Haro agafava la responsabilitat i transformava el llançament per anotar el sisè gol al seu compte particular i retallar distàncies a l'electrònic (47'). El partit ha embogit completament a partir d'aquest moment, tant pel que fa a tots dos equips com a l'àrbitre, que ha tingut més feina del que hauria pensat vista la primera meitat. La primera decisió compromesa ha arribat sis minuts després del gol de l'Hospi, quan Valentín ha controlat una pilota amb la mà dins l'àrea local i Soto Grado li ha mostrat la segona groga i, per tant, el camí dels vestidors (53'). Lluny d'enfonsar l'equip, l'Hospi ha continuat creient en les seves possibilitats i pocs instants després ha aconseguit empatar el partit fruit d'una altra acció d'estratègia. En aquest cas ha estat Rubén Alcaraz qui ha aprofitat una jugada digna de les millor màquines de pinball per, amb un fort xut, enviar la pilota al fons de la xarxa i eixugar el desavantatge riberenc (56').

L'Hospi havia fet el més complicat però amb un home menys, calia aguantar de forma gairebé heroïca. Via ocuparia el lateral esquerre d'un Hospi que veuria com l'empat no duraria ni deu minuts. Serien 9, els que trigaria Joan Jordán en enviar al fons de la xarxa una bona centrada de Rubén Duarte des de l'esquerra; el '8' perico connectava l'assistència amb el cap, massa sol entre els centrals riberencs i sense que Craviotto impedís una rematada tan franca (66'). El 3-2 tornava a posar el partit coll amunt, amb l'equip en inferioritat i físicament desgastat. Primer Carril i després Rubén Carreras ingressarien al terreny de joc amb l'ànim de redreçar un partit que es posava de nou favorable amb l'expulsió del local Ángel Martínez amb un quart d'hora de joc per davant (77'). Però estava vist que no era el dia d'un Hospi que també veia com Alcaraz deixava el camp abans d'hora per unes petites molèsties als isquiotibials (80'). El partit estava trencat, però només un xut alt de Pirulo (68') i una falta picada per Carril (84') serien accions dignes de destacar en un llistat d'ocasions clares. L'Hospi, primer amb Carril i després amb Haro com a referències atacants, no trobaria el premi d'un empat que hagués tingut gust a glòria vist el transcurs del partit.